19 March 2011

Korean Fashion :)



Sweater

Orang Korea selalunya akan pakai T-shirt dekat dalam and coat belah luar ..Tapi baju belah luar diaorng tu Daya rase dekat negara kite boleh dikire macam baju jenis labuh ..Contohnya seperti dibawah ni 






Daya  Korean Fashion sangat sangat ! Korang pon tau kenapa kan ..Mestilah sebab COMEL !! 

Jacket

Jacket dekat korea ade 2 jenis ..SUPER DUPER CUTE ..and Daya rase macam nak beli tapi masalahnye kang orang kate gile pulak pakai jacket panas panas terik kan ..huhui :DD
Ni jenis jacket penuh ..Selalunya dorang akan pakai dengan seluar tight ..HOT kan baju dorang
phuii ==' bile den nak pakai ~~~
Ni pulak jenis yang berbulu ..and separuh :)



Contoh jacket lain :')




Dress

Dress tak semestinya untuk pergi party or prom night je ..pergi jalan2 pun bule ..nampak cute kalau kite pandai matchkan dengan bentuk badan ..so kalau nak beli pilih yang sesuai untuk korang okey :)






LOVERS

Ini untuk orang yang ade boyfriend or girlfriend atau senang dipanggil kapel sahaja yang boleh pakai baju ni ..
Eleh tapi adik beradik pun boleh pakai kan kan kan ..NGEEEE ~~~ 

Kalau korang nak beli , belilah yang ade gambar kucing ke ape ye :)

Baju yang ade gambar monkey monkey :DDD





Aksesori

Heheheh bahagian ni je Daya eja bahase melayu kan ..Malas nak eja penuh penuh ..HAHA
Okey this is the best part ! Daya memang suke kluar pakai gelang banyak banyak ..Rantai pon pakai jugak..tapi yang panjang la kan ..kalau yang pendek tu rugi lah sebab bukan nampak pon dalam tudung tu :D



Ni kire penutup leher , buleh pakai tapi PANAS ! Korang buleh gayakan dengan baju t-shirt je ..Bagi yang bertudung korang buleh STYLO kan die dengan selendang ..Pakai cute miut confirm ramai terpikat ! :D



Bagi Daya beg tangan tak penting sebab Daya bukan bawak duit pun bile kluar kan ..HEHE ! Daya bawak beg galas je ..anyway beg pun mesti pandai gaya kan ..Korang still muda so tak payah la pakai beg macam orang dewasa konon nak tunjuk korang dah besar ..Nape ? Tak syok jadi remaja ? hehehe

Ikut warna baju korang okey ? Baru nampak sedondon ! 


Rantai korea pon buleh jadi cute macam ni kan ..aduii nak je beli ! huhuhui duit tak de..MAKKKKK ..napelah mak beli periuk ..belilah rantai ni untuk anakmu :DDD

Okey cukuplah Daya tulis entry pasal fashion korea ni ..Daya berputih mata taww tulis  ..:'(..HAHA..
Daya memang gile FASHION so memang tangkap leleh la depan mak nak beli bende bende alah diatas...

Anyway kalau korang nak beli online pergilah dekat SINI..Daya memang confirm banyak cute things dekat sini yang Daya maybe tak nampak untuk ditunjukkan dekat korang ..So jemput jemputlah buat blogwalking sendiri 

18 March 2011

Raja Lawak Musim ke 5





Daya bersame gaun labuh nye menuju ke jalan TAR ..perghh memang berpeluh la kan cari selendang ..Tapi gambar ni dekat Tesco ye kawan2 ..tempat dimana Daya selalu meroyan :) ..lepas pegi jalan TAR Daya singgah sini nak beli barang keperluan ..huhuhui >.<

Then mak ngah Daya ajak pegi Raja Lawak ..memang best la kan ..abang Yoy dengan Mohd pon ade ..Artis sit lagi tu :DDD

Seperti yang anda sedia maklum , MAN menjadi juara pada musim ini ..hehe lawak habis la kan ..anyway BALAS dengan AR2 still best ! Daya memang enjoy performance dorang ..mane tak nye gelak pun mengalahkan LELAKI ..huhui :DD

But the way yang sedih tu kamera tak de sehh ..yela tibe tibe ajak tak sempat nak amik kamera pun ..tapi Daya tetap ade bukti yang Daya pegi situ ..

TANDATANGAN PENJAGA GOL NEGERI SEMBILAN MOHD FARIZAL MARLIAS
&
AHMAD FAKRI SAARANI , HARIMAU MUDA !!


Farizal :)

Ahmad Fakri Saarani | Harimau Muda
Fakri :)



Tandatangan Fakri same kan so CHECK and DONE ! terbuktilah yang Daya telah pegi performance tu ..hehe patutnye mintak signature MAN sekali tapi die sibuk tangkap gambar so tak nak ganggu kemenangan RM 100,000 die tu :)))

Best bile tengok Johan dengan Zizan la kan ..waktu time iklan ..dorang ade 3minit untuk buat penonton happy..
Macam macam aksi la yang dorang buat ..Si Johan jadi Spongebob , Si Zizan jadi Patrick dengan Squidward..

  
Samekah muke mereka puan puan dan tuan tuan ? HAHA

Pastukan Daya suke bile dorang gaduh dengan Dolah cantik..hehehei memang rugi penonton dekat rumah sebab tak dapat tengok segala yang terjadi disebalik IKLAN ? hehehehehe

So I end my happiness with nasi lemak bersama ayam goreng ...the end~~~

Daya Dapat Award ! :')



Wah hari ni Daya happy tahap gaban la kan ..anyway tengkiu to Miss Iera sebab dah bagi Daya award ..For the 1st time babe !! wahhh Daya dapat award 'The Lovely Blogger' ..terharu :') ..




17 March 2011

Cara cara nak pakai selendang

Wahh menarik kan Daya nak ajar ni tapi model nye bukan Daya ..sangat segan untuk jadi model ..uhuk uhuk :)

Perhatikan cara cara dibawah ye ..tengok betul betul baru jadi nanti :)

Okey start now ~~Ini adalah daripada Miss Sayesayangiz ...


Pertama : Cari mana mana selendang yang korang rasa lawa. Tak lawa pun takpe, kalau ada alas meja yang bentuk selendang pun boleh, asalkan tidak ada sisa air milo tumpah. Letak atas kepala, dan pinkan pakai kerongsang. Kerongsang jangan begitu besar, nanti leher nampak gemuk.


Pastikan selendang sebelah pendek dan sebelah panjang. Kira agak agak je ah panjang berapa semua sebab I takde pembaris panjang nak ukur. Takkan nak pakai jengkal atau depa.

Tarik yang bahagian panjang ke belakang untuk di letakkan atas kepala. Ye, aku tahu muka aku tua bila buat aksi ni. Bawah mata berkedut, padan muka tengok lagi Gossip Girl sampai pukul 8 pagi.
Haa, tarik sampai bahagian sebelah muka. Kalau selendang yang ada jurai jurai dekat hujung tu, pastikan jurai jurai tu sampai dekat bahagian telinga, baru macam langsir. Nanti bila exam, bole tiru kawan sebelah dengan mengintai di sebalik jurai-jurai ni.
Hasilnya macam ini, biasanya I tak pinkan dekat atas kepala, sebab bila angin kuat, tiup selendang tu, nanti macam sepoi-sepoi selendang tu bergerak, secara langsung mewujudkan imej ayu korang. YANG NAMA AYU TU DAH MEMANG AYU, TAKPAYAH LAH GEDIK SAJA TAKNAK PINKAN WOH.



Yang bahagian pendek pula, boleh ditarik kan ke tepi, kalau taknak tarik pun, boleh jugak, style apa. *wink wink

Tarik sampai habis lepastu letak dekat belakang.

Sekarang, dah boleh cuba betul-betulkan bahagian hadapan supaya tak nampak leher gemuk atau pun macam ada bela beguk sebalik selendang.


Done ! Macam mane muke korang ? Dah lawa ke belum ? wok wok Daya confirm dah lawa dah tuuu ~~
So pergilah keluar sekarang jumpe kengkawan korang or yang tercinta ..jangan lupe sebut name Daya yang ajar korang okey :DD


Sekian , assalamualaikum ..

Tudung terkini :)

Baiklah pada pagi yang sangat indah ini , Daya yang sedang bersiap nak pergi Jalan TAR sempat lagi menulis blog ! :D
Sebab hari ni Daya nak beli tudung jenis fashion sekarang la kan ..hehe
Dulu tak pakai tudung , pastu start pakai pakai tudung bawal je , then TADA the new Daya muncul ..dengan gaya selendang terkini ..hihi

Okey ni Daya amik dari blog shawlsindustry....
Untuk info yang lebih lanjut pergi la dekat blog tu okey laling laling sekalian :))..Daya just tunjuk gambar sahaja




Lepas tu Daya tertarik sangat dengan satu blog yang dah kunjung blog Daya ni ..shawlcantikshop nama dia ..Wahh tudung memang lawa lawa ..phuii tiada tandingan ..cehhh gitu :D ..Macam biasa kalau nak beli or nak tengok tengok je ..visitlah blog die dengan tekan link pelangi tu ye :)

Harap maklum , gambar memang tak berapa jelas ..bukan blog Daya yang bermasalah ye laling sekalian :)




Then gambar lepas ni Daya main petik je dari internet , yang lawa tu Daya amik ..Kire yang stail Daya jela kan ..hehehe
Ni adalah salah seorang blogger yang Daya kenal ..Tula sape suruh cun cun
kan dah kene curi pic tu :DDD

Ini peringatan ye kawan kawan ku yang tercinta ..Daya
memang pakai tudung macam ni TAPI BUKAN BONGGOL macam tu ye..Itu adalah HARAM di sisi Islam !!!






Okey itu sahaja untuk hari ni , Harap korang semua akan berminat dengan selendang ye kecuali LELAKI ..fuh minta dijauhkan Tuhan :)

15 March 2011

Lirik lagu Anuar Zain - Sedetik Lebih

Ramai yang suke lagu ni sekarang ..buleh meleleh air mate darah la ..HAHA ..btw Daya suke gilers lagu ni ..Bule tak sesape nnyikan ?haha gedik je kan XPP
So kat sini Daya ade lirik die ..Hayatilah ye ..Daya taw korang jiwang2 semuanya :D




Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku…ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu...

MY DIARY'S: * Hidayah ya ya :D *

MY DIARY'S: * Hidayah ya ya :D *:

Wahh suke suke suke ! :D ..Kak Daya buad entry pasal Daya ( macam cakap pasal diri sendiri ) hehehe..
terharu la kak daya :') ..bule nangis taw tapi tahan jeww ..huhuhu anyway mekasih kakakku TERCINTA ..hehe
sayang kamo and miss you :)))

Kenapa nak marah ?

Title Daya kali ni senang and selalu nya orng akan jawab ..
'Dah die buat aku sakit hati aku marah la ! ' ataupun 'Dia yang mulakan dulu ! '

Bila korang jawab macam ni , sekali gus pahala korang akan jadi sedikit je..Ha kan rugi ..

Okey Daya bagi contoh ye ..

Anak selalu kasar dengan mak dan ayah dia . Kenapa ? Sedangkan mak dan ayah tu dah besarkan kita dari kecil hingga dewasa .
Cuba fikir ..Semua yang terjadi dekat dunia ni , semua dengan izin Allah SWT ..Jadi Allah izinkan si anak tadi tu bersikap kasar dekat mak dengan ayah dia mungkin sebab mak dan ayah si anak itu kasar kepada Allah..
Allah sayang hamba2 dia ..tengok dia gunakan anak untuk tunjukkan kasih sayang dia tapi kita MARAH pulak ..

Ni jelas menunjukkan bahawa Allah itu MAHA PENYAYANG ! ..Kita je yang tak sedar ..

Kalau la korang tak faham sebab korang tak ada anak , so ni contoh lain :)

Ade lah seekor anjing ni ..selalu je 'membuang' dekat depan rumah korang ..tapi dekat depan rumah korang jela ..jiran korang yang lain bersih je halaman rumah dorang ..
Tu maknanya halaman korang tu tak bersih so Allah hantar anjing tadi untuk membuang supaya korang bersihkan najis dia sekali gus bersihkan halaman korang ..Think positif !

Jangan la korang pergi lempar batu dekat anjing tu ..Tu tanda KASIH SAYANG Allah ..Kenapa nak marah ?

So lepas ni kalau ade je yang menyakitkan hati korang , fikir dulu sebelum marah okey :') ..Allah nak ubah korang jadi lebih baik and maybe Allah tu nak uji ..Jadi jangan marah just said Alhamdulillah and Terima Kasih kepada-Nya :)