28 January 2012

Tutorial Shadow Keliling Body & Sidebar ( Blogskin )

Assalamualaikum :)

Okie dokie , tadi ada satu kawan Daya ni mintak tolong >> Eh Daya macam mana nak buat macam ni eh ::

*ni skin ketiga Daya . Kalau nak download cari dekat sidebar Daya yep :)


Bantuan sampai kawan ku ! Apa yang penting ! Kerjasama ! Weee << CHILDISH

Shadow untuk body

 First of all , korang kena laa cari code untuk body .. Ctrl+F , cari salah satu code dekat bawah ni . Code lain-2 sebab lain-2 laa , haha << merepek apa entah

.entry {

.content {

.main {

  Jumpa ? TAK ? Jangan kelam kabut . Mesti ada punya :) Oraite bila dah jumpa tu korang paste kan code nie dekat belah bawah sekali !

box-shadow:0px 0px 50px #000000;

Contoh ::




 PINK :: Ketebalan shadow tu . Korang boleh kurang kan ke 30 kalau terlalu tebal .
PURPLE :: Colour shadow tu . Daya bagi warna hitam . Boleh tukar dekat >> Kedai Colorfull

 Done !


Shadow untuk sidebar

 Macam biasa laa Ctrl+F , cari salah satu code ni ::

.sid {

.sidebar {

.bar {

.side {

 Sama macam body jugak , korang copy paste code ni belah bawah sekali .

box-shadow:0px 0px 50px #000000;

 PINK :: Ketebalan shadow tu . Korang boleh kurang kan ke 30 kalau terlalu tebal .
PURPLE :: Colour shadow tu . Daya bagi warna hitam . Boleh tukar dekat >> Kedai Colorfull

* copy paste ayat tadi . Weee --'

 Done ! 

Good Luck semua ! Kejap lagi nak Maghrib dah , so selamat menunaikan ibadah :)

15 comments:

Anis Sabrina said...
This comment has been removed by the author.
Anis Sabrina said...

Sidebar ja yang jadi

Daya The Sixth ! said...

Salah code kott . Cuba lagi . :)

MyungMyung said...

dekat body tak jadi pun akak T_T

Myza Raihan ♥ said...

dah buat dah tpi x jdi la

ayufarhana :D said...

thanks akak . tapi sidebar je jadi . yg body ta jadi . saye dah try 2 kali yg body tuh .

sabrina rahim said...

code body x dew lha...
ade code lqen x yg bole ?

Anis Sabrina said...

Kak Daya , macam mana nak buat blogskin? Please tolong..

Maliha ♥ said...

takde kodnyerrr

wannynaqkal said...

sidebar je yg jadi lhaa kak :(

atieyn said...

salam,knp sye buad x menjadi ek..tringin nak buad mcm tu tp tetibe x jadi plak..:(

Niera Shelly said...

Kak Daya !!
Kenapa x de code ny tu ! huaa !
tak jadi lh ,,
sy gne blogskin but x de code ny

Shahirah Roshidi said...

trima kaseh kak Daya ! sy jadii <3

Ain Najwa binti Zainal said...

blog biase tak de ke kak? nak jgak..

pink purpe said...

xjmpa pon code2 tu