11 April 2012

Dulu Aku Menyampah Sekarang ....

Assalamualaikum ! ^O^


* Wee actually Daya happy yang Faizal balas tweet Daya
heheh dia artis ke empat laa yang balas .. Mula-2 Uncle Aznil , Intan Ladyana
, Diana Rusdi lepas tu Faizal Ismail . Haa bila nak Aaron Aziz ni ><

Daya harini dengan bangganya nak bagitau yang Daya tak datang sekolah ! Woohoo .. Okay ada laa happy sikit , sedih sikit pon ada . Happy sebab Daya dapat blogging -,- , sedih sebab terlepas pelajaran Math . Jyeahh ni laa yang Daya nak cerita ni ..

Waktu start sekolah dulu , cikgu math Daya is Cikgu Hazlin . Gentle dia memang bagi banyak kerja . Kitaorang satu kelas memang tak suka laa dekat dia . Tapi sekarang cikgu Math kitaorang dah tukar . Bukan main happy laa kelas 4Sc2 kan , termasuk Daya :D

Lepas Daya tau je siapa cikgu baru tu mood Daya down balik . Please laa ! My untie ?! Tak boleh jadi lagi teruk ke ? Nak malas-2 sikit pon tak boleh . Wee >< So Daya fikir cara positif , maybe nanti senang Daya nak tanya apa-2 kalau tak faham . Duduk pun satu rumah . Okey cool .

Tapi memang tak boleh laa , nak panggil dia cikgu pun susah . Nak pura-2 tak kenal lagi . So Daya menyampah laa macam ni kan -,- Tapi bukan semua laa . Susah dia sikit , seronok dia banyak !

Actualy untie Daya ni book writer .. Heheh terbit kebanggaan di dalam jiwa . Inginku jadi sepertinya . Haha ! So dia janjikan buku Sherlock Homes kepada sesiapa yang dapat markah tertinggi and by the end of June , setiap murid kelas Daya akan dapat satu buku cerita daripada penulis tu sendiri . Wahhh my untie the best ! 

* Best ni kalau mintak diskaunt waktu pesta buku nanti >.<

Moral of the story , arr selalunya kalau cerita macam ni orang cakap 'jangan benci lama-2 suka' . Tapi macam tak kena je . Daya tak suka orang lain lepas tu tak suka orang lain then suka pulak so macam mana nak buat moral dia ? *faham tak bahasa alien Daya ni ? Heheh entah laa .. Abaikan je .. Wee !


1 comment:

Ash said...

Ak dlu cikgu tusyen geo pkcik ak,ak buat2 xtaw je,ckp pon xna,hahahahaalol