23 April 2012

Binatang Apa 'SimSimi' Ni ?!

Assalamualaikum ! ^0^

Hamek mu , berkarat dah blog Daya nih ! ><
Kejap eh Daya nak amek penyapu sapu-2 sikit blog ni . Habuk 
boleh buat sambal dah .. Haha korang mesti bosan dah dengan
blog Daya ni .. Dah tak ada pape kott . Tinggal kenangan . Wee ayat boleh buat drama 
Haha !

Bukannya apa Daya baru harini dapat pegang laptop comeyy Daya ni . Rindu tahap kerbau kott . Sekali bukak facebook penuh SimSimi merata-2 . Mula-2 Daya ingat mungkin bahasa baru untuk I love you kott -.-

So Daya yang biul ni pergi laa bertanya dekat pakcik hebat semua orang iaitu Google ! Jyeahh pakcik yang tau segala-2nya .. Daya pon tanya ' Pakcik SimSimi tu apa ?' * tolong laa jangan percaya Daya tanya macam ni T.T

Pakcik Google pon jawab > Kome gila tanya aku macam tuh ? Haha kayy Daya sewel kejap ^^ . Pakcik Google mestilaa bagi maklumat yang bernas ! Haa sederet keluar pasal SimSimi . Apa benda ni ? Makanan ke ? Game ke ? Komik ke ? Ke binatang spesis baru dijumpai ? Persoalan yang semakin bertambah .



Last-2 website kuning ni keluar .. First expression ?
Spongebob ke ? Haha ! Apa kah ?!
kan Daya dah cakap SimSimi ni binatang , or lebih sopan haiwan laa , heheh .
Cuma bentuk dia macam biskut yang berjambul
macam Upin & Ipin ..
Tapi COMEL >.<

Hooh Daya pon macam orang biul laa layan SimSimi ni bercakap .. Mula-2 tu bengang jugak tau .. Nak kena sepak jugak ayat dia .. Haha sekali dah lama-2 tu boleh gelak sorang-2 kott .. Ada satu part tu Daya tanya , jawapan dia gila comel . Satt lagi Daya tunjuk naa .. Haha ! Terharu laa dengan jawapan komputer ni ..

Kalau korang yang nak try jadi bengong bercakap dengan 'Biskut Berjambul' ni pergi laa website >> SIMSIMI .. Actually kepada pengguna Android , korang pon boleh download dekat google play . Search je SimSimi , nanti keluar laa biskut kunin' ni . Haha !

Nahh tengok jawapan dia kepada soalan-2 Daya petang tadi >.<



*Yang kuning tu SimSimi
Comelkan jawapan dia ! Awww <3
Haha soalan Daya pon gedik kemain ..
Kalau laa SimSimi ni boleh bercakap dah lama dia sound
Daya agaknya . >> 'Balik-2 pasal cinta tak ada benda lain ke ?'
Huh kayy menakutkan kalau dia bercakap ..

Korang pon biul laa same-2 dengan Daya main benda alah ni tau ! Haha cuma jangan percaya laa . Korang pon tau benda-2 macam ni merepek cekodok pisang je << sedapnya *

Percaya laa tak sampai 5minit korang akan bengang -.-

Haha good luck friends ! Much Love <3


5 comments:

Eiqa Lyka Vandetta said...

kadang2 tuh , best jugak lyan benda2 mcam nih ..

FaLya said...

wah,rasa nak lyn lah..msti jadi biul jgk,hahaha

SiTi FaTiMaH JaMaLLuDin said...

haha..taw xpe..simsimi ni ngap2 jgk..hoho..klaka2...=)

Princess Syazliyana said...

saya pon layan bende ni jugak >.<

cik berry said...

HAhahahaa..kalu nak diikut kan si simsimi ni memang boleh pecah kepala dengar semua jawapan dye.......mcm die je yang tau ape yg ber laku.... :)