15 January 2012

Screen Capture Untuk Samsung Galaxy

Assalamualaikum ! :)

Korang tau kan mak tomey-2 Daya tu beli kan phone untuk Daya kan .. Kalau tak tahu , haa nie Daya nak bagitau .. First time dapat phone canggih macam tu , Daya pon godek-2 laa phone samsung tu .. Sekali bunyi macam tangkap gambar .. Pehal ? Haha tengok dekat gallery ada screen capture rupanya ..

Kalau nak buat phone korang mesti laa Samsung Galaxy W or Samsung Galaxy Ace .. Samsung lain Daya tak tahu laa pulak kan ..

 First mesti laa korang kena bukak phone korang tu kan ? haha tak bukak macam mana pulak ..

 


*besar tahap dewa gambar -,-

Then korang mesti tau button HOME dengan button POWER tu kan ( tak tahu tengok gambar ).. Tekan Serantak ! Jangan terlalu lama , jangan sekejap sangat pulak .. Yang sedang-2 saja .. Muahahah !

Nak tengok gambar yang baru korang tangkap tu pergi dekat Gallery under Screen Capture .. Weee kenapa Daya ajar semua nie eh ? Sebab Daya suka ajar orang benda yang baru .. Haha rasa beban kalau tak ajar :P

 Tutorial ni tak kan jadi kalau korang tukar font handphone korang tu .. Tak tau font tu ape ? Tulisan !! Haa jangan tukar kalau nak tutorial nie berjaya .. Kalau dah tukar tu setting balik buat font asal .. Capture screen tu then tukar laa font tu balik .. Faham ? Tak faham lettew :3

13 comments:

::CIK LYNN:: said...

sma..cik lynn pn pnah tkejot ttba bnyik amik pic...pstu bru prasan da screen capture...=p

roziahojijie said...

dayah , yang Galaxy W ni ade 3G ke ?

Fikrizx said...

tq sgt brguna info ni :)

loliey yani said...

Thankyou kak Dayah , tutorial ni menjadi . Mula-2 terkejut sebab dengar bunyi ambik pic . Hihi .

MiraE said...

galxy y pon bole r..

twistertwist said...

tengs :) dah sebulan guna bru tahu heee

missxidi said...

Tqsm <3<3<3 hehe...

missxidi said...

Tqsm!!! love ur entry <3 <3 <3

^^RainbowCandles^^ said...

kak Daya , samsung Galaxy mini pon boleh. sya dah try.. tqvm

Anonymous said...

Saudari, thanks utk entry yg sangat3 berguna lagi bermanfaat neh..hehe.
puas jgk sy google camne nak screen capture utk galaxy wonder.
alhamdulillah terjumpa pulak vlog saudari nie...heh3.
thanks saudari! =)

My name is what my name:) said...

thanks sbb shre kan ilmu anda:)

missy moppet said...

Thanks for the info....its very helpful...xxx..:-)

Mat Sewel said...

Thnkss selama aku beli..baru harini aku tahu function ni..hahaha.. *kuno tahap dewa*