16 February 2012

Tutorial Button Follow Dan Dashboad Berbackground

Assalamualaikum :)


* Gambar yang mendatangkan kontroversi

Hah gosip lettew pasal gambar dekat atas ni kan --' Psttt kalau nak tau dia laa AKIM . Well kiteorang macam Tom & Jerry . Setiap kali jumpa mesti kena gaduh kalau tak memang macam hari tak lengkap * okey Daya tipu pasal hari tak lengkap tu 

Kalau asyik gaduh kenapa upload gambar ni ? --' Ye ye Daya ade sixth sense . Tau ape yang korang fikir . Haha . Daya suka gambar ni sebenarnya . Candid . Ni jelaa satu-2 nya gambar candid Daya yang nampak cool . Muahaha !

Erm okey , nak tutor kan ? Ye ye bawak bersabar , Daya kan memang suka bercerita dulu ? Haha macam tak biasa pulak . Weeee

Gambaran Tutor ::


* korang tengok laa sendiri . Nampak ke tak ? Haha
sebab Daya pon tak berapa nak nampak so camano tu ? Weekkk

 Dashboard --> Design --> Add A Gadget --> Html/JavaScript

 Copy paste code ni dalam ruangan Html bla bla bla tadi tu eh *malas nak taip

<div style="display:scroll; position:fixed; top:0px; right: 0px; width:10%; padding:3px;border-radius:8px; background: url( URL Background ); opacity:0.8; color:#FFFFFF; font-family:nova mono; font-size:13px;text-align:right;"><center><a href="http://www.blogger.com/follow-blog.g?blogID=4851705409062015717">+Follow</a>  |  <a href="http://www.blogger.com/home">Dashboard</a></center></div>

 PINK :: Korang gantikan laa dengan background yang comey lotey gitu . Pergi kedai Kak Timah ni haa >> SINI
PURPLE :: Ganti dengan no ID blog korang .

 Macam mana nak amek no ID blog ?

Okey sekarang mesti korang dah bukak blog korang kan ? Oraite tak kesah laa korang tengah dekat Design or Stats or Posting . 


Amek nombor dia je tau :)


 Dah siap edit gitu korang pon dengan menggunakan jari korang yang lembut tu tekan laa Save ! Yeay :D


* You can't just come into someone's life , make them care about you , then check out !
Serious Daya suka sangat ayat ni :') Kayy bye .

No comments: