19 October 2011

Running Man Entertainment Show Korea Terbaik

Assalamualaikum ! ^^

Kaykay zaman sekarang sape yang tak tengok KPOP kan ? Dulu pakngah Daya yang brutal tu boleh menangis tau tengok drama korea sekarang. Sape yang bawak pengaruh ? Daya laaa ! Haha .

Kalau tak tengok drama pon mesti tengok entertainment show punye laa . Two Days And One Night , Dream Team , Strong Heart , Star King and macam-macam lagi laa kan . Sume best gitu . Hehe tapi yang paling Daya suke kan , RUNNING MAN !

Daya tengok citer nie boleh berguling-guling gelak ooo . Sume buat lawak bodoh kan . Korang tengok laa dulu satu episode running man nie baru korang tau . Haha memang lawak .




Boleh tengok sambungan dia dekat --> SINI

Ape macam ? Kelakar tak ? Weeee ! :D . Sekarang jum Daya kenal kan sape yang ade dalam Running Man nie .




Daya kenalkan daripada kiri eh ?. Dari kiri Kwang Soo .


Gwang-vatar

Haha yang nie lawak sikit . Name gelaran dia Gwang-vatar sebab muka dia macam Na'vi (Avatar) . Dia nie laa paling kesian . Asyik-asyik kena buli walaupun dia paling muda . Dia laa Lee Kwang Su .



Sparta-kook

Jong Kook nie yang paling Daya suke dalam Running Man . Comel sangat  Sebab dia nie comel gelaran lain untuk dia --> Kookie . Hehe cute je nama . Ahli lain sume takut dengan dia sebab dia nie hebat sikit kalau nak tangkap orang lain .



Yu-hyuk

Si belalang . Haha orang panggil dia macam tu sebab muka dia macam belalang . Weeee . Tapi dia nie pandai menari . Tu laa maksud Yu-hyuk .



Monday Couple

Dorang nie bukan betul-betul kapel pon tapi setiap hari Isnin je dorang jadi sweet gitu macam kapel . Haha ade2 je kan . Nama perempuan tu Ji hyo , laki tu Gary . Gelaran Ji hyo  , Mung Ji Hyo sebab dia nie blurrrr je . Hehe

Gelaran Gary pulak Peaceful Gary sebab dia cool je kan tapi senang di-per-bodoh-kan . Weee ! ^^



Big Nose Older Brother

Kalau tak silap Daya laa kan dia nie ahli paling tua sekali dalam Running Man . Hehe rase-rasenya korang tau laa ape maksud gelaran dia tu kan ? Suk Jin SiHidung Besar ! BAHAHA



Ha-roro

Name dia nie Haha . Pelik je name kan . Nasib baik bukan Hoho . Gelaran die Ha-roro sebab muka dia macam Pororo The Little Penguin . HAHA korang tengok laa dekat google muka Pororo tu macam mane .

By the way korang nampak tak yang ade tanda cross dalam gambar ahli kumpulan tadi ? Haa tu Joong-ki . Dulu dia ade laa dalam running man sekarang dah keluar . Lizzy pon ade jugak dulu . Alaa yang kumpulan after school tu . Weee .

Hehe dorang nie macam perlu kan ahli baru so Daya rase Daya tau sape yang sesuai . Check it out gambar dekat bawah nie . Nama dia --> Choi Daya . HAHA




Berangan kejap masuk Running Man kan . Weeee . Citer Running Man nie ade dalam SBS (393) setiap hari jumaat pukul 6.30 petang . Korang cuba laa tengok . Confirm tak menyesal ! ^^

Spread Love to Running Man 

18 October 2011

Happy Birthday Adek Fadli & Shahrom

Assalamualaikum ! :)

Atoto harinie hari jadi dua budak comel . Jarang laa Daya wish-II birthday orang dekat blog kan . Kalau dah nama ade dalam blog nie , maknanya Daya SAYANG .

Tapi satu laa kelemahan Daya . Kalau dah birthday macam nie confirm kena nyanyi punye . Eh korang jangan tak tahu yang Daya nie nyanyi macam Taylor Swift ! *padahal sumbang nak mati

Untuk dua orang tersayang nie Daya nyanyi laa yep ! Hehe

Happy Birthday To You ,
Happy Birthday To You ,
Happy Birthday To Fadhli & Shahrom ,
Happy Birthday To Youuuuuuuu .
THE END

Haa yang paling syok , semestinya ade hadiah kan . Daya nak bagi senyuman paling manis serta penginapan tidur di rumah sendiri tajaan mak ayah mereka . Baik kan Daya nie ? HAHA

HAPPY BIRTHDAY 



Spread The 

Tutorial Underline Berbackground


Assalamualaikum awak awak dan awak ! :)
Ececeh apahal happy semacam den nie ? #hyper makan coklat 

Eh korang tau tak , sekarang kita dah boleh vote untuk american music award ? Haaa korang boleh vote dekat --> SINI . Tapi kena sign up dulu laa kan .

Yang penting , NO VOTE FOR JUSTIN BIEBER ! Vote laa gadis comel , TAYLOR SWIFT . Tau tau tau . Weeee ^^

Okey now , jum mula kan pelajaran kita harinie . Tajuk dia UNDERLINE ye muridmurid . ( berangan jadi cikgu kejap )


-
-
-
-


Haa lawa tak ? Dari underline yang biase tu terus tukar jadi ada background . Cool kan ? HAHA



 Ctrl+C , lepas tu cari code dekat bawah nie ye awak 

u {

Kalau takde code dekat atas nie , korang paste je code yang Daya bagi dekat bawah nie ATAS  /* Header

  Copy paste code nie bawah code u { atau atas code /* Header

text-decoration:none;
background-image:url(URL IMAGE);
padding-top:3px;
padding-bottom:3px;
}


 Haaa yang MERAH tu korang ganti kan je dengan background yang korang  (Y)


Cara guna UNDERLINE


Highlight perkataan yang korang nak lepas tu tekan button yang Daya bulat kan tu ( warna merah )

Tu jela yang Daya nak ajar . Trimassss ^^

16 October 2011

Tutorial Tab Menu Style 1

Assalamualaikum ! ^^

Weee lagi lagi tutorial ! Aku pon naik bosan . Ape nak buat baca je la . Lalalala ~

Okey ayat dekat atas nie mungkin katakata pembaca blog Daya . HEHE boleh buat lagu dah . Korang confirm bosan kan dengan blog Daya . Tak habishabis dengan tutorial . Isy3 . Nak buat macam mana kan ? Daya suka ajar korang benda baru nie . Weee :D






1 . Copy paste code dekat bawah nie dalam ruangan HTML/JavaScript tadi .

<br/>
<span style="background-color: #F5A9F2; border-radius: 5px 5px 5px 5px; padding: 3px 10px;"><a href="URL SITE">About Me</a></span>
<span style="background-color: #F5A9F2; border-radius: 5px 5px 5px 5px; padding: 3px 6px;"><a href="URL SITE">Tutorial</a></span>
<span style="background-color: #F5A9F2; border-radius: 5px 5px 5px 5px; padding: 3px 6px;"><a href="URL SITE">Facebook</a></span>
<br />
<br />
<span style="background-color: #F5A9F2; border-radius: 5px 5px 5px 5px; padding: 3px 5px;"><a href="URL SITE">Twitter</a></span>
<span style="background-color: #F5A9F2; border-radius: 5px 5px 5px 5px; padding: 3px 5px;"><a href="URL SITE">MyLove</a></span>
<span style="background-color: #F5A9F2; border-radius: 5px 5px 5px 5px; padding: 3px 5px;"><a href="URL SITE">Freebies</a></span>

2 .

 MERAH untuk background benda tu . Daya bagi warna Pink (macam dalam gambar) . Boleh tukar dekat --> SINI

 HIJAU untuk link . Letak link yang korang nak . Facebook, Tutorial, About Me . Ape2 jela okey ^^

 BOLD/TEBALKAN untuk ayat korang sendiri . Korang boleh tukar ikut suka hati .

Okey faham tak Daya ajar nie ? Daya tak de cakap bahasa alien kan ? HUHU takut sangat korang tak faham -,-

Tu jela 'Science' kita harinie . Good Luck kayy ! HEHE bolehboleh nak kata pelajaran SCEINCE jugak kan . Daya rase Daya rindu laa kott nak belajar . Yela dah abis PMR kan . Nak belajar ape lagi ? Hikhok :D