26 February 2011

Justin Bieber on CSI

Korang dah tengok ke cite CSI yg ade Justin Bieber tu ? kalau dah tengok tu , GoodGood :)
Daya blum tengok lagik ! so Daya tengah tunggu hari Selasa ni pukul 10 pm ..Wook wook tak sabar dowhh!
Hubby Daya berlakon tu ..korang ade ? Haahaha

Daya minat CSI and Justin Bieber so baguslah dorng bergabung ..Kat rumah ,Daya dah demam bieber dah 
Walopon belum berkesempatan tengok , tapi Daya dah usha-usha gambar dah ..well isteri yang prihatin kan kan kan 

Okey nikmati lah gambar hubby Daya ni ..jangan sampai meleleh air liur tu XD


Dia dah start meroyan dia dahh !! terlebih rindu lah tu :DDD
Selalunye Justin memang takut bende2 mcm tu :)

Hubby Daya sedih ..Eh yg CSI kat belakang tu usha hubby Daya lak ..
jum jumpe ,meh nak cungkil bijik mate tu 

Ewah ewah , ternganga tengok perempuan hot yek ..babap kang !
Haha !!

Sedapnye air ~~kalau lah air tu sampai kat Daya ..isy memang tak akan Daya minum
heheh ..kenangan beb ! :D

Alamak you ! terjeles sudahhhh ~~ hekhekhek :DDD


Ya Allah ! sakai hubbyku ..kasihan kamo :'(

Senyum kambing :)))

 Disebabkan Daya mengalami tekanan perasaan hari ni so Daya nak buat cite lawak sikit untuk menenangkan jiwa dan raga Daya ni :'(


Kisah buang bayi

Di pagi hari yang nyaman , dua warga tua yang sudah lanjut usia duduk berehat-rehat .Pak Abu dan Pak Majid namanya .Pak Abu membace surat khabar manakala Pak Majid hanya duduk termenung jauh sambil hisap rokok daun.

Pak Abu :Majid , engkau tengok lah berita hari ni.Ade orng snggup jual anaknya
Pak Majid :Hmmmmm (jawab Pak Majid macam acuh tak acuh)
Pak Abu :Kot pon terdesak nak duit janganlah jual anak.Banyak lagi cara lain nak dapat duit ..Kerja pam minyak ke ,jual kacang ke ..Betul tak Majid ?
Pak Majid :Hmmm
Pak Abu : Kau ni kenapa Majid ? Takkan berita ni kau tak ambil peduli ? Ini melibatkan kemanusiaan tau .Binatang pon sayang anak die !
Pak Majid :Hmmmm.Nilah aku nak bagi tau kau ..Kalaulah aku masa muda-muda dulu..aku jual je anak-anak aku tu
Pak Abu:Hah ! kau biar betollll Majid !
Pak Majid:Hoiii ..engkau sedar tak sekarang kite kat mana ?!Sedarlah Abu..Kita kat RUMAH KEBAJIKAN ORANG TUA.Kalaulah aku tahu perangai anak-anak aku mcm nilah , aku dah lame jual budak-budak tu ..
Pak Abu:  HEHEHEHEHEHE

Heheh ~~ lega lah sikit :)

24 February 2011

Sila dail talian 24434 !

Pernah tak korang terfikir bila berdoa muncul pertanyaan macam ni

" Terima kasih.Anda telah menghubungi Baitullah..Tekan 1 untuk MEMINTA .Tekan 2 untuk BERSYUKUR.Tekan 3 untuk MENGELUH dan tekan 4 untuk permintaan yg lain ."

Ataupun korang mungkin akan dengar macam ni ,

"Maaf ketika ini malaikat sedang membantu pelanggan lain.Diharap anda sabar menunggu .Panggilan anda akan dilayan sebentar lagi "

Cuba bayangkan pulak kalau korang tengah sedih dan nak mengadu kepada -Nya korang dapat respon macam ni

"Sistem kami menunjukkan anda telah memanggil lebih daripada sekali pada hari ini.Sila cuba lagi di kemudian hari ! " / " Pejabat kami tutp di hujung minggu ,Sila hubungi lagi pada hari yang berikutnya "

Jawapan-jawapan macam ini tidak asing dalam hidup kita.Tapi ini ke yang korang akan dengar kalau korang menghubungi nombor-nombor Allah ?
Sudah tentu tidak ! Allah mengasihi kita .Setiap masa kita boleh 'menelefon-Nya' tidak kira tempat dan waktu.Kita hanya perlu menghadap-Nya dan membuat aduan pada bil-bila masa dan Allah sentiasa mendengar aduan kita tanpa sebarang had .
Apabila kita mendail talian Allah , tiada istilah 'talian sibuk'.Allah menerima panggilan dari hamba-hamba-Nya tanpa mengira waktu dan amat mengetahui siapakah para pemanggil-Nya itu..

Talian 24434 adalah talian paling mudah untuk kita mendail-Nya..Tapi kenapa 24434 ya ?

2rakaat - Subuh
4rakaat-Zuhur
4rakaat-Asar
3rakaat-Maghrib
4rakaat-Isyak

Korang juga boleh menambah lagi nombor-nombor tersebut dengan mendail talian 2 iaitu solat tahajud , duha dan taubat..Kita juga boleh mendail talian 37 iaitu Al-Quran 37 juzuk atau 99 Asmaul Husna iaitu nama Allah..Untuk lebih cantik , kita boleh mendail 33 zikir ,Subhanaallah , Alhamdulliallah dan Allahuakhbar.

Yang pasti talian Allah ini adalah secara telus ,terus tanpa operator,tanpa perantara tanpa tinggalan pesanan dan tanpa sebarang bayaran bil.Ia juga dibuka 24 jam sehari,tujuh hari seminggu sehingga akhir hayat kita dan akan kembali kepada Allah .
Ini lah talian yang wajib kita dail setiap hari .Sayangnya ramai yang mengabaikan talian Allah ini kerana manusia lebih tergoda dengan talian duniawi walaupun kadangkala tidak mendapat jawapan, dibalas dengan mesin suara dan tiada kawasan liputan ..
So , fikir-fikirkanlah dan selamat beramal

22 February 2011

Korean Drama :Dream High ! :)




Ha sape yang minat cite korea mesti dah taw dah cite yg tengah hottt skrang ni ..

Dream High salah satu nye ,.. Alamak Daya dah dengar orng menjerit dah bile tengok picture dorng ni kan ..hehe
Yola dorng hensem belaka , Daya faham ..pergi amik panadol pastu bace balik blog Daya ..Haha

Story ni pasal muzik ..so mmg kene lah dengan jiwa Daya kan ..Ade 2 orng dari kumpulan 2pm iaitu Taecyeon dan Wooyung..Daya suke sangat tengok Wooyung dengan IU dalam cite ini ..se-sweet air twistter la dorang taww ..:)))

Ade kumpulan T-ara yg nyanyi lagu Yayaya ..hehe name Daya tu ..walaweh ~~~
Kalau nak taw pasal cite ni lagi ha tengok la tv KBS World 391 ..pukol berape tu xingt la pulak ..aduii
ampun kan hamba :)
Tengok taww :D

21 February 2011

Memakai tudung hanya kerana Allah !

Hari ni Daya blogwalking kat blog sorng budak ni ..Daya confirm die tengah sedih sekarang ni ..
Die kene kutuk kene pakai tudung ?? tak ke pelik tu kawan2 die ..
die just letak gambar bertudung kat fb sbb die nk tunjuk yang die dah insaf ..bile bkk fb hari berikutnye die see notification penuh sbb komen pic die ..sekali tengok dorang kutuk habis-habisan ..
Hah Daya rase nak karate je sape yg komen tu .. Die pakai tudung sbb Allah la ! Allah bukak pintu hati die !
Grrrrr =='

Meh bace antare komen2 yg dibace oleh gadis yg tak berdose tu ..:

Eh reti pulak kau pakai tudung ye ..ingat nak bakar rambut tu kat nerake nnti
Haha bf kau suro ke pakai tudung ? lepas putus bukak balik lah tu
Bertaubat ke kau ni ? Ingat lagi kau dekat Allah rupenye

What ? memang ade ciri2 nak makan kasut Daya la kalau ade depan mate sekarang ..Bagi la nasihat supaya teruskan..ni tak , bagi kate2 negatif ..mmg la nnti die bukak tudung balik ..aiyoo budak2 ni ..Daya cepuk jugak kang
Anyway adik , peduli kan aje dorng tu ..teruskan pakai tudung tu ye ..jangan pakai tudung sbb dorng ejek , tapi dengan hati yang ikhlas and kerana Allah !!!

Aja aja fighting ! 

Nak jadi Alice !

Hotttt Hotttt ..panas nyerr hari ni ..Daya jlan balik skola rase mcm baru marathon ~~
Pada saat and ketika itu juge Daya terfikir , kan bagus kalau dapat jadi mcm Alice !
Weh bukan Alice dalam Twilight tu ,,
Alice In The Wonderland ..hekhekhek

Yola die kan minum air tulang orng mati bercampur ape ke bende lagi tah kan untuk jadi kecik ..Daya xkesah kalau kene minum air tu asal kan Daya jadi kecik and orng angkat Daya and letak atas bahu
lagi best kalau lelaki   

Pastu lepas dah hantar kat rumah, Daya still xnk jadi besar lagi..Daya nk suro orng yg hantar Daya tu yang besar sbb nak die angkat Daya masuk rumah ..Al maklum lah rumah apartment kan ..malas bebenor nk naik tngge tu beb !
Then Daya berangan la pulak kalau wujud si Hatter tu ~~dengan arnab die and 2 orng kembar gemuk yg comey lotey tu ..Hah sampai sini Daya dah start fikir ade nye Wonderland lah pulak ..
Nasib baik lah my bestie menyedarkan Daya dari angan2 Daya tu ..Haha berangan je lebih ..still kene balik jalan kaki jugak ..wekkkk
Apelah nasib ....

20 February 2011

Jatuh Cinta ? =='

Erk hari ni Daya asik study je , nk tercabut bulu roma dah rasenye ..Tu yg pegi online fb jap ..sekali ade abg yg Daya mmg syok gegile ar antar chat kat Daya (!)

Korang msti xde perasaan je bace kan ? Heh sbb korang xrase ..tapi korng msti pernah jatuh cinte kan ? ade tak rase mcm ....

Terbang di awan ~~~
Jantung tu asik bunyi dup dap dup dap !!!!
Bile die xbalas msj or chat , rase hangat jerk hati tu (padahal baru satu minit je tggu )
Sambil makan pon nak nari ?heheh
Die gelak mcm setan pon korang kate merdu ~~

Hahaha XD ..msti pernah kan ..hoho tula tnde2 yg korng dah jatuh cinta ! Daya melalui bende tu la hari ni ..HMMMM indah nye duniaaa :)))))))