5 March 2011

Paradise Ranch


Berita panas !!! ni la cite Korea yang terbaru buat mase sekarang .. Cite ni dekat astro beyond pukul 7 rasenye ..hari isnin and selase sahaja ..
Daya taw cite ni HOT tapi jangan lupe solat maghrib dulu okey ^_~

Orait , pelakon utame cerita ni ialah My Changmin a.k.a MAX atau nama penuh nye SHIM CHANG MIN..
Ulalala mmg perghhh hulamakkk la ensem die ..kikkiiki
Next heroin die , LEE YEON HEE ..cute la jugak ~~ ececeh mcm la daya ni cute sgt kan nk ckp orng mcm tu ..huahhaha

About this story

Dong Hoo and Da Ji kahwin pada usia 19 tahun tapi dorang bercerai ..Bertahun-tahun lepas tu
dorng berjumpe balik and as you know
cinta berputik kembali la kan kan kan ..

:D

Korean song ! :)

Okey di petang ini , Daya bertemankan kilat yang sabung menyabung , nak kongsi ape lagu baru korea yang ter-hot la this year so lets check it out ! :DD

Ni lagu kumpulan T-ara - Yayaya ! well mcm name Daya kan ..hehe Hidayah Ya Ya ..huahaha :)
Die punye dance Daya dah done ! hehe means dah hafal and Daya dah bule buad dengan gaya yang cumel sekali ..kikiki

DBSK ! a.k.a TVXQ ! a.k.a JYJ ! huh byk betul name mereka yang berkenaan ni kan ..Haha yang penting Daya mmg jatuh hati ar kan dengan lagu ni .. POWER and GEMPAK bhaii :))
Tajuk die Why ..huhu

Kara - Jumping ~ memang ter-jumping-jumping la Daya nyanyi lagu ni ..huahaha ..Dah macam babun dah Daya nari lagu ni kat dalam bilik ..dance die still blum pass but i'll try my best ..and kalu dah terserlah ke-pro-an Daya , Daya akan upload video Daya nari pulak ..heheh tapi tau la bile lak kan :DDD

Here they are , my five sweet little bear ! :))) Hahaha ..Ni lagu daripada monster a.k.a BEAST ..lagu Beautiful ..mmg cair mair la kalau dengar lagu ni ..lagi2 kalau faham maksud die kan ..huhuhu romantik tergile gile !!

Korang mungkin tak pernah dengar name kumpulan ni ..So meh Daya perkenal kan ye ..ni TEEN TOP ..
kire gempak gak la kan dorng ni ..anyway ni tajuk die SUPA LUV :')

Hah ni la kumpulan yang nari mcm bukan manusia tu ..bukan sebab dorng nari klaka ..tapi dorng nari mcm tak penat taw ..kalau korang tengok SECRET ni nari lagu dorng yg  MADONNA tu ..aigoshippo ! penat meh tengok ..nak ikut lagi la ..hampeh ..Dah mcm komputer dah dorng..tak penat ke ? =='

Lee Jun ! lelaki yang ade berlakon dalam ninja assassin tu ..tapi die bukan hero la ..Hujan tu hero die ..hehe ala yg NAMA SAYA RAIN tu ..huahaha :DDD ..ni kumpulan Lee Jun yg bername MBLAQ ..and ni lagu stay ..tarian die lawak ar ..goyang2 tangan je ..heheh

Baiklah itu saja untuk petang ini ..Eh kilat dah tak de lorhh .. :)))))) ..yahooo nak pegi main air hujan ..tatattaata ~~

Justin Bieber sebenarnya 51 tahun ! :O


Wahh memang dasyat giler la pakcik tua ni kan ..Macam bengong je ouh ..grrr ==' ..macam mane suare die boleh same dengan justin bieber ?? ..Padan muke dah kene tangkap :P ..tula buad jahat lagi dengan hubby Daya ..you deserved it old man ! Hahahaa :DDD

2 March 2011

Ni yang nak marah ni ! grr =='

Arghhhh BENCI BENCI BENCI ! Ade 3 jenis orng yang Daya benci :

Tak faham bahase and tiru orang lain

Kutuk orang yang die benci belakang2

Anti JUSTIN BIEBER !

Yang ketiga tu memang Daya tak dapat tahan la kan ..Kalau dah tak suke tu dah la ..ni nak merosakkan JB pulak ..bagi karate kang ! grrrr
Ni cube korng tengok pic ni macam 'argghhhhhh' jerkkk !!!




Okey fine , korang nak gelak pon gelak la ..tapi satu minit jerkk ..hehe sbb Daya pon gelak gak ..HHAAHAHAHA
Stopp ! fuh nasib baik tak gelak lebih2 ..mara hubby Daya kang ..

Anyway Daya memang boikot orng yang buat ni ..Meh kalau Daya edit muke die mcm tu ..NAK KE ?? isyy memang geram tahap babun dah ni ...!!!

Tengok lah ,Daya akan cari penjenayah ni and bawak die ke mahkamah ! ( berangan pdhal dalam mimpi jerk )..


Makcik nak kene rogol !

Pada suatu hari…seorang makcik menyewakan salah satu biliknya.. untuk seorang pemuda penyelidik nak buat kajian kat kampungya..penyelidik yang dah bersetuju tu pun menyewa la.. malam tu.. time penyelidik tu nak mandi.. maklum ler bilik air kampung… dah tu dia tu…. Hensem lg… muda lg… makcik itu pun “semacam” ler..dia pun nak pi mengendap si anak muda ni mandi… makcik ni kantoi sekali… oleh pemuda itu… kali kedua pn kantoi… nak mengendap ni.. kali ketiganya… pemuda tu naik bengang dan bg warning….

“kalau makcik ngendap saya sekali lg….saya rogol makcik!!!!!” kemudian makcik tu keluarkan jari kelengking dan berkata…..

“JANJI TAU…..!!”
pemuda tu pun dah heran ngan makcik ni

hahahahaaaaaaaa.aa..a.a.a.a.a



Ade2 je oh makcik ni ..:D ..anyway ni from Azizul Hakim :)

28 February 2011

Cube bayangkan ~~~

Daya nak korang bace entry ni sambil bayangkan keadaan die ..kire ni mcm soalan la..
Okey mcm ni ~

Korang ade sorang member yang dah lame korang tak jumpe.Rindu gler ni.So korang pon call la die.Die datang rumah korang ..Makin lawa /ensem dah die ..Korang pon ajak die masuk bilik ..Wah chit chat bukan main lame lagi .Seklai tu handphone korang bunyi tapi handphone korang tu kat luar bilik ..Korang pon nak pergi angkat lah tapi kawan korang tadi halang and cakap kat korang ' Janji tau awak datang balik :) '
Korang just senyum and angguk ~~

Dalam hati korang kate ' isy sibuk je sape yang call ni ..Tengah syok gossip ni '
Korang tengok kat handphone korang tu name mak kawan korang tadi ..' Laa ni mesti nak tanye anak die dah selamat sampai ke belum ..isyyyy '

Korang pon dengan senang hati jawab handphone tu ..Tibe-tibe mak kawan korang tu nngis ..Die kate kawan korang tu dah MENINGGAL !!

Hayokk , kalau korang ape korang nak buat ? Masuk bilik or lari ?? ha nak LARI ? eh tapi ingat korang dah janji yang korang akan masuk balik bilik ..
Hehe jawab tau .Daya teringin nak tau ape korang nak buat ~~