9 April 2011

Did Lady Gaga Steal “Born This Way” From South Korean Girl Group?

Maaf Daya tak berapa pandai nak translate kan dalam bahasa melayu so Daya bagi bahasa english jela ..Harap korang faham la news ni :) ..Kalau ade yang tak faham maksud bukak kamus anda ^^




For someone who prides herself on being unique, this is the second time in as many months that Lady Gaga stands accused of being anything but.
Gaga's hit single, "Born This Way," was criticized for sounding strikingly similar to Madonna ("Express Yourself") upon its release earlier this year.
Now it's fans of South Korean girl group SNSD crying foul, claiming "Born This Way" is SO similar to their hit "Be Happy" that it may be plagiarism ...





Lady Gaga vs SNSD


Thoughts? Is there anything to it? It’s worth noting that the first wave of controversy basically died when Madonna said she supports Gaga’s hit.
The track, from SNSD’s album Oh!, came out in early 2010. Some pop songs will sound similar. It’s inevitable. Plagiarism is a different matter.
Source :Here :)

Big Bang For W Magazine





6 April 2011

SHINee 2011년 캘린더 메이킹



Wahh comel2 nye Oppa oppa SHINee ..lagu ' Hello ' pulak tu ..Arghh cairrr ~~~ Dorang smart dari mula sampai akhirr >.< Adorable !! ..

Lee Donghae si muka kucing

Donghae dengan kucing ..Tak ada beza pon :) ..Comel dan serupa ..Eee rase nak cubit2 je pipi Donghae kan kan kan >.<



HOT KPOP MASHUP 2010



Tracklist:
Wonder Girls (원더걸스) - 2 Different Tears
2NE1 - 날따라해봐요 (Try To Follow Me)
Big Bang (빅뱅) - Lollipop part. 2
ss501 - Love Ya
F.Cuz - No One
2AM - 잘못했어 (I Did Wrong)
U-KISS (유키스) - 빙글 빙글 (Round and Round)
f(x) - NU ABO
KARA (카라) - 루팡- (Lupin)
Girls' Generation (소녀시대) - Oh!
4minute - HuH
C.N. Blue - 외톨이야 (I'm A Loner)
After School - Bang!
2PM - Without You
Girls' Generation (소녀시대) - Run Devil Run
KARA (카라) - We're With You
SISTAR - Push
Seo In Gook (서인국) - Love U
MBLAQ - Y
BEAST - Shock
Lee Jung Hyun (이정현) - 수상한 남자 (Suspicious Man)
Gummy (거미) - 사랑은 없다 (There Is No Love)
Davichi (다비치) - 시간아 멈춰라 (Time Please Stop)
T-ara - 내가 너무 아파 (I'm Really Hurt)
Lee Hyori (이효리) - Chitty Chitty Bang Bang
Super Junior - 미인아 (BONAMANA)
ZE:A - 하루종일 (All Day Long)
Secret - Magic
Rain - Hip Song
CN Blue (비) - Love


Tracklist:
2AM - Like Crazy
2PM - I'll Be Back
2NE1 - Clap Your Hands
2NE1 - Can't Nobody
4minute - I My Me Mine
After School - Love Love Love
BEAST - Beautiful
BEAST - Soom
BoA - Hurricane Venus
Brave Brothers - I Want To Cry
Co-Ed - Bbiribom Bberibom
Co-Ed - Too Late
Dalmatian - Round 1
DJ DOC - I'm A Guy Like This
E.via - Pick Up Chu~
Fcuz - Midnight Sun
FT Island - Love Love Love
G.na - I'll Back Off So You Can Live Better
G-Top - HIGH HIGH
Ga-In - Irreversible
Girls' Day - Nothing Lasts Forever
Girls' Generation - Hoot
GP Basic - GAME
Infinite - Come Back To Me
IU - Good Day
Jay Park - Nothin' On You
JYJ - Ayyy Girl
Kara - Jumping
Miss A - Breathe
Miss A - Good Girl, Bad Girl
Narsha - BBI-RI-BOP-A
Nine Muses - No Playboy
NS Yoonji - Just Dance
Orange Caramel - Aing~
PSY - Right Now
Rainbow - A
San E - Delicious San
Se7en - Better Together
Se7en - Digital Bounce
Secret - Madonna
Seo In Young - Into The Rhythm
SHINee - Hello
SHINee - Lucifer
SISTAR - How Dare You
Son Dambi - db Rider
Son Dambi - Queen
Super Junior - No Other
Supernova - On Days That I Miss You
Supreme Team - Then Then Then
Taeyang - I Need A Girl
Taeyang - I'll Be There
T-ara - YaYaYa
Teen Top - Clap
Touch - Me
U-KISS - Shut Up!!
Untouchable - Make A Fuss
VNT - Sound (YeYeYe)
Wheesung - I've Thought Of Marriage
Won Bin - I Love You, I Love You
ZE:A - Level Up

Daya suka sangat2 ! Gempak kottttt >.<

SHINee

SHINee ! Daya love yaa ..muahhhhsss :D



TVXQ Before you go MV



Wahh Oppa Changmin dan Oppa Yunho ..kenapa kamu comel sangat sehh :DD ..Smart lah dorang jadi polis ..Tapi Daya still suke lagu dorang yang WHY tu ..anyway TVXQ , great MV ..Aja Aja Fighting ! >.<

Yuri SNSD

Yuri bukan peminat Justin Bieber ..Peduli ape , asalkan Daya minat :)

Happy Birthday Asyraf Sabiq :D

Hari ni birthday adik angkat Daya ..Asyraf Sabiq ..kalau korang ingat lagi yang kes meja terbang dekat SMKTT tu ..Ha ni lah die ..Okey Daya dah wish die , cume belum ade hadiah laa ..hehehe ..duit tak ade ..So mari2 wish die ramai2 ek  
dekat sini ..Semoga jahitan dekat kepala die tu cepat sembuh ..Aminn :))

5 April 2011

Paris Hilton masuk Islam ? Tipu lahhh !!

Sekarang kita sendiri pon tak tahu dekat negara kita ni siapa yang baik siapa yang jahat siapa yang jujur siapa yang PENIPU !!!

Ni ha konon la sangat Paris Hilton tu nak peluk Islam ..Nasib baik lah ni blog ..Kalau tak dah lame Daya maki je ..Ingat Islam tu main2 ke ape ..phuiii ==' ..maybe korang pon dah taw hal ni kan tapi Daya nak buat jugak entry ni sebab Daya geram taww ..grrrr


Nampak sangat edit gambar nii ..

Berita ni direka-reka oleh The Daily Squib


So kalau lepas ni ade berita dekat sini korang tak payah la percaya sangat ohh..
lagi2 yang Islam ..semua tu nak lemahkan iman kita jee..Pliss ye jangan terpengaruh..
Haduii tengok Daya dah jadi nenek pulak ..pdhal baru 15 taww ..haisy :)

Tapi bile Daya bace komen die Daya bngge lah sikit sebab ramai orang Islam yang tak percaye ^^ GoodJob !!


Klik dekat gamabr untuk besarkan ye :)  ..Ape2 pon berita ini tak benar ..Paris Hilton nak masuk Islam ..tggu die dah nazak nanti lahh ..Gile betol..
Haisy lepas ni Daya jadi Ustazah Daya daa pulak ^^

Kembar Justin Bieber ! :)

Ni tah yang ke berapa kali tah Daya tulis pasal Justin Beiber ..heheh kali ni kembar Justin Bieber pulak ..Ade dua news dalam entry Daya kali ni . First ! Justin Beiber bukan sahaja ada T-shirt sendiri , beg sekolah ada gambar die ape semua kan tapi dia pon ade patung sendiri jugak !

Memang Justin Beiber terkejut tengok patung tu serupa dengan die and die agak bangga ! :D
Dorang dah nampak macam adik beradik dah ..Moh tengok naaa ~~



Patung muke same je dari tadi ..Hahahhaa XDD


Nampak macam orang betul kan :D ..Daya ingat orang betul la sangat tadi ..
Hahah kalau Justin Bieber ni ada banyak memang untung semua perempuan dalam dunia ni ..
Setiap sorang ade satu JB ! Hahahah XD ..Daya tak payah cari jodoh lee macam tu , JB dah ade XD

Second ! Youtube sekarang gempak dengan sorang mamat yang menyerupai JB ku yang tercinta ( cewahhh gituu ) ..Name si mamat tadi ialah Jamie Laou yang memang femes la sekarang :)



Sebijik sejibon kan kan kan :DD ..Tak dapat JB , Jamie pon jadi ^^
Video bawah ni pasal Jamie , die mmg klaka laa ..Agaknya kan JB rase terancam tak ..Hahahha
Dont worry no one can replace our JUSTIN BIEBER ! Thumb Up ! :D


Two days and one night newest member 2011

Kalau korang minat Lee Seung Gi atau Kang Hodong atau Jongmin atau Jiwon atau Lee Sugeun ..korang akan taw cite variety show ni .. Bagi yang tak tahu tu , hmm cite ni pukul 11.20 malam hari Jumaat and ulangan pada hari Isnin pukul 6 petang ..try la tengok , syok ! Daya jamin 100% .. :D

Okey dari 5 orang member jadi 6 member dah sekarang ..
Macam biase moh le kite preview gambar mereka berlima dulu naa :))))



Hehe syokkan tengok :D
Okey ahli baru yang masuk kumpulan comey ni ialah Um Tae Woong


Eh macam pena tengok kan ..hehe drama die yang paling hit ' Queen Seondok '
Haa die Yoo Shin dalam cite tu ..! awsome ! Daya memang minat die ni , maybe korang
akan cakap euuhhhhh die tua lah ..tapi sebenarnya die comey
hehe xcaye cube lah tengok Jumaat ni ^^
dekat KBS World ..Daya taw mesti korang ade an an an ^_^



Ha ni bagi korang yang belum pena tengok 2 days and 1 night
Ni preview die je taww :)
Enjoy !

3 April 2011

Maharaja Lawak


Wokk Wokk tak boleh tidorrr so another post la ye..Hurm korang tengok tak Maharaja Lawak ? Ha tak ?
Haduii rugi la korang ..Best gilerr ouhh ..Dala time tu tengah kenduri waktu Daya tengok tu , gelak pulak macam SETAN ..Hah memang terbaik le semua pandang ..mamat macho tu pon pandang ..Hadoii ..Sape suro lawak sangat ! JoZan dengan ringtone goyang goyang nye , Balas dengan ke tepi ke tepi versi Hantu Kak Limah Balik Rumah nye ..Ha ckp pasal cite tu tengok ABPBH tadi ? Dorang ade pulak ..Memang menangis la Daya gelak .. ^^


Hahahahaha XDDD
Okey2 sambung citer ML tadi ..Maharaja Lawak ..Nampak macam Zizan dengan Johan boleh menang kan ..Nabil pon boleh jugak ..Hahhaah tali pinggang berkelenderrr XDD..Jap lagi kite tengok naa ..~~Check it out sape yang bertanding dulu ..Hurm Charm xde xbest kan ..Rindu nak tengok Azrul dengan Along ..Wartawan kate dorang ade keje ..Hmm :'( .Pape pon GOOD LUCK MAHARAJA LAWAK ^^

Senarai yang bertanding :

Yus
Tauke
Johan & Zizan ( Jozan )
Nabil
Kumpulan XN3
Kumpulan Sepah
Jihan
Amir
Kecik
Idlan
Alex
Balas
Man
R2

Sape yang korang undi ? Daya ape lagi JoZan leeee ! XDD
Tapi meh tengok dulu Kumpulan XN3 !



Dah cukup kelakar ? Hah tengok si nabil ni pulak ..Lagi lahhh ..bersedia dengan tisu untuk lap air mate korang nanti ^^



Tiba masa kumpulan Daya ..JOZAN !!!!! tengok jangan tak tengok :DDD ..*goyang goyang goyang :)


Hah Daya dah xtaww nak letak video sape lagi , so ni top 3 bagi Daya ..Sepah pon Daya minat jugak ..Semua la Daya minat kecuali ehem2 ..hehehe xpayah le taww ..
Sekian ye rakan blogger ^_~

Kyuhyun kartoon

Sume orang kenal ye Kyuhyun ?? Kang Daya cite kang korang ternganga sebab tak kenal kyuhyun ..Orait seperti yang diketahui semua orang Kyuhyun is member SUJU ..Yang paling last sekali masuk kan ..huhui

Die mmg cute ! Tapi selepas di-kartoon-kan ? ha meh check it out baby ! HAHA






Hah ni paling Daya suke ..Tergodaaaa tawwww
Sila lihat !!!

Domo-kun ♥

Taukah anda domo tu binatang ape ? Hahah Daya pon xtaww dinosur keww ahh ? Tah laa yang penting comel !
Daya mau Daya mau !! Somebody belikan Kak Myra !! Farah !! Nani !! yuhuuu ..Nak domo ..Oh xtaww macam mane domo eh ..Meh Daya tunjuk kat korang ek ..Kalau xmau belikan jangan tengok ..HAHA gedik je kan XDDD



Hahai taw tak Daya berangan ape ? Daya berangan bile Daya dah ade bf nnti Domo-kun lah jadi lambang nyerr ♥..Sila lah jangan muntah ..hehe nak buad macam mana sehh cumil bangattt !!!

Dah lah dah pagi ni , pukul 2.00 am ..Tengok pulak si Domo ni ..rase nak peluk and Zzzzzz ...teehee ! chau chin chau ..batal busuk ku telah memanggil ! XD

Top 100 songs

Wawawahh ! Kebosanan kan ? huhui samo la kite ..hmm mane nak carik lagu ek ? Ha Daya ade la satu tempat tu Daya suke sangat check kedudukan lagu taww ..Iaitu dekat sini ~~~Memang dari no satu sampai no 100 ..hehehe tapi lagu orang putih jela :)


Waduhh lagu yang den BENCI ade kat situ ..no 4 lagi tuh ..Perghh ..Meh sume berpakat dengan den jangan dengar pon lagu tu , apetah lagi vote2 die ..fuh xpayah ..=='

Okey kemarahan dah abis , kalau nak datang website tu sila klik sini :)

Sekian ~!

Pesta Buku

Baiklah , ni entry pendek sahaja ..Untuk pengetahuan ,
pesta buku akan diadakan pada 22 Apil 2011 ..So datang le beramai-ramai ye sume orang !
heheh Daya sanggup ponteng sekolah
semate mate nak pergi situ taww ..Sila jangan tiru ..HAHA
Okey itu sahaja :)