15 July 2011

Freebies Header Part II



Aloha ! Baik baik aje kan sume orang ? kalau sihat alhamdulillah .. Tengok Daya bagi header lagi .. Tak tau laa comel ke tak kan .. Tapi Daya rase lagi bagus dari yang lepas tu :)


KLIK GAMBAR , LEPAS TU SAVE





Size -> 750 x 300 




Size -> 761 x 400 px




Size -> 760 x 400 px


Okey laa kan ? Tak dela teruk sangat :P .. Kali ni Daya buat macam-macam warna sket , yela Daya selalu bagi header pink dengan purple je kan .. hehe maaf saye gilerr pink ..HOHO ..

Dah amek harap komen la sket .. fufufu ~
Trima kasih :)


Freebies Cute Picture untuk Header



Jawab salam Daya eh .. HOHO .. Okey freebies lagi meh ? Sukesuke ! Sape tak suke kan .. Jadi sesiapa yang nak buat header tapi tak ada picture yang comel2 .. Amek laa satu eh .. Kalau tak tahu nak buat header macam mane , korang boleh tengok --> SINI <-- dan belajar .. hehe




http://4.bp.blogspot.com/-ntrlQlmvIuo/TiCGDslNzrI/AAAAAAAABF4/xbV_RriHiPg/s320/194170_205151316164305_100000083156941_794945_1663463_o.jpg




http://4.bp.blogspot.com/-NkiwWhKjubs/TiCGFY2kBjI/AAAAAAAABF8/8pISADcJwrY/s320/196480_205151322830971_100000083156941_794947_7557139_n.jpg




http://2.bp.blogspot.com/-9ovL70kQ2-A/TiCGGGw4ovI/AAAAAAAABGA/ju8y5rye7uU/s1600/kit.png




http://1.bp.blogspot.com/-pJde9jUDIYU/TiCGIzSPBLI/AAAAAAAABGE/surfnEGYfH0/s320/straw.png


Comelkan ? 
Bile korang dah buat header comel jempaut laa Daya datang blog korang eh .. Tu je .. byebye ! :)

Tutorial Cute Scrollbar With Background


Okey korang  haritu Daya ajar macam mane nak buat Cute Scrollbar --> SINI .. Harini Daya tengok ade yang ber-background pulak .. Canggih betol .. fufufu ~ Yang ade background tu scrollthumb die ...

Code die same jew , cume kene ganti sikit ...

1 . Dashboard -> Design -> Edit Html -> Tick Expand Widgets

2 . Ctrl+F dan cari code bawah ni

]]></b:skin>

3 . Copy paste code ni bawah code tadi .. p/s : bagi yang dah buat scrollbar yang tak ade background , just tukar code tu aje

 ::-webkit-scrollbar {
height:12px;
width: 12px;
background: #D9D9D9;
}
::-webkit-scrollbar-thumb {
background-color: #F2F5A9;
-moz-border-radius: 10px;
border-radius: 10px;
}

4 . Yang warna Merah tu , korang tukar dengan code ni ye ..

background-image:url(URL BACKGROUND);

5 . URL Background tu terpulang kepada korang okey .. hehe

6 . Preview dulu , dh puas hati baru save ye yunx ! fufufu ~

7 . Good Luck ! Terima kasih >.<





14 July 2011

Tutorial Tukar Ayat Linkwithin


Fuh siap pon edit blog Daya ni , okey tak ? fufufu ~
Lame jugak tak buat tutorial kan .. Jadi ini laa masenye untuk Daya mengajar lagi .. Yey ! Jum Jum !




Selalunya ayat dalam bulatan tu ' Linkwithin ' je kan .. mesti boring .. Rase nak buat ayat sendiri kan ? Okey Jum Daya ajar ...

1 . Dashboard -> Design -> Add Gadgets

2 . Cari gadget Linkwithin korang .. Dan tekan edit ..


Tukar Ayat Asal Linkwithin


3 . Tambah kode dekat bawah ni dekat bahagian atas sekali ...

<script>linkwithin_text='Ayat Korang'</script>
Warna Merah tu ganti sendiri dengan ayat korang sendiri okey .. faham ye murid-murid .. HOHO



4 . Dah selesai tu klik laa save dan lihat hasil pembelajaraan kite hari nie .. Good Luck ! :)






Award For My 470 Follower :)


Alhamdulillah Daya dah dapat 470 follower .. hehe bukan banyak pon kan .. bajet je lebey Daya ni .. Tapi untuk menghargai jasa follower Daya , Daya nak bagi lah award sikit .. Harap awak sudi amek Azieyaty :)




Award --->  



Klik je gambar tu , lepas tu save .. 

Maaf tak cantik :P


Freebies U-Kiss Header


Freebies lagi ! yey .. sape tak suke barang percuma kan .. Okey kali ni Daya nak bagi header lagi .. Tapi ni bukan Daya yang buat okey .. Daya promotekan header ni .. hihi confirm korang suke sebab memang comel gile .. Mungkin fan Ukiss jela kott yang suke .. kiki

So amek laa ye .. ~ Just klik header tu okey .. Lepas tu save .. Ukuran dia 750 px







Heh nampak kecik ? Jangan riasu laa .. Korang klik je header tu .. Ukuran dia macam yang Daya cakap tadi ..  Peace yo !

Credit : Here

13 July 2011

Doktor Kata Ibu Ada Kencing Manis




Ibu panggil Daya dekat rumah Ida .. Pada satu hari kiteorang berbual ...

Ibu : Ida , doktor kata Ibu nak dekat dapat kencing manis .. Ibu pon diet la satu minggu ni .. Pastu Ibu rasa mulut Ibu rasa pahit la .. Mungkin sebab gula dah turun kot kan ..

Ida : Baguslah tu Ibu .. Nanti hari Rabu Ibu check dengan doktor lagi mesti dah baik .. hehe

Ibu : Ibu nak jaga baik2 pemakanan Ibu lepas ni , sebab Ibu tak nak makan ubat .

Ida : Ida sentiasa sokong Ibu ! ( Daya peluk Ibu )

Hari Rabu ~ 

Ibu : Ida , Doktor dah sahkan Ibu ada kencing manis .. Darah tinggi Ibu pon naik ..

Ida : Yeke Ibu ? Berapa gula Ibu ?

Ibu : 20 Ida ~~ , Ibu tanya lah kenapa mulut ibu pahit .. Doktor kata tu tanda2 orang nak dapat kencing manis .. Ibu dah kene start makan ubat dan tak boleh berhenti dah ..

Tahu tak betapa sedihnya Daya bila dengar apa ibu Daya cakap hari ni ? Daya rasa nak nangis tapi Daya tahan je .. Darah tinggi ibu pon naik .. Bile ibu dah sakit macam ni baru laa Daya sedar kan yang Daya ni anak yang teruk .. Daya tak kawal apa yang Ibu Daya makan .. Daya tak amek peduli pon .. Sekarang tengok laa , hidup Ibu macam dah bergantung sepenuhnya pada ubat .. :(

Maafkan Daya Ibu .. Daya akan selalu doakan Ibu sihat dan cepat sembuh .. Berilah peluang untuk Daya jadi anak yang baik .. Daya akan jaga Ibu .. 

Daya harap 44 orang baca entry ni dan doakan yang terbaik untuk Ibu Daya .. Doakan dia ye .. Harap Allah makbulkan .. Amin ~



Ibu Daya :')


11 July 2011

Freebies Cute Cursor


Another freebies friends ! :)

I hope you guys like it , Thanks you ! ~


Muke Daya .. muahahaha !

http://anisazemi91.opendrive.com/files/32421545_pBLS8/cursor.png

Sotong lembik ! fufu ~

 

http://anisazemi91.opendrive.com/files/32421989_zJYVG/cursoroct.png

Tangan kecik .. hehe

 
http://cur.cursors-4u.net/others/oth-6/oth589.cur

Domokun 


http://cur.cursors-4u.net/anime/ani-11/ani1092.cur

Kuda Ajaib 



http://cur.cursors-4u.net/nature/nat-10/nat911.cur

Cute Bear 



http://4.bp.blogspot.com/-osTmQn6YGew/TehRDvcghII/AAAAAAAAAYw/eUpuoIhBWtQ/s1600/pandacomel.png 



Cara2 menggunakan cursor diatas : 


* Copy paste code di bawah dalam ruangan Html/JavaScript

<style type="text/css"> body, a, a:hover { cursor:url(CURSOR IMAGE URL), auto }</style>
* Gantikan Cursor Image Url tu dengan url gambar yang korang suka .. okey..





Tutorial Sweet Tiles Tooltip


Aloha ! Peminat Big Bang dekat sini .. ( okey tak de kene mengenenye )

Daya nak ajar macam mane nak buad sweet tiles tolltip .. Ape ke bende tuh ? Ha okey die bile kite halakan cursor dekat mane2 link die akan keluar link blog kite .. Harap korang faham laa kan sebab dekat blog Daya , Daya tak buad .. hehe

1 . Dashboard -> Deisgn -> Edit Html -> Tick Expand Widget

2 . Ctrl + F dan cari code dekat bawah ni 

</body>
3 . Copy paste code dekat bawah ni ATAS </body>

<link href='http://sites.google.com/site/defaultjssite/urltooltip.css' media='screen' rel='stylesheet' type='text/css'/>
<script src='http://sites.google.com/site/defaultjssite/urltooltip.js' type='text/javascript'/>
<script src='http://sites.google.com/site/defaultjssite/sweettiles.js' type='text/javascript'/>
4 . Tu je .. hehe simple .. Preview dulu lepas tu save yup ! .. Done .. fufu ~



Boy Friend Korean Band


Ha tengok jew ? Sila lah jawab salam di atas ni .. fufufu ~ .. Xjawab dosa meh .. hehe
Ape yang Daya nak story morry dekat korang eh arinie ? Memandangkan Daya minat gegila KPOP .. Jom Daya kenalkan korang dengan satu kumpulan Korea yang baru ni .... 

_
_
_
_

BOY FRIEND

Haha Daya rase Daya tau nape name group die BOY FRIEND .. Yela dorang muda2 lagi .. 15 tahun macam tu .. Hihi sesuai laa kalau dijadikan pakwe Daya .. Muahaha ! Tu yang boyfriend tu .. 
Boyfriend Daya ! <--- PERASAN

Daripada melarat kes perasan ni , jum berkenalan dengan dorang .. Check it out !



Kim Dong Hyun


Okey die ni leader kumpulan .. 

Tarikh lahir : 2 Disember1989 .. mknenye die 22 tahun .. 
Tinggi 178 cm , berat 60 kg ... 


Jo Young Min



Haisy ini rambut kuning memang favourite den .. HOHO .. Die dengan kembar die paling muda sekali .. 

Umur : 15
Tarikh lahir : 24 April 1996


Jo Kwang Min



Ni kembar ' rambut kuning ' tadi .. Dah name pon kembar kan so profile dorang pon same jerr .. malas nak tulis balik .. hehe

Hyun Seong




Tarikh lahir die 9 Jun 1993 .. Hmm 18 laa kan .. Hehe math failed !


Lee Jeong Min


Tarikh lahir die pulak 2 Januari 1994 .. Huhu kesian awal tahun dah birthday .. Mesti bosan gegila kan .. Bulan Jun laa paling seronok ( Hari jadi sendiri ni .. Haha )


No Min Woo
Ni member boyfriend yang last .. Name die same dengan pelakon ' My Girlfriend Is A Gumiho ' , hero kedua .. hehe die ni ensem ke eh ? Bole laa ~ Hoho
Okey tarikh lahir die 31 Julai 1995 ..

Phitt , tamat suda pengenalan .. Jum dengar lagu die pulak .. Best kew eh .. ? -,- 


BOYFRIEND-Boyfriend



Okey laa kan ? hehe


Teaser -BOYFRIEND --> Water Floor


Ni nampak macam gempak kan ? Stylo bhaii ! haha .. Nanti kan .. fufu

Minta kerjasama korang , jum laa same2 minat mereka2 yang berkenaan .. hoho ! ..
Assalamualaikum , tata ~