25 December 2011

Tutorial Shadow Pada Link

Assalamualaikum ! :')


* Agak-2 Daya tujukan dekat sape ? Haha mesti laa si Mr.H Daya tu .. 

Ape Daya buat harini ? Bosan or seronok ? Tak ada laa bosan tak ada laa seronok jugak .. Hehe ade time tu seronok ade time tu bosan jugak . Weee

Tapi harini bukan seronok dengan bosan je Daya rasa . Suspen pon ade ! Nak tau , dekat depan kawasan rumah Daya nie ada beruk tau .. Mak Daya suruh buang sampah .. Kebetulan dekat dengan tempat beruk tu selalu 'lepak' .

Dulu Daya ade pengalaman di kejar beruk so takut laa Daya nak pergi buang .. Daya suruh mak Daya je yang pergi .. * menyesal jugak suruh mak pergi .. Mak Daya belum sempat buang lagi BERUK TU KEJAR ! Uwahh ingat dia kejar sekejap je .. Dia kejar sampai mak Daya dah tak larat nak lari dah ..

Huhu akhirnya mak Daya masuk dalam kereta .. Nasib baik sempat masuk kereta .. Maaf mak ! Sepatutnya Daya je yang pergi , tapi tak .. Hmm mak tengah sakit kaki sekarang . Kesian :(

Sedih kan citer Daya ? Aiyoo time Daya tulis entry nie , mak tengah tengok tv .. Agaknya dah baik laa tu .. Cepat sembuh ya mak ! *nasib baik tak kena gigit

So citer pon dah abis , sorry kalau buang masa korang baca :') .. Kita mulakan tutor kita eh ? Peace (Y)

Gambaran Tutor

Bila cursor korang sentuh link , nanti ada shadow keluar tau .. Hee lebih kurang macam tu laa .. Harap-2 korang faham .. Kalau tak faham cuba dulu , tak suka delete je balik . Peace No War :3

 Dashboard --> Design --> Edit Html --> Tick Expand Widget

 Ctrl+F , lepas tu cari code dekat bawah nie ::

]]></b:skin>

 Paste code nie ATAS code yang korang tercari-2 tadi tu kayy

a:hover { text-shadow: 1px 1px 3px #4B088A; text-decoration: none; }


 Macam biasa laa korang mesti nak tukar warna kan ? Code yang warna MERAH tu harus laa ditukar .. Daya bagi tu warna purple sebab Daya suka purple ! Weee kalau tak suka boleh tukar dekat --> Kedai Warna Warni 

 Kalau preview tak nampak so terus je save ye ? :)

Daya The Purplelicious nie nak online kejap .. Btw , good luck atas tutor nie ! Boboi <3

No comments: