2 April 2012

Lirik Lagu Yang Mengarut !

Assalamualaikum ! ^O^


* Yerr who is this ugly girl -..-
btw ada iras-2 zombie dalam The Walking Dead tu tak ? Haha tengah
practise nak jadi pelakon cerita tu ><

Kalau korang terkejut tengok gambar Daya tu harap maaf laa eh ? Wee tak ada kerja sebenarnya . Nampak macam tak siuman kan ? Yaa Daya tau . Haha !

Entry kali ni Daya nak sentuh lagi pasal lirik lagu . Well lagu barat laa kan . Sebelum ni lagu 'I'm Coming Home' serta 'It Will Rain' menjadi isu . Daya tau korang mesti dah pernah dengar pasal tu kan . 

Nak dijadikan cerita , nowdays Daya suka dengar lagu Eminem . Yeahh lelaki yang penuh dengan tatu dekat badan dan suka mencarut dalam lagu dia tu . Psftt . Tapi tak tau laa kenapa tapi Daya memang layan lagu dia . Setakat mencarut sikit-2 tu Daya tahan jelaa .

Lepas tu tiga hari lepas , waktu Daya tengah baring-2 Daya dengar laa lagu dia 'Above The Law' . Bukan first time Daya dengar lagu tu tapi selalunya dengar lagu tu sambil bersenam laa , cuci kereta laa so lirik dia Daya tak tangkap sangat .

So time feeling lagu tu Daya terdengar 'Allah hu Akbar' . Daya macam ehh salah dengar ke  ?! Daya pon rewind balik part tu . Still dengar benda yang sama . Daya tak puas hati terus bukak internet check lirik lagu dia . Yeahh memang betul ! Maknanya Daya tak pekak lagi .



-
-
-
-

bermaksud

'Kamu semua adalah bintang batu, saya yang bertentangan
Saya hanya boleh membaling batu dan memukul bintang untuk fuck ia
Rakan kongsi, anda bukan lebih keras, bar panas badan anda
Daging lembu telah meninggalkan kamu hak sembahyang '? Seperti Allah hu Akbar
Biarkan pergi, apabila saya meninggalkan tembakan kamu, anda tidak akan 'berada di metro anda
Di kawasan yang buruk yang menyeru kejatuhan '


*translate by my senior Christine Michael


Korang pening sikit kan ? Senang cerita maksud dia yang sembahyang ni tak bagus sebab kita just sebut perkataan dalam solat tu , bagi dia tak ada makna . Dia tak belajar memang laa -..-

Kita sendiri tau yang ayat-2 dalam solat tu ada makna dia kan ? Kita mintak ampun dekat Allah mintak diberkati . Eminem mana tau semua benda ni . Sesedap air oren je dia nanyi . Psftt . So Daya bila dah tau benda ni , Daya bukak music player cari lagu tu then DELETE ! 

Moral of the story , kalau nak dengar lagu barat ni check lirik dia dulu . Kalau ada yang melibatkan tuhan kita jangan laa dengar . Kalau ada mencarut tu dengar sorang-2 jelaa tapi jangan nyanyi balik .

 ~ sekadar berkongsi pengetahuan ~

12 comments:

Syarafi[skyforce331] said...

wow bior betiik :O

aima mazlan said...

teruk betul la..
ishh -___-

aima said...

teruk betul la..
ish -___-

Ash said...

Aah,ad,bodo gle lirik die

Little Ah Moi tembam said...

bahaye lah lagu skag nih ..
better lyan lagu dulu2x pun bagus ..

Farra.Dienaaa said...

Seriously ?

Daya The Sixth ! said...

Yelaa sekarang kena hati2 :')

Nur Aqilah Syafiqah said...

tu la orang barat . some of them suka sgt nak jatuhkan maruah Islam ni ..haeh

Daya The Sixth ! said...

Tau takpe . Tak tau laa apa salah kita ni dekat dorang :(

Tengku Laurel Adamila said...

Daya ! urm. Berry tgk slh sorang kwn Daya tu kann.. kann... muka dye macam Alyssa Soebandono. Heheh. Cekidaud ! Follow Berry balik tau. *ker mmg sye alyssa? haha .^___^.

Amirah Zulhijjah said...

skrg ni ade je cre yg kdg2 buat kite tak sdr utk pesongkn akidah kn..huhu...thnks for sharing! ^^

luqman zakaria said...

ouh..yeke,,x pernah dengar pon lagu tuh..hoho~ thnx sharing~