13 December 2011

Hari Yang Dinantikan Telah Tiba !

Assalamualaikum ! :D


Ingin aku mengejar ,
Burung-2 yang terlepas dari sangkar ,
Supaya bolehku jual di pasar .

Ape Daya merepek ? Daya nampak gambar tu je terus mencurah-2 pantun dalam kepala otak Daya yang dah lama tak berfungsi nie (lama sangat tak belajar)

Haha kalau nak tau tu laa pantun paling sempurna Daya pernah buat . Wee bangga tak ? Ape lagi bagi laa pingat emas satu ! Haha ~

Btw , korang ingat lagi tak Daya kata hari Rabu Daya nak buat satu entry mengejut ? Jam rumah Daya sekarang dah pukul 1:10 pagi .. Maknanya dah Rabu laa kan ? If i'm not mistaken . Muahaha hamek hang speaking London aku !

Sebenarnya takdelaa entry mengejut , more kepada entry happy ? Bukan untuk korang , untuk Daya . Haha ! .. Tapi Daya harap korang happy untuk Daya ~~*merayu

Sebenarnya kan kan , hmm huh sebak rasa hatiku ini ~ Daya takkan update selama 5 hari . OMG !!! Okey ini bukan cubaan membunuh diri ... Or nak berhenti lagi ! Haha HOLIDAY TIME BABY ! Las Vegas here I came ~~ *Padahal Langkawi je --'

Memang laa happy nak pergi Langkawi tu dengan family , sedara semua tapi sedih pulok den nak tinggalkan blog berkarat nie haa *macam otak tuan dia .. Sape nak jaga ? Sape nak mempertahankan keamanan blog Daya The Sixth ! Haha tibe-2 .. Korang sanggup jadi burung hantu dekat blog nie tak ? Heheh bodyguard tak berbayar boleh ? Nie yang makin Daya sayang dekat korang nie ><

Haisy tak tau laa macam mana gelisahnya Daya dekat Langkawi tu nanti .. Dengan rindunya dekat blog nie .. Daya cakap eh , sehari Daya tak update blog rasa macam tak makan .. *okey Daya tipu ..

Sape-2 yang ada dekat Langkawi tu mari laa usha-2 Daya eh ? Kalau nak bertegur sapa beramah mesra tu , pergi dekat hotel TUTTT , bilik nombor TUTTT .. Faham eh ? Tanya je orang dekat Langkawi tu , tau laa dorang dekat mana tempat nie ! Haha ! * malam-2 memang Daya macam nie tau , tak payah pelik ..

Seriously I can't wait to go there .. ! Daya bertolak hari Jumaat nie pukul 4 pagi .. Dah macam nelayan pulak bangun pe-pagi kan .. Daya dengan semua sedara bawah 18 tahun tengah buat pertandingan .. Se-sapa tak dibenarkan tidur dari pukul 11.59 ( Khamis ) , kalau tak denda membasuh akan dikenakan ! Muahaha

Daya yakin 101 % yang Daya takkan tidur punya . Kalau yang selalu online malam tu tau laa yang Daya nie memang burung hantu . Tak FB , blog . Haha ! Kalau tak pon Daya main game laa ape lagi !! Minum banyak kopi laa Jumaat nie :D

Ya Allah baru citer pasal nak pergi je dah separuh panjang dah entry nie .. Daya kalau dah bercakap memang tak boleh berhenti .. Cakap+merepek+ayat sakai = 1jam .. Tadi Daya kata dah pukul 1:10 kan ? Haa sekarang dah pukul 2 . LOL tak sangka Daya cakap macam makcik --'

Stop merepek-ing Daya ! Jum jela kita tengok pemandangan dekat Langkawi tu :)


How amazing ! MMmm maybe nie kott hotel yang Daya stay nanti .. Haha Daya sebenarnya tak tahu pon mana mama comel Daya tu nak bawak dekat Langkawi .. Gambar nie pon entah dari mana Daya ciplak tadi .. Haha

Tapi yang penting tu coklat laa ye dak ? Weee tanpa coklat hidup macam tak sempurna *okey Daya tipu

Selama  hari pemergian Daya nie .. Tolong laa bersih-2 kan habuk blog nie kayy ? Jangan nak berparti tanpa kebenaran Daya tau ? Haha pape jela Daya ~~~ Huhu sebak 

Esok Daya start tak update sebab Daya stay rumah sedara tu , gerak sekali kan senang .. Heheh sungguh detail Daya bagitau kan ? Hmm byebye blog ku yang tercinta .. Muahhh sikit ~~~

Love you SUPER JUNIOR . *Okey sesat ~ Heheh nak cakap dekat korang sebenarnya .. Btw Daya akan update status dekat FB .. Check keadaan Daya dekat sana eh ? Trimasss nah satu bunga untuk korang ! Salam ^^


12 December 2011

Tutorial Date Header Yang Elegent !

Assalamualaikum ! Peace (Y)

*kacak ? Eh eh jangan diganggu yaa ~ Daya report polis baru tau
Nie pakwe Daya nie .. Haha Kyuhyun .. Oh My sangat comel ~~ ><

Kalau semalam hari jalan bersama nenek tercinta , harinie HARI NAIK MOTOR ! *Bangga gilerr .. Daya dah bertahun tak merempit nie .. Untung laa Daya pergi rumah abang sedara tadi .. Bukan main seronok naik motor . Weeee ! Haha *jangan gelakkan Daya okey . Daya memang betul-II seronok tadi ...

Orang hari-II naik motor pon tak bangga macam Daya nie kan ? Wekk nak buat macam mane . Terima laa diriku seadanya . Haha peace (Y)

Eh sebenarnya Daya tak sabar nak tunggu hari Rabu nie ,.. Eh ade ape ? Adoi korang lupa laa tu .. Nie mesti minum air semut banyak .. Isyx3 ! Kan Daya kata ade entry mengejut ? Tak sabar doongg ! Nak cerita je boleh ? Eh sabar yaa .. Kawal nafsu mahu tahu korang tu .. * kalau korang nak tau laa.Weee

Gambaran Tutor :



 Dashboard --> Design --> Edit Html --> Tick Expand Widgets

 Ctrl+F , lepas tu korang cari salah satu code dekat bawah nie yeee ~

h2.date-header {

date-header {

 Pastekan code nie bawah salah satu code yang korang tercari-II tadi tu tau tau tau ~

text-align:center;
text-shadow: 2px 2px 3px #FFFFFF;
font: 23px lemons can fly;
color: #FFFFFF;
border-top: 2px solid #4B088A;
  border-left: 2px solid #4B088A;
  border-right: 2px solid #4B088A;
  border-bottom: 2px solid #4B088A;
  -moz-border-radius: 15px;
  -webkit-border-radius: 15px;
background: #E2A9F3; }


 Warna MERAH :: Warna shadow tulisan
HIJAU :: Warna tulisan
PINK :: Warna border .. Ada empat eh .. Semua kena sama ~
BIRU :: Warna background 

Semua warna boleh tukar dekat --> Mr Know It All

 Kalau nak tambah background , korang gantikan code background: #E2A9F3; dengan code 

background: url(URL IMAGE); 

 URL IMAGE tu ganti laa url image yang korang nak tu eh .. Daya bagi cadangan korang boleh laa cari dekat --> Kedai Kak Eton

 Dengan senang hati pon korang pon SAVE laa ~~ Tapi jangan terburu-buru nak view blog korang dulu ... Ade lagi satu step !

 Dashboard --> Design --> Page Element

 

Dekat blog post tu klik Edit ! Macam dalam bulatan merah tu tau .. 

 


Tick dekat tempat tarikh tu ye ~ Lepas tu SAVE lagi .. Kejadah penat betul nak save banyak kali kan ? Haha Daya tau korang penat tapi lihat laa hasilnya ! Okey sekarang korang boleh terburu-buru tengok blog korang . Haha !

Lepas tu korang serbu laa pulak --> Budak Sepet nie kalau sudi ye ? Okey Daya dah selesai tugas Daya nie .. Sekarang shift korang pulak jaga blog Daya nie .. Jangan bagi pencuri masuk eh ? 

Satu senyuman ikhlas untuk korang .. Winkwink*


11 December 2011

Tutorial Pengunjung Blog Korang ( Online User )

Assalamualaikum ! :D

*bila laa Daya cantik macam nie ..

Aww harinie HARI JALAN BERSAMA NENEK ! Wee sape kata jalan dengan nenek tak best ? Haa meh Daya bagi satu tendangan perut buncit Daya nie ~

Jalan dengan orang tersayang seperti nenek laa paling terbaekkk tau ? Heheh btw tadi teman nenek jalan-II pergi beli buah laa , shopping . Perlu Daya akui ye , nenek Daya tu lagi ber-stamina dari cucunya --'

Daya terasa macam orang gaji laa sikit sebab Daya yang bawak barang , nenek jalan berlenggang ! Haha ! :D .. Btw LOVE YOU NENEK <3

Untuk tutor harinie laa kan , Daya taknak jadi guru , Daya nak UP sikit jadi mahaguru .. Haha sakai *

Bersedia untuk tutor harinie zombie-II kecil ? *Kesian korang kan dapat guru blog yang psiko begini ~~

Gambaran tutor :


Haa alien hijau tula Daya nak ajar nie . Wee 18 orang online blog Daya pe-pagi buta pukul 1 nie ? Aiyoo korang tak tidur nie jaga blog Daya tau .. Bodyguard tak berbayar :D

 Mula-II korang kena laa pergi --> Rumah Daya  . Haa cantikkan rumah Daya ? Muahaha !



Lepas pilih mana satu korang nak COPY code bawah tu okey ? Yang like tu , kasi laa satu .. Like korang amat laa dihargai .. Haha !

 Eh kejap nak paste dekat mana pulak nie ? Isyy Daya nie , sakai laa kamu ! Heee korang masuk :: Dashboard --> Design --> Add A Gadget --> Html/JavaScript

 Paste laa dalam tu okey ~~

 Tunggu beberapa minit kemudian .. Pergi lepak dulu , makan kedai mamak kejap .. Lepas tu save ? Haha tips memanjangkan entry

* Shhh Daya nak bagitau Daya ada entry mengejut hari Rabu nie .. Weee wait and see ya ? ya ? ya ? Weee nak tahu Daya layan lagu ape malam-II buta nie ? Jiwang sikit laa deyy , kalau taknak nangis jangan dengar . Peace (Y)