12 January 2012

Tutorial Tukar Cursor Dalam Blogskin

Assalamualaikum ! :)


Jangan cemburu buta .. Daya tau BF Daya dekat atas nie handsome-2 semuanya .. Haha perah santan kott .. Siapa laa yang nak jadikan Daya ni awak dia kan kan kan ? Weeee
Berapa hari Daya tak update eh ? Daya rindu serindu rindu nya nak chatting dengan follower Daya . Sobsob :') Tu laa sejak masuk kelas Science ni Daya busy giler .. Buat kerja sekolah tu laa ni laa .. NON STOP ! Huh tak apa usaha tangga kejayaan .. So Daya nak mintak maaf sebab tak balas mesej korang dekat cbox tu tau .. Muahh sikit :*

Daya sekarang mesti ajar pasal blogskin je kan .. Bosan je korang --' .. Hihi Daya ajar sebab guna blogskin lagi senang .. Korang kena sabar and fokus je .. Orang kata 'Kacang! ' Haha .. Mari laa beramai-ramai guna Blogskin . Ececeh ..

Macam mana nak tukar cursor blogskin ?

 Dashboard --> Template

 Ctrl+F , lepas tu cari code dekat bawah nie ::
cursor: url
Kalau tak jumpa cari je --> cursor ...

 Korang akan nampak url cursor dekat sebelah code yang korang cari tadi tu .. Contoh ::



*nampak yang Daya garis warna MERAH tu ?
Tu contoh url cursor .. Korang tukar laa url tu kepada
gambar yang korang suka .. Atau pilih je freebies Daya dekat bawah nie ^^


Light Purple Pointer
http://cur.cursors-4u.net/cursors/images9/cur267.png

Light Blue Pointer
http://cur.cursors-4u.net/cursors/images9/cur266.png

Light Pink Pointer
http://cur.cursors-4u.net/cursors/images9/cur265.png

Light Green Pointer
http://cur.cursors-4u.net/cursors/images9/cur269.png

 Ada macam-2 kaler .. Kalau tak suka korang boleh pergi --> Kedai Cursor .. Korang boleh pilih kategori dekat sebelah kiri tu ..

Cara amek URL cursor di 4u >>

 Tekan cursor yang korang nak lepas tu akan keluar macam nie ::


*dalam bulatan MERAH tu contoh cursor yang korang nak ..
Right click dekat icon tu lepas tu Copy Image URL

Jangan tekan DOWNLOAD or benda-2 lain selain apa yang Daya cakap ni .. Haa kang jadi lain .. Meraung korang .. Muahihihi ><


No comments: