2 January 2012

Tutorial 'Hanya Gambar Kita Menyerlah'

Assalamualaikum ! :)


Jyeahhh meet my GIRLS .. We are the Gossip Girl ! Haha tibe-2 ? Eh tapi kenapa gambar Daya je yang ter-shining dekat situ .. Kamera Daya rosak ke ? Weeee tak ada laa .. Tu yang yang Daya nak ajar harini .. Macam mana nak buat gambar kita je yang over sikit .. Haha

Tutorial 'Hanya Gambar Kita Menyerlah' .. Haha nie laa tajuk tutorial Daya yang paling sakai ! Daya tak tahu nak reka macam mana dah tajuk dia .. :D

Untuk tutorial nie korang perlukan XiuXiu .. Siapa yang dah ada tu tak payah laa download .. Yang tak ada boleh download dekat --> SINI


Dekat belah ATAS sekali ada gambar macam nie .. Maybe akan tukar gambar lain
tapi tekan je yang warna biru tu tau untuk download .. Jenis 3.0.6



Siap je download keluar macam nie . Tekan button warna kuning yang giler besar tu
untuk upload gambar korang yang cun melecun or macho tu :))
Korang pon boleh tangkap gambar melalui webcam je lepas tu edit .. Tekan gambar
kamera kalau nak buat macam tu yep ! ^^


On the left korang akan nampak satu icon apple tau .. Tak faham rujuk
gambar kayy .. Choose yang bentuk apple tau , jangan bentuk durian..
Haha bukan ada pon bentuk durian ..


Meh Daya terangkan nombor-2 dalam gambar dekat atas nie ..

1 . Warnakan diri kita je ..
2 . Padam kalau ada lebih-2 or terkleuar ke kan ..
3 . Besar or kecikkan bulatan .. Ikut kesesuain ..
4 . Korang boleh besarkan gambar dekat situ ..
5 . Tempat undo kalau-2 ada buat silap ..
6 . Bila dah siap tanda right tu ..
7 . Kalau tak suka or nak tukar pic lain tekan tanda pangkah tu ..



Bila dah tekan tanda right tu , korang boleh laa save dekat atas belah kanan .. Kalau tak faham tengok gambar .. Yang Daya bulatkan tu laa tempat save gambar korang yang dah perfect tu . Peace (Y)

PS :: XiuXiu tak pernah bawak virus dekat laptop Daya .. Sangat selamat .. Dijamin :)
Kalau nak tau macam mana nak edit guna XiuXiu lagi korang boleh pergi 'Freebies' dan pilih bahagian XiuXiu .. Good luck ! :) *sorry XiuXiu nie memang bahasa cina je

Everyone Is Dying , Daya suka ayat nie ..
Buat Daya insaf and sentiasa ingat Allah :')

6 comments:

Cik Eiyra said...

alamak bahasa cina , camna nak tau :(
free ke kena duit download ni ?

Anonymous said...

Have you tried PaiPai meitu? It's kinda webcam... But I can't save photo I took by it... I only got "blank" photo... DO you know why? :'(

-_- miss firasyikin -_- said...

cmne nak delete download nie ? sumpah ! tak paham bahase nie . );

huda d'luvers said...

Kenapa x buat bahasa cina dan melayu KAN SENANG!!!

Nur Syahirah binti Noor Azman said...

akak,camne nk unistall meitu tu?sbb dia ad avirus.. tolonglah kak.sy dah xder sape2 nk mintak tolong ngan akak sorang jer...bls kat shoutbox saya ye..tolonglah akak.. T.T

Hanamiko Sakura said...

kalau guna photoshop??