7 September 2011

Tutorial Blockquote Cute Hover

Assalamualaikum :))

Eh jap luangkan masa korang tengok benda hijau sebelah kanan korang
Berapa ? 1 or 2 ? HAHA

Kalau korang nak tau blog Daya nie memang sunyi sikit , romantik je kan masuk sini . BAHAHA . Tu yang tak ramai orang masuk tu . Yela sorang-sorang tu kan romantik :D

Masuk blog Daya rasa nak tidur eh ? Maaf laa yep . Nanti Daya letak lagu ROCK sikit kayy ? :)
Dah dah sebelum Daya merepek lebih jauh , mari lah kite ye ke tajuk sebenar entry nie .




1. Ctrl+F untuk senangkan korang cari code kayy . Kang juling pulak bijik mata tu . Cari salah satu code dekat bawah nie

.post blockquote {

blockquote {

2 . Buang code blockquote korang yang lame tu .

3 . Ganti dengan code dekat bawah nie haa


background-color: #F5A9F2;
border:1px solid #D358F7;
padding: 5px;
}
.post blockquote:hover {
background-image:url(URL ICON);
background-position:bottom right;
background-repeat:no-repeat;
}

4 . Nota kaki ::

Merah : Warna background blockquote
Hijau : Warna border

* Warna bole cari di -- > SINI

Biru : Ikut suka korang nak solid , dotted or dashed
Pink : ICON yang korang suka

 * ICON comelcomel boleh cari dekat --> SINI

5 . Preview dulu kayy sebelum save . :)) GOOD LUCK

Tu saja laa untuk hari ni yo
Daya punya exam PMR 4/10
Wish me luck :))
Nak dekat exam ni tapi hati masih ade fikirfikir nak tengok HANTU BONCENG 

Spread Love <3





5 September 2011

Korean Music Wave 2011 in Malaysia

Terkejut tengok tajuk entry nie ? HEHE
Sabar nak bagi salam dulu . Assalamualaikum guys 
Mood : Rindu korang :')
Ececeh macam status dekat FB pulak kan ..HAHA

Akhirnya mimpi jadi kenyataan kott . Ala macam puteri yang nak kahwin dengan putera gitu . Excited gile dengar berita nie . Tapi Daya tak boleh pegi , nak PMR :')

Anyway Daya nak korang yang pegi mewakili Daya kayy . Tangkap pic banyak2 sikit . HAHA <-- kecewa tahap dewa .

:: 24 September , Stadium Merdeka , 7pm

Okey artis or band yang akan ade waktu konsert tu -->

tumblr lmdzxkIyQ01qg3tcyo1 500 Korea Music Wave 2011 in Malaysia on Sept 24

G-Dragon , Top , Seungri ( BIG BANG ) <-- Favourite Daya
Park Jung Min
FT Island
4 Minute
U-Kiss
Teen Top

Tiket -->

Rock Zone : RM 588
Numbered Seating : RM 428 , RM 288
Free Seating : RM 138

PENGUMUMAN !

Sesiapa yang beli tiket sebelum 7 September ni akan dapat potongan harga 10 % bagi semua kategori okey sayang ~ Maklumat lebih lanjut dekat galaxy.com.my .

Korang pegi laa kayy , wakil kan Daya yang bersedia untuk rabun <-- sebab baca buku HAHA . Yang gile Big Bang macam Daya ni jangan lupa tarik sikit baju TOP post dekat Daya kayy .. Hmm :')

Enjoy The Concert ! 
Spread Love <3