29 March 2011

Kalau pontianak macam ni ......

Korang takut pontianak ke ? Hahahaha sian ..takut yek ..Daya tak takut pon ohh ..Nape ?
Hmm sebab cube korang fikir yek ..bayangkan muke pontianak mcm ni ~~




Alahai wehh xpayah la nak takut ..hhehehheh Daya siap bole tlong gantikan Kristin dalam cite Twilight tu taww ..HAHA cube bayang pulak kalau Daya jadi heroin die ..~~~


Ha ape macam ? huhui mari boikot Kristin undi Daya meh ..Hahahhaha =D

50 wanita terkenal = Justin Bieber no 7 ???

Ha pelik kan ? Antara 50 wanita tercantik Justin Bieber nombor 7 ..Betul ke ni ? Betul tak tipu punya aiyaa ..HAHA Daya pon tak caye ohh ..Pelik Bin Ajaib ..:D

Justin Bieber dah kalahkan Miley Cyrus , Avri Lavinge , Paris Hilton dan dapat nombor tujuh ! Fuh tidakku sangka..
Tak caye eh , meh tengok senarainya berdasarkan maklumat di goggle ..

1 Lady Gaga
2 Ke$ha
3 Madonna
4 Beyonce
5 Rihanna
6 Britney Spears
7 Justin Bieber
8 Miley Cyrus
9 Paris Hilton
10 Avril Lavigne
11 Shakira
12 Taylor Swift
13 Angelina Jolie
14 Oprah Winfrey
15 Megan Cox
16 Jennifer Lopez
17 Mariah Carey
18 Sarah Palin
19 Jessica Simpson
20 Lindsay Lohan
21 Michelle Obama
22 Katy Perry




23 Kim Kardashian
24 Sandra Bullock
25 Christina Aguilera
26 Jessica Alba
27 Fergie
28 Pamela Anderson
29 Betty White
30 Kristen Stewart
31 Ciara
32 Hillary Clinton
33 Jennifer Aniston
34 Demi Moore
35 Heidi Montag
36 Marilyn Monroe
37 Hilary Duff
38 Ashley Tisdale
39 Katy Price
40 Vanessa Hudgens
41 Amy Winehouse
42 Carrie Underwood
43 Kelly Clarkson
44 Sarah Jessica Parker
45 Lily Allen
46: Adriana Lima
47: Tina Fey
48 Carmen Electra
49: Scarlett Johansson
50: Eva Longoria


Tapi Daya rase tak de la terkejut sangat ..Cume tak caye je ..Mcm yg korang semua tahu Justin Bieber tu kan jambu ..Tak heran la kalau die menyamar jadi pompuan pon orang tak tahu..Cube tengok gambar ni ..


Hah cube korang bayangkan dia pakai selendang pulak ..Fuii cun wehhh..Kalah Daya tahu ..Hahhahaha
Hei xpasal2 kutuk hubby sendiri ..huhui ampunkan hamba ^^

The Wanted !

Cop Cop semua ..Nie bukan entry pasal penjenayah ye ..Yela title The Wanted so korang fikir Daya buad entry sape yang dikehendaki polis pulak ..Oh no no no ..

Ni cite pasal kumpulan The Wanted ! British-Irish pop boy band ..kalau tak silap Daya dorang dah datang Malaysia dah ..Lagu dorang memang bole layan la kan ..Bingit je ..huhui best dengar kalau tension tu ..
Jadi inilah mereka ~

The Wanted

Kumpulan ni dianggotai oleh 5 members ( Daya tau korang pandai kire ==' )
eceh dorng tu sape name ek ?
Hmm Daya bole bgtau name tapi tak kenal la kan..Sbb Daya new fan lagi ..huhui
Name mereka mereka tu ialah Max George, Siva Kaneswaran , Jay McGuiness , Tom Parker and Nathan Sykes
Eh ade name tu macam Indian kan ..Hmm ntah ar ..
ignore jela ek =='

Website dorang dekat sini..Syok la tengok dorang giler2 ..nmpk comel gitu HAHA..
Single dorang " All Time Low "..So kalau korang nak try dengar lagu die ..Daya dah pegi tempat download ..So korang just tekan je butang download tu lepas tunggu bape saat k ..Tekan sini untuk download All Time Low by The Wanted !

So Daya rase itu sahaja ..Sekian ~ Kirimkan salam sayang Daya buad mak korang sume :DDD

28 March 2011

Lady Gaga ..grrr =='



Daya mengaku Daya memang suka lagu Lady GaGa and Daya pasti korang pon suka jugak lagu dia kan kan kan ? Tapi dah melampau doee , Lady GaGa marah radio Malaysia sebab potong sebahagian lagu ' Born This Way ' yang tak elok .Maksud Daya lirik yang tak elok la kan ..

Sebenarnya lagu ni pasal homoseksual , meh tengok lirik tu ~

No matter gay, straight or bi lesbian, transgendered life
I’m on the right track, baby
I was born to survive
No matter black, white or beige
chola or orient made
I’m on the right track, baby
I was born to be brave

Okey ni ape yang Lady GaGa cakap ,die suruh teenagers atau sesiape jela protes sebab potong sebahagian dari lagu die ..waduhh nak buad macam mane dah lagu die tak elok ..Tu kire nasib baik la Malaysia mainkan jugak lagu die ..Berlagak je ouhh

Anda (peminat) harus melakukan apa yang dirasakan wajar untuk menegakkan hak kebebasan sebagai anggota masyarakat. Anda perlu bersuara dan tidak boleh mengalah begitu sahaja. Anda harus melakukan protes secara aman dan baik

Well die tak tahu agama kita main cakap je kan ..Bengong ! Ha kan dah kene ..Elok elok orang minat jadi menyampah le ni =='
Harap korang , rakan2 blogger ku sekalian jangan la fanatik sangat dengan die ni ..Huh....

Maria Farida Tetap cantik tanpa solekan =)

gambar maria farida

Aik sejak bile Daya minat artis melayu ni ?
Phuii jangan ingat Daya tak sokong artis Malaysia okey :)

Orait deee ni Maria Farida ..
Lawakan die walaupun tak bersolek ,huhuhu

Orang cantik akan tetap cantik walaupun tanpa makeup kan ..

Daya harap Daya pon cantik juga tapi nak buad macam mane dah Allah beri rupe yang sebegini ^^
anyway thanks kepada pemberi e-mel kerana nak kongsi gambar 

credit to :beautifulnara

BS2T - Baby Baby qute

Buat peminat BS2T , ni kire lagu baru BS2T kott..hehe
Daya xtaw sebab dah lame tak search pasal dorang,so soryy asik sibuk dengan my hubby je
si Justin tu..Hahaha anyway just enjoy the song :D



27 March 2011

Brooch daisy dan ribbon ..Comel ^^

Okeh korang semua ( tak termasuk lelaki ) , sekarang dah trend pakai selendang betul tak ? Yeahh memang comel sungguh orang yang pakai selendang kan ..Daya suka gadis yang pakai selendang ..Kalau Daya lelaki Daya dah jatuh cinta kottt ..Cewahhh ..hohoho ^^

Akan kelihatan lebih comel kalau korang ade pakai brooch atau pin yang comel ..

Mari lihat sikit ye ..Jom joooomm :)













Ape macam ? sweet kan ..Hohoho okey sekarang meh tengok brooch ribbon pulak .. sebelum Daya bagi link untuk order ..=)





Orait dah puas cuci mate ? Okeh korang boleh pegi sini untuk order ^^

Pakai untuk nak lagi comel ye =)