9 July 2011

Daya terharu laa :')


Why ? why ? Kenapa Daya sangat sensitive pada petang ini ? Fufufu ~
Nak tau tak , petang ni Daya bukak internet dan tengok blog Abang Hafiz .. Jom tengok ape yang Daya nampak ...



Terharu bhaii ! :)
Daya terpilih dalam bloglist ' Blog Pelajar Pilihan ' fufufufu ~ .. Terima kasih abang :)

Ni baru satu ade lagi Daya nampak tadi .. Blog sorang budak comel ni .. Tengok laa 





Terima kasih adik .. Adik ni die letak nama Daya dalam senarai 'Tutorial' .. Love adik ! ^_^

Ade lagi dua blog yang letak nama Daya .. Terharu sangat , Daya raseee ...........

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
DISAYANGI :)






So ni laa cerita Daya yang terbaik pada hari ni .. I hope you guys happy for me :)


8 July 2011

Freebies Header



Maaf tak berapa cantik .. Header ni berukuran 800 width , 300 height .. Kalau sudi amik laa ye :)

Silakan ^_^




Cara nak ambil gambar ~

1 . Klik gambar 

2 . Right-click lepas tu save image ..

3 . Masukkan dalam header korang , lepas tu siap ..hehe

Harap korang sudi amik ye ... Thanks ! :)


7 July 2011

Tutorial Link Membesar


Hi guys ! Wahhh rindu Daya tak ? muahahaha .. Okey another tutorial for you , and I hope you guys like it ...

# Dashboard -> Design -> Edit Html -> Tick Expand Widget

# Ctrl + F dan cari code 

]]></b:skin>

# Lepas tu copy paste code ni dekat ATAS  code  ]]></b:skin>

a:hover {
font-size: 22px;
font-weight: bold;
text-decoration: none;
}
#  22px untuk saiz tulisan korang tu bila die besar , tapi jangan besar sangat ye .. nanti tak kemas pulak ..

# Done ! Selamat mencuba ..bye ! :)


Tutorial Types Of Border Blockquote


Guys , Daya dh pening dh ni .. Biul kepala otak tak boleh tido ni ..Aduii .. Tak boleh tido nak buad ape lagi kan .. Daya nak tolong korang dengan tutorial yang baru ni .. I hope you guys like it ..

Untuk buat flash blockquote korang boleh pergi ---> SINI



Contoh Type Of Border




Contoh A

-moz-border-radius-bottomright: 50px;
border-bottom-right-radius: 50px;
}


Contoh B

-moz-border-radius-bottomright: 50px 25px;
border-bottom-right-radius: 50px 25px;
}

Contoh C

-moz-border-radius-bottomright: 25px 50px;
border-bottom-right-radius: 25px 50px;
}

Contoh D

-moz-border-radius: 1em 4em 1em 4em;
border-radius: 1em 4em 1em 4em;
}

Contoh E

-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
}
Contoh F


-moz-border-radius: 35px;
border-radius: 35px;
}

Pastekan code ni dekat ~ .....

 # Ctrl + F dan cari  .post blockquote {

Code die ade dekat bawah kan ? pastekan dekat tempat yang Daya bold kan ye

background:url(URL CODE); padding:5px;
Border:2px solid #00000;
-moz-border-radius: 1em 4em 1em 4em;border-radius: 1em 4em 1em 4em;colour:#FFFFFF}
blockquote:hover {
background: url(URL CODE) repeat right bottom ;
border:2px solid #000000;
-moz-border-radius: 1em 4em 1em 4em;border-radius: 1em 4em 1em 4em;}

Border tu tak semestinya dua2 sama ye ..korang boleh buat satu lain , satu  lagi lain ..
Wahh bangga Daya dapat ajar korang .. Good Luck okey ... Tata ! :)



Tutorial Flash Blockquote


Hai korang lame tak ketemu .. Ecece cakap indon pulak kan .. HOHO

Daya nak buad tutorial ni .. I hope you guys like it .. Thanks , so lets start ! Eh cop-cop ..hehe bagi siapa yang tak tahu flash blockquote tu ape .. Gerakkan cursor dekat perkataan bawah ni ...

Daya The Sixth !

Lawakan ? Muahaha ! Korang nak jugak ? Boleh je .. Jomm -- >

# Dashboard -> Design -> Edit Html -> Tick Expand Widgets

# Ctrl + F dan cari code ni ..

.post blockquote {

#  Dah jumpe kan sayang ? Orait , copy paste code ni pulak BAWAH code  .post blockquote {

background:url(URL CODE1); padding:5px;
Border:2px solid #00000;
colour:#FFFFFF}
blockquote:hover {
background: url(URL CODE2) repeat right bottom ;
border:2px solid #000000;
-moz-border-radius-topleft: 10px;
-moz-border-radius-bottomright: 10px;
}

# URL CODE sila ganti dengan background yang korang suke okey.. Tak semestinya background yang same..Lain2 lagi cunnn ..hehe

#000000 Untuk warna , boleh cari di ---- > SINI < ----

Solid Boleh tukar kepada Dotted ataupun Dashed

# Lepas edit semua , jangan lupa langkah terpenting , SAVE .. ohoho .. Tutorial Daya dah habis .. Selamat mencuba ! .. :)

HOW TO USE IT

<----- Tekan butang ni dekat tempat korang create new post .. confirm jumpe jangan risau .. hikhik
..Gune tau jangan tak guna .. HOHO ..sekian ~




3 July 2011

Tutorial Background Post Title



Entry kali ni teramat la pendek tapi amat berguna ? ehehehe

1 . Dashboard -> Design -> Edit Html -> Tick Expand Widgets

2. Cari code .. Ctrl+F

h3.post-title

Kalau tak jumpe cari code ni pulak

  .comments h4

Tak jumpe lagi ? Isy3 jangan risau cari je code ni

 .post h3 {

Jangan kata tak jumpe lagi ? hihi mesti dah kan .. Okey sekarang copy paste code ni bawah salah satu code yang korang cari tadi ye ..

background:url(URL Image) repeat;
padding: 0.7em;


Cari gambar dekat goggle lepas tu siap ! Yey -,- ..hihi

Good Luck ! Tata ~