31 January 2012

Tutorial Gambar Keliling Nampak Kabur ( XiuXiu )

Assalamualaikum ! :)



Pejam celik pejam celik eh eh esok nak masuk bulan 2 dah ? Cepatnya masa berjalan :) Tak sangka dah 7bulan berlalu sejak Daya jumpa UKISS dekat Pavilion .

Dah baca citer yang tak berapa nak sweet tu ? Weee dah boleh mula tutorial dah kott kan .. Hihihi

Gambaran Tutor ::


Apa beza gambar 1 dengan 2 ? Haa yang kedua tu kabur sikit kan ? Nampak
agak COOL kan ? Wee jum belajar macam mana nak buat ..


* Mula-2 korang kena ada XiuXiu . Download dekat >> SINI kalau tak ada .. Yess ! Tepat sekali ! Memang bahasa cina tapi Daya akan ajar . Weee . Korang scroll bawah sikit lepas tu nampak button warna hijau . Nampak ? Okeyy tekan tu untuk Download ..

* Tutor berikutnya berdasarkan gambar . Modal Daya kali ni ialah Lee Seung gi .. 


Tekan button kunong tu untuk upload gambar cun melecun korang :)



Fokus on your left ! Nampak bentuk apple , tangan dan macam-2 kan ? 
Okey pilih pilihan yang ke empat ( tengok gambar )



Dah tekan pilihan yang keempat tu , keluar laa pulak kotak dimana gambar korang kabur
sepenuhnya ..

Function semua Daya dah letak dalam gambar . Korang kena terangkan gambar orang dia aje tau ..Kalau tak faham tengok contoh bahagian atas belah kiri . 
Gambar bunga pink tu ..



Agak-2 macam tu laa hasilnya bila korang terangkan orangnya saje .
JANGAN LUPA ADJUST KABUR ! Haha saja nak tulis huruf besar. Tak boleh ? :P
Dah siap tu tekan je tanda right bawah tu . Peace (Y)

Senang kacang goreng je kan . Hehe edit gambar cool-2 lepas tu upload dekat facebook tau tau . Tag laa Daya kalau sudi . Add Daya dekat >> SINI . Selamat maju jaya dan selamat menambah kawan FB . HAHA

P/S :: Nak tau macam guna XiuXiu dengan lebih mendalam . Tekan tab menu ' Freebies ' . Cari bahagian Tips XiuXiu :)

1 comment:

arisa nazifa said...

Makaseh kak Daya,
menjadi la ! Sayang kak Daya.
Dah Lama download tapi tak fhm dengan bahasa Mandarin.
Kena msk kls tusyen dgn Kak Daya,tiap2 hari kalau mcm niy.Wakaka:D Thanks !