13 August 2011

Boys Do Not Cry .. Yela sangat tu ~






Salam guys ! Harini cuba teka siapa kejutkan Daya bangun sahur ? Yoyeah jejakajejaka dekat atas ni la yang kejutkan Daya .. HAHA <-- saje nak bagitau Daya mimpi dorang tadi

Okey stop Daya no KPOP anymore
Ececeh ayat tak nak kalah ~
Harini kan tiba2 Daya terfikir , sekarang kan ramai teenagers yang kapel
serious jeles kowtt semua dala HOT gile kan ..
HAHA <-- kesunyian
Anyway Daya tertanya-tanya kalau putus mestilah perempuan tu nangis gegila kan
yang lelaki tu pulak ?
Tak kan buat muke sardin je lepas kene tinggal or bile dia TINGGALKAN perempuan kannnnn


Daya tengok laa kan perempuan selalu macam ni tau . Kalau tengah HOT bercinta , status facebook dia 

' Awak , saya sayang awak ..SUMPAH ! '

Kalau dalam krisis or pergaduhan ..

' Jangan bagi harapan laa BODOH , kau suka dengan dia pergi kapel dengan dia laa !! '

Dah tak pasal2 kene bodoh pulak kan mamat tu , penat2 dia belajar dekat sekolah .. cakap laa dia pandai ..
kalau lagi 40 kali kita kate dia bodoh memang betul2 bodoh jadinya <-- oppss terceramah

Cuba teka macam mane status perempuan tu bila dah kene pujuk ..

' Awak laa cinta sejati saya  :) '

Ye perempuan memang lembut hatinya .. Cettttt Daya hati batu okey .. Perempuan ni memang pantang kalau break ni kan .. Mule laa dia fikir bf dia ni curang laa .. Ape laa .. Lepas tu keluar lahh status macam ni ~

' Kau tak layak untuk aku , pergi mampus laa ! Aku singlee balik yeay , Jom kapel dengan aku !! '

Walawei , bukan kau kate kau sayang dia ke tadi ? Girls hakikatnya boys do cry okey !! Ececeh tau pulak Daya ni kan .. Sebenarnya korang tau tak kenapa boy ni selalu mintak break dulu ? Ni ape yang Detektif Daya siasat laa eh ..HAHA ..Boy ni kadang2 tak tahan dengan perangai perempuan yang selalu update status dekat facebook , lagi2 kalau tu berkaitan dengan die .. Yela kejap korang sanjung dia , kejap pergi kutuk dia pulak .. Macam dia jahat sangat .. Perempuan tak jahat ke ??

Aiyoo kalau Daya pon tak tahan woo .. Akhirnya lelaki pon mengalirkan laa air mata lepas tak tahan sangat ..



Kalau laa Daya ada boy yang sanggup menangis sebab Daya .. Means dia laa yang Daya rase 'CINTA SEJATI DUNIA AKHIRAT ' Cewahh gituu .. 

Tapi peringatan jugak !
Jangan laa bile boy korang kata dia menangis sebab 
korang percaya terus
Call dia suruh nangis depan2 ! HAHA
Kalau dia xmau dia tipu laa tu ..
Hebatkan Daya ? :D

Moral Of The Story : Love Is Always Sweet :).. Kalau boy tu nangis sebab kita means dia memang SAYANG.. Macam abang sekolah Daya ni , hope korang bahagia !

Kak Mira & Abang Acah :)



11 August 2011

Hinakah Status Seorang Janda ?




Hey guys , bertemu lagi ..
Pstt Daya tak berapa sihat and muntah dekat bazar tadi 
*Malu..
Jom dengar jela cerita Daya ni okey ..

Daya tengok satu cerita korea sekarang ni <-- Dah nak PMR dah ni sempat lagi tu.. Tajuk dia ' YOU DONT KNOW WOMEN

Cerita dia macam ni , Boy ni nak sangat kawin dengan si Girl .. Of course laa kan .. Tapi sebab Girl ni janda ayah Boy tadi halang cinta dorang .. Lagilagi pulak Girl ni ada anak .Ayah saudara Boy ni bukan main mengamuk laa ape semua ( padahal ayah Boy tu pon tak marah ape .. Over je ayah saudara dia ..Haha ) .. Tapi siapa yang boleh halang cinta betul tak ? Perasaan semula jadi kita :)

Yang Daya hairan bin ajaib sikit ni , kenapa perempuan tu kena hina sebab janda , ada anak lagi .. Padahal bekas suami dia dulu yang curang . Nak kawin lain laa sangat kan .. Bile ex wife die tu ada anak sibuk nak amek anak dia pulak .. Cettttt !

Seorang janda tak hina okey , semua ada kisah sendiri . Suami yang curang , yang meninggal dunia . Janda tak semestinya perempuan tu yang curang dan tak semestinya jugak lelaki tu yang curang . Tapi tak adil laa
kan kalau kita tuduh melulu ..

Sampai buat page facebook untuk janda lagi .. JANDA GATAL pulak tu .. Tak de page ANAK DARA GATAL ke ?? Meh Daya buat .. HAHA .. ~~ -,-



Janda layak untuk bercinta tapi bukan OVER ye .. Ada jugak yang dah tak mau bercinta lagi . Alasannya takut pisang berbuah dua kali <-- Ceh Daya guna peribahasa . Tengok dasyat nya orang laki ni , sekali ditinggalnya kita , kita yang takut nak bercinta , dia ? Keliling pinggang aweks nye..

Moral of the story : Janda tak hina !! Walaupun Daya bukannya janda ( berangan jadi janda pulak , kawin pon belum , cetttt ) , tapi still janda tak hina .. Kenali la hati seseorang sebelum tuduh yep ! :)


8 August 2011

Dapatkah Lelaki Melayu Lawan Fenomena KPOP ?


Sekarang KPOP memang dah famous dah dekat Malaysia ni . Daya pon terkena bahangnya .. Haha tengok laa header Daya tu .. Bajet je kan .. HAHA

Yang pasti semua yang minat KPOP ni of course wanita beb ! Kesian laa boifee melayu ni , kene dengar girl die cakap pasal KPOP .. Tanya Super Junior tu hensem ke tak laa .. Yang boifee kene laa mengaku kan .. Karang girl mintak putus pulak .. HAHA maaf lah ye kaum adam kami kalau dah fanatik memang begini ~

Tapi sebenarnya ape kelebihan lelaki KPOP ni eh ? 



Cuba teliti elok2 .. Ape kelebihan jejaka dekat atas ni sebenarnya ?
Dia ada anjing ? HAHA




Dia tak ada anjing tapi ensem jugak kan ?
That means lelaki melayu kita pon ensem , bergaya lagi pokk :D


Ni baru bab ada anjing tak ada anjing , cuba kite check bab keselamatan pulak .. Seorang perempuan tu mesti nak boy die body KETUL-KETUL , sekali die gertak semua orang lari .. Maknanya die lindung korang daripada musuh <-- orang yang nak mengorat girl dia

Korang tengok muka macam ni orang nak lari ke ?



Atoto orang buli dia ada laa .. Maaf peminat BOYFRIEND ..
KwangMin memang comel ! Muke jambu suare kucing semua ..
Tapi tak boleh lawann laa yang nie

-
-
-
-
-



Keselamatan terjamin ! Daya nak kawin dengan lelaki melayu laa macam nie ..HAHA
( macam laa orang korea tu nak kawin dengan aku kan .. :D )


Bab muke ganas selesai .. Bab menari pulak . HOHO topik hangat .. SUPER JUNIOR terbaek laa bab2 ni ..



Cair *** 
Gile comel ! Rasa nak tarik balik je backup lelaki melayu
HAHA jokejoke

Lelaki melayu ada jugak yang teror menari ni . Shuffle semua .. Okey ape kan .. HAHA pilihan hati Daya of course Adam !



Walaupun tak laa sehebat SUPER JUNIOR tapi at least lelaki melayu pon boleh menari 
Usaha tangga kejayaan :D

Moral of the story , semua lelaki sama je hebatnya .. Kalau dah curang tetap jahat jugak kan :)
Daya bagi tips sikit eh .. Perempuan ni suka kalau lelaki nyanyikan lagu korea .. So pergi laa amek kelas korea korang ye lelaki melayu sedunia ..HAHA 

P/S : Yang Daya ni nape tiba-tiba sokong lelaki melayu pulak kan ? HAHA bukan ape yang kawin dengan Daya nanti lelaki melayu jugak .. Berangan laa nak kawin dengan lelaki korea tu .. Entry ni lebih kepada menenangkan diri Daya sendiri <-- frust tak dapat kawin dengan orang korea .. HAHA