3 September 2011

Freebies Background Shoutbox

Daya tak tahu nak update apa harinie so Daya nak bagi freebies sikit dekat korang yep !

Tapi yang nie bukan Daya yang buat yep , Daya nak mem-promote hasil tangan orang memandangkan Daya sendiri tak dapat nak buat . HEHE 

Memang comel . Nie saiz dia 460 width x 500 height .. Amek laa kalau suka ye kawan-kawan :)




BABY PRINCESS

http://3.bp.blogspot.com/-IKkgcqca9Xk/TmH3ZUIVt0I/AAAAAAAABSs/pm6jGoJVpqM/s320/freebabyprincessBG.gif



BUTTERFLY
http://2.bp.blogspot.com/-hbnwOK5bEZ4/TmH3ajJJYtI/AAAAAAAABSw/w-27ulq7tuw/s320/freebutterflyBG.gif



FLOWER

http://2.bp.blogspot.com/-jB_6c1wSXfk/TmH3bierk9I/AAAAAAAABS0/lRHXn_nD3Xg/s320/freefloweryBG.gif


BEAR

http://2.bp.blogspot.com/-qV8eVJzcMfY/TmH3c67mP6I/AAAAAAAABS4/mbaYkgFGpOA/s320/freerilakuma.gif

Background ni dah siap transparent okey . Tak tahu mana nak letak .. Pergi ENTRY INI , dan gantikan URL BACKGROUND dengan salah satu background yang korang nak yep ! 

Spread Love ♥ 

Kebenaran Terbongkar :)

Assalamualaikum guys and girls ! :')

Harini Daya nak bagitau rahsia yang sedikit memalukan .. 
Daya bukan nak kene kan korang macam pasal entry Angry Bird tu
HEHE

Anyway Daya betulbetul malu nak cakap pasal ni tapi Daya nak jujur dengan semua orang , so dekat blog ni Daya pon letak laa benda ni~



Ya Allah malunya .. So Daya nak bagitau dekat sini yang Daya tak se TEROR mane .. Follower hanya ada 857 .

Tapi korang komen Daya punya blog cantik laa , Daya teror laa .. Daya tak pon sebenarnya . Daya hanya insan biasa . Walau apa pon korang tetap sokong Daya . Terima Kasih Daya ucapkan :')

Spread Love <3

2 September 2011

Gila Ke Kau Nie Daya !

OMG !
Korang Daya rasa Daya dah gila laa ,
Kene hantar pergi tanjung rambutan dah kott 

Rasenye masalah nie kalah masalah dunia tau ,
Detektif Conon pon tak boleh nak selesaikan masalah Daya nie

Haisy habis laa , esok mesti kecoh satu dunia hal Daya nie 
Tula Daya ni jiwa cepat sensitif
Asal ade bende yang menyentuh hati wanita Daya ni
sikit je
Daya dah bole jadi gila macam nie 

Daya nak bagitau rahsia nie tapi korang jangan citer dekat blog pulak
Pegi bagitau dekat surat khabar ke 
Serang rumah Daya esok pagi .. 
HUHU
Jangan begitu kayy <-- poyosss terlebey

Actually Daya jatuh cinta dengan ANGRY BIRD !!!



Korang tengok muka suci dia tu , astagfirullahaladzim ! Tersentuh hati wanita Daya ni haa .. DUP DAPP DUP DAPP dia ..Kesian tau .. Tak ley tido malam dah ~

Ada orang tercinta kaum sejenis yang Daya nie tercinta KARTUN ? * , *

Note to Domokun tercinta :

Maaf sayang , tercampak kau dari katil 
Dah ade member baru nak tabur kan air liur basi laa
Kau dah bole pegi cari tuan laen ..HAHA
Kejam nya Dayaa
Uwahhh sorry babe , love Daya dah ter-spread dekat Angry Bird <3
Good Bye Baby .. Cewahhh gitu :D

Eh eh korang dah tau cite nie diamdiam jela okey .. Shuhhhh kang heboh laa MELODI tu cari Daya .. HAHA

Spread Love <3

Pemenang Contest For New Blogger

Assalamualaikum guys ,
sorry sebab lambat umumkan pemenang yep 
berukband Daya nie lembab gilerss and Daya tengah makan burger ..Muahehehe

Seperti yang diketahui pemenang ada 2 orang 
Daya nak umukan sekarang ye~
Bunyi drum siket ,
Dush dush dush , lalalalala
HAHA

Tahniah kepada 

_
_
_
_
_

rongak57.blogspot.com

dyladola123.blogspot.com


So nila pemenang nye , korang kene lapor diri secepatnya okey , kalau tak pemenang laen akan dipilih .. Komen entry nie atau pon add Daya dekat --> SINI


Trimass and maaf sekali lagi sebab lambat yep !
Spread Love <3 

1 September 2011

Doddle Pertama Daya

Assalamualaikum ! :)

Alahai Daya buat doddle pulak , entah ape laa rupenye ..
Daya buat cincai je kan .. <-- berlagak pro !! HAHA

Sorry laa pokk kalau buruk ,
itu je laa bakat Daya yang ade , nak kutuk tu kutuk dalam hati jela ea ..hehe

Kalau nak amek tu , ehem sila kan laaa
Trimasss <3


http://3.bp.blogspot.com/-rM_zZw1k7kU/Tl91A3QPuLI/AAAAAAAABRo/9Di4m0EIs_U/s320/01.png




http://3.bp.blogspot.com/-VEGsaQrgjBM/Tl91B0XTHBI/AAAAAAAABRs/DaVzGsj2_Ek/s320/02.png


http://1.bp.blogspot.com/-qas89C24t8k/Tl91Clml0xI/AAAAAAAABRw/2QiGj1OK6G4/s320/03.png


http://2.bp.blogspot.com/-_tlupZTV9Pw/Tl91D8JoU2I/AAAAAAAABR0/UQzJtnMt3es/s320/04.png


http://4.bp.blogspot.com/-Otz6GHb-wqk/Tl91EVEHbBI/AAAAAAAABR4/JhdAtf8G0l0/s320/05.png

Ramping sungguh doddle tu kan .. Daya dera dia tak bagi dia makan .. HAHA merepek :D .Ambil laa kalau sudi awak , awak dan awak ~

Spread Love <3 

Tutorial Background Dan Border Di Post Title

Assalamualaikum , hari raya yang ke 3 sudahh
cepat je kan masa , lagi 3 hari nak sekolah balik dah .Atoyaiii
Nie saja nak bagi cepat PMR laa nie ..HAHA salahkan masa pulak kan 


Tukar tajuk pulak , hari ni Daya nak ajar sikit macam mana nak buat tutorial background dengan border dekat post title korang .. 



Eh macam mana boleh ade background pulak ? Border dia lagi .. HEHE marimari Daya ajar korang :)

BACKGROUND POST TITLE


 

2 . Ctrl+F untuk memudahkan pencarian korang okey , cari salah satu cde dekat bawah nie


.post-title {

.post h3 {

h3.post-title { 

3 . Copy paste code nie bawah salah satu code yang korang cari tadi yep

background:url(URL IMAGE); 

4 . Gantikan URL IMAGE tu dengan image yang korang nak .

Eh eh Daya nak bagi freebies background sikit , amek laa kalau nak ye ..Trimasss




Klik je gambar tu , copy URL IMAGE dia yep ! :)



BORDER POST TITLE  


Sekarang ni korang nampak tak dekat post title Daya tu ade border macam melengkung .. Tu yang Daya nak ajar korang nie ..

Cari border yang korang nak dekat -- > ENTRY NIE

Copy code border dia saja okey .. Then korang paste bawah salah satu daripada tiga code yang Daya suruh cari first2 tadi ..

Lepas tu preview dulu okey mane tau kalaukalau tak jadi ke , menangis berguling korang nanti
Kalau tak jadi , tanya Daya ye .. Nanti Daya tolong :)

Good Luck ! ^__^



31 August 2011

Dah Macam Taylor Swift Dah Aku

Uhuk uhuk , assalamualaikum peeps ! :)
Lama tak jumpe wokk , blog berhabuk sikit maaf ~
Daya rindu rindu rindu korang ..HEHE gedik sehh

Selamat Hari Raya and Maaf kan Daya kalau ada silap okey .. Tak puas hati dengan tutorial ke , ayat Daya macam gangster ke ..Aduii itulah Daya kan nak buat macam mane lagi ..^__^

Contest Daya pon ramai yang serbu , Trimassss <3 .. Alamak dah habis puasa ni laa masalah Daya sekarang ..Gemuks balik ..Makan macam gozila ..Ai yo yo ..

Copp cuba tengok tajuk entry ni sikit .. Ye pergi amek baldi dan muntah .. HAHA .. Tu Daya nak prasan sikit je tu .. Cube tengok gambar ni ~



Yang gedik pakai baju kebaya tu Daya laa ..Macam Taylor Swift kan ? (Sejak bila Taylor tu pakai kebaya )
BAHAHAHA
Pakai kebaya lpas tu mula laa jalan macam itik .. Cetttt
Menyesal bhaii ..

Ouh lupe nak kenalkan yang sorang lagi tu adik Daya .. Cantik macam kakak dia ..Cetttt

Baek berhenti sebelum Daya jadi perasan , okey tunggu lagi update dari Daya yep .. Mungkin nak ajar sikit tutorial ..Nanti kan :)

SELAMAT HARI RAYA
SELAMAT HARI KEMERDEKAAN