30 April 2011

Trip to pahang :)

Aduiii penat lahhh ..Daya baru balik dari pahang .. Melawat gajah dan rusa .. Lawatan skolahh .. Hmm rusa tu ape tah pergi kejar Daya .. Kan dah macam orng sawan Daya dalam kandang rusa tu .. Ayoyoyo
Anyway syok sgttttt :)
Bulan 6 ni Daya pegi Genting Highland pulak so tak sabar nak tggu (!) :D

TEKAN GAMBAR UNTUK GAMBAR YG LEBIH BESAR ^^









My Lovely Frenz :)

Hei tak ingat nak PMR betul Daya ni .. ehehehhe ..anyway ni sweet memory 2011 ^^

29 April 2011

(Gambar) Rumah Dato’ Siti Nurhaliza

SITI on Astro Ria

Hehehe ini semak sikit aje . Daya nak promote rancangan Siti kepada sesiapa yang tidak tahu tu ^^

Okey berbalik kepada gambar rumah siti ,,
Jom check it out ^^


Kuala Lipis


Cameron Highland


Cheras


Bukit Antarabangsa

Rumah Siti mane pernah tak lawa kan ..huhui Daya harap Daya dapat belikan rumah macam ni untuk ibu Daya nanti .. Amin ~

SHINee concert in Malaysia in September 2011

Credit : k-pop.com



S. M. Entertainment and the local event management company have been working very closely for months to ensure that the concert will materialize in conjunction with SHINee’s second repackaged Lucifer album entitled Hello. The album was released in October 2010.
The SHINee cutie pies who *cough* shone with their hit songs like Ring Ding Dong,Lucifer and Hello are tentatively set to rock the stage in Kuala Lumpur, Malaysia in September. Previously scheduled for Aug 31, the concert is postponed due to Eid Mubarak (Aidilfitri).
We promise to keep you abreast with details about the concert, so stay tuned for the latest news!
Will SHINee’s concert be one of the greatest K-pop events of 2011? It all depends on YOU!
Worry not about the ticket prices, peeps! News has it that the tix will be sold at affordable prices.
So, what are you waiting for? It’s time to save those pennies for a “SHINee” day icon razz SHINee concert in Malaysia in September 2011 .

2PM’s Taecyeon and Chansung model for Esquire






Lebih banyak gambar dalam Esquire May :)

Header Giveaway :)

Alang2 Daya dah tukar header tu , Daya buat lah lagi satu for sesiapa jela..
Tapi tak secantik mane pon , maaf ye :')

Here you go ...


Klik gambar untuk besarkan .. lepas tu save okey ^^
Jangan risau gambar ni dah memang transparent ..

Okey , tatattatatata ~~~ 

27 April 2011

Justin Drew Bieber Picture






justin bieber

Justin Drew Bieber

Justin Drew Bieber

Ryan Butler Alfredo Flores And Justin Bieber.


Justin Bieber Favourite Colour

Yeahh dekat Sekolah Menengah Kebangsaan Taman Tasik maybe Kenanga tak berapa teror , selalu dapat tempat last dan sebagainya tapi (!) Daya sangat berbangga rumah sukan kenang sebab Justin Bieber punya favourite colour is PURPLE and Kenanga tu warna PURPLE !!!!

Nampak sangat betapa obsesnye Daya an an an :DDD

Daya memang suka warna purple .. Cewahh Justin suke purple Daya terus suke ni .. Haha xla Daya memang dah lame suke purple tapi perempuan biase lah kan , hati die mesti akan tertarik dengan warna pink jugak (:

Btw , sedih aww tak dapat pergi konsert JB , sampai termimpi mimpi .. serious korang tak tipu nih ..Hmm :'(
Daya ade tengok satu video ni waktu konsert justin bieber , penari dia tarik sorang pompuan untuk naik atas pentas .. menangis Daya tengok video tuuu .. uwahhhh Daya nak jugakkk .. Sape tak nak jumpe Justin Bieber an an an ?? eh cop2 nenek Daya xmau jumpe ..ehehe katenye datuk Daya lagi ensem ..HAHA

Untuk menguatkan bukti tajuk Daya mari tengok bawah :DDDD

Justin Bieber recently sat down with Chris Connelly of “Nightline,” who asked Justin a number of questions. One of which was “What’s your favorite color?”
Justin: “Favorite color is purple.”
Chris: “You laughed there. Do people ask you what your favorite color is sometimes?”
Justin: “Yeah, sometimes.”
Chris: “Is it really funny to be asked what your favorite color is?”
Justin: “Yeah. Like, who cares what my favorite color is?”

Hey I care okey Justin .. HAHA (!)


Tie warna PURPLE


Tengok la papan Never Say Never tu .. PURPLE


Baju die .. PURPLE




Beli chocolate pon PURPLE .. Ohh Daya bangga rumah Kenanga :D




P/S : Hei rumah sukan SMKTT yang lain , korang suka JB an ? Tahun depan bagi Kenanga menang okey :DDD .. Bagus JB ni jadi alat Daya .. HAHAHA >.<

Blog bukan tempat maki hamun =='

Sakit mate la Daya tengok .. Waduhh pembetulan ye , kepada sesiapa yang ade blog , ..blog bukan tempat kita nak memaki hamun la ape la .. marah orang tu marah orang ni .. Haiyoo , tu dah bukak aib orang namenye .. Yela kalau dia dah buad salah okey fine marah die dalam hati sudahh or cakap je depan2 dengan orang tu ..tak payah tulis dekat blog , orang tak suke nanti ..menyampahh taww
Bukan tak boleh tulis pasal perasaan tapi yang baik2 jela ye (:

Harap korang tak buad ye ^^

25 April 2011

Kung Fu Panda : The Kaboom Of Doom

Yey yey Kung Fu Panda nak keluar lagi .. ehehe syokkk :)


Pelakon : Jack Black , Angelina Jolie , Seth Rogen , David Cross , Dustin Hoffman , Jackie Chan , Lucy Liu

Kung Fu Panda akan keluar pada 26 Mei ni ye kawan-kawan so save la duit sikit nak pegi tengok wayang ehehehe .. Yang lelaki save dua kali ganda sebab nak belanja awek mu sekali hahah ^^

Daya cite sikit pasal cite ni : Po kini bergelar master kung fu yang bertanggungjawab melindungi valley of Peace di samping Master Shifu & lima rakan lain iaitu Monkey , Crane , Tigress , Viper & Mantis . Po perlu berdepan dengan misteri yang lepas untuk mencari kekuatan kejayaan .

Nak tengok trailer ? tekan laa video dibawah , sekian :)



Hikmah Gossip Buat Stacy

   

Korang semua pon tau yang Stacy sekarang digosipkan dengan Akim kan ? Okey gara-gara gossip menjadi semakin popular . Gosipnya bersama Akim terus membuatkan dia menjadi pasangan duta baru produk aiskrim kegemaran ramai 'Wall's Cornetto !

" Terima kasih gosip keran tidak sangka gosip memberi rezeki buat saya . Apa lagi saya memang suka makan aiskrim ."  komen Stacy .Tak tahu lah gosip tu benar ataupun tidak . Dorang saja yang tahu tapi kalau tengok dorang berjumpa seolah olah menguatkan lagi gosip yang dorang sedang bercinta . Tapi bila ditanyakan tentang soalan ini , mereka berkata mahu fokus terhadap kerjaya .

Bila ditanya kalau benar lah Stacy bercinta dengan Akim , bersediakah Stacy masuk Islam ?
tetapi Stacy tidak mahu menjawab soalan itu kerana dikatakan sangat sensitif ..

Anyway Daya ucapkan Good Luck For Both Stacy and Akim :)

24 April 2011

Funny Picture XD


0083ed85be4e5d9352156f40e30.jpg

11.jpg

102.jpg

061220snakes.jpg
Euhhhhh !!!

019.gif

Ricky Kim :)

korea lagi ??? ==' eheheh nak buat macam mana dongg Daya dah memang minat korea ..huhui okey sekarang Daya nak tanye korang kenal tak ricky kim ni siapa ?? Tak kenal ..Dia ni ahli Let's Go Dream Team .. ek ==' xtaww jugak ? hmm xpe xpe meh Daya citerr ..


Ni lah die , eheehe mesti pernah tengok kan (kalau korang peminat cite korea la >.< )
Nama sebenar die Ricky Lee Neely .. Dia dari USA .. Kira dia ni darah campuran lahh .. huhui comel kan kan kan ^^

Nama die mula naik lepas kecomelan die dalam cite My Darling FBI ...


Lets go to his picture kawan kawan :)

Ricky Kim

Ricky Kim

Ricky Kim

Ricky Kim

Itu sahaja ..Tengkiu ^^

Song Joong Ki asks IU why her ideal man changes so frequently ?

Cewahhh tajuk orng putih ..huhui :D


Terserlah kecomelan IU dan Song Joong Ki :)

Korean new drama It's Okay, Daddy's Girl


Assalamualaikum sahabat blogger (!) ^^

Today post :
Pasal cerita baru korea yang kini disiarkan di astro beyond .. tapi kepada sesiapa yang tak de astro beyond tu  boleh la tengok di SINI .. 

Pelakon :
Park In Hwan


Ni hero citenye .. Wait wait memang laa die tua .fine korang tak mau tengok .Die ni just ayah kepada heroin
Tapi die tetap hero cite ni ..kire die yang banyak berkorban laa :)


Moon Chae Woon
Nilah heroin die , cantik kan kan kan :)

So ini lah watak utama die .. Ek ? lelaki ensem tak de ? jangan risau , kenal SUPER JUNIOR ? ehehe boleh tanye lagi , mestilah kenal kan ..Orait si kacak Lee DongHae turut ade dalam citer ni .. suke laaa tu ... kikikiki

Sinopsis :
Eun Chae Rung ( Moon Chae Woon ) ialah seorang puteri manja yang selalu bergantung kepada ayahnya . Suatu hari ayahnya terlibat dengan jenayah dan hidup Chae Rung porak peranda . Dia hilang punca . Dia terpaksa menjadi dewasa , menghadapi pelbagai kesusahan sebelum menjadi matang ..
Itulah kisah cite ni , Daya terangkan mungkin tak berapa best tapi memang best la ..ehehe
So selamat menonton :)