7 January 2012

Blog Archieve Dalam Blogskin

Assalamualaikum ! :)


( Menjerit ... ! )
Weeee siapa tau citer gambar dekat atas nie ? Haha Daya agak lembab sikit nak tengok citer nie .. Bulan 12 tahun lepas baru Daya habis tengok padahal citer nie dah lama dah .. Tulaa semua kawan-2 Daya kedekut taknak bagi pinjam . *Salahkan kawan-2 jugak , diri sendiri tak ada duit tak nak citer ><

Kim Hyung Joong tu favourite mak Daya tu .. Boleh-2 dia menjerit kalau Hyung Joong keluar tv . Haha ! Comel je mak Daya tu .. Btw nie citer Playfull Kiss :) Citer budak sekolah sampai dia besar .. Memang cocok laa dengan Daya .. Muahahaha ~

Gambaran Tutor ::


* Dengan adanya benda ni entry or post yang sebelum korang tukar blogskin
takkan hilang ..

 Dashboard --> Template

 Ctrl+F , lepas tu cari tajuk first sidebar korang .. Weee cari-2 !

 


Yang korang cari akan ber-kaler oren macam gambar dekat atas nie .. Nampak bulatan MERAH tu ? Paste code nie ATAS code dalam bulatan tu .. ( tak semestinya <div class="bar"> , ade jugak <div class="sidebar"> dan macam-2 lagi )

<center><select style="width:200px;background-color:#E4ACE6;text-align:center;font:8pt trebuchet ms;" name="ArchiveMenu" onChange="location.href=this.options[this.selectedIndex].value;">
<option value="/">Old FairyTale Story</option>
<BloggerArchives>
<option value="<$BlogArchiveURL$>"><$BlogArchiveName$></option>
</BloggerArchives>
</select><br><br>
</div> 


 HIJAU >> Daya bagi nie kaler pink .. Kalau nak tukar boleh tukar dekat --> SINI
MERAH >> Tukar laa kepada ayat korang sendiri , kalau taknak sudah :D

 Preview dulu , mana tau tak jadi ke .. Kalau jadi SAVE dengan hati yang senang . Peace (Y)


7 comments:

Anis Sabrina said...

Berguna ni.. ^^ Nanti update banyak lagi tentang blogskin yep?

da'white said...

Ahh!!!kim hyun joong!! <3 it <3 it!!!!nanti blan lapan dtg malaysia...boleh tgk live..hehe

Izzul Labiqah said...

Daya, bila saya gunakan. bila saya tekan dekat archive tu "September2011" etc. dia keluar the blog you search for doesn't exist. lololol. camne ni?

Syira Rara said...

hai sweet..saya baru follow ur blog..if x kisah singgah la my blog dan kalau sudi follow la yea..blh share cerita (^_^)

Amira said...

Hye Kak Daya ! ^^

Hurmm ,
Macam mna kalau blogskin kita tak ada blog archive ...
So , hurm , macam mna nk masukkan eaa ??
Hope Kak Daya Balas !

Kalau balas , TERIMA KASIH !
Kalau tak balas , siap akak ! ^^

Daya The Sixth ! said...

@Anis Sabrina InsyaAllah :)

Daya The Sixth ! said...

@Amira Dekat dalam tutor ni laa cara dia adek ^^