12 February 2012

Tutorial Tukar Blogskin Ke Blog Biasa

Assalamualaikum ! :)



( Sedang menaip sambil mengangguk-gangguk kepala )
Eh eh jangan cakap Daya gilo pulak --' Daya memang kalau nak update blog mesti dengar lagu kang bukan Daya yang update blog , blog yang update diri sendiri . Wooo seram POKK . Haha

Korang dah dengar belum lagu seperti yang tertera dalam gambar di atas tu ? << lama tak cakap benda poyo-2 .. Haaa kalau belum pergi download cepat ! Kenapa kena download ? Sebab Daya suka lagu tu and korang pon kena download jugak !! Haha paksaan yang kejam .

Oraite kita end gurauan bodoh by Daya ni . Daya nak bagitau yang sebenarnya Daya kecewa dengan diri sendiri . Desperate sebab tak dapat ajar tutor dekat korang dengan baik . Hasilnya dapat laa komen sedih daripada pembaca blog Daya . Dorang kata tak faham laa kak daya dengan tutor blogskin akak tu ! Semak kepala otak ! 

Ye Daya mengaku Daya bukan pengajar yang baik . Tutor edit blogskin laa paling orang tak faham . Huhu at least Daya dah try the best untuk bagi korang faham . So kepada yang tak faham tu Daya mintak maaf . Dahlah tak faham tutor Daya , lepas tu tak tau macam mana nak tukar blog biasa balik and yang paling benci kena EDIT SEMUA BALIK ! Daya mintak maaf :(

Jum Daya ajar macam mana nak tukar ke blog biasa balik kayy ? Tapi kena janji maafkan Daya :')

 Dashboard >> Template

 


Oraite lepas tu keluar macam ni kan ?
Tekan Customise Design untuk langkah seterusnya




Haa keluar kotak cun ni pulak . 
Upgrade Your Template << tekan jangan tak tekan




Kemuncaknya ! Korang pilih laa template yang korang nak . 
Daya punye template is >> Watermark ! :)


Mission complete ! Tapi kesian laa dekat korang kena edit semua balik right ? Daya mintak maaf yep ? Hmm .

Wish you a good day <3 Much Love Form Me .


11 comments:

+::NuR MaiSaraH::+ said...

never change..hehehe

mairah cadburry said...

wah lame dah carik tuto nie ^^

Nurul Aynabylah said...

Blogskin Best ! Hehe

털이 소유 said...

camana nak wat blogskin??

Daya The Sixth ! said...

bagus laa . maknanya awak faham ape yang daya ajar :)

Daya The Sixth ! said...

thanks sebab baca :D

Daya The Sixth ! said...

Kan kan ? :D

Rizq Herinza Syadza said...

ini awesome!

ketodd kepohh said...

kak daya, mcam mna nak buat mcam kak daya punya tu ? sweet oppa dgn sweet unnie ?

ketodd kepohh said...

kak daya, mcam mna nak buat mcam kak daya punya tu ? sweet oppa dgn sweet unnie ?

hAnNY sToWiE said...

akaq thank's yup.....da jadi da...yunk akaq