26 April 2012

Manusia Makan Manusia . Kejam !

Assalamualaikum ! :<

* perhatikan gambar dengan teliti . Kalau boleh guna laa
cermin mata badut yang gedabak tu . Korang kena tengok betul-2 gambar ni .
Hmm :<

Mungkin gambar tu agak lama so korang macam tak tau nak pandang apa kan . Takpe biar Daya tafsirkan maksud gambar dekat atas tu . Firstly tengok yang pegang kapak . Dia potong ape ? Manusia ! Yang pakai baju merah . Pegang kaki manusia ! Faham sekarang ?

Actually gambar ni bukan lukisan je tau , Daya tengok History Channel petang tadi and Daya tertarik sangat dengan cerita ni . Kanibalisme > makhluk hidup makan makhluk sejenis yang lain . Bahasa lain dia anthropophagus . Kita panggil dorang ni Cannibal .

Amalan makan orang ni sebenarnya dah 100 tahun lepas tapi kejam dia sampai sekarang boleh buat orang menangis *Daya menangis -.- Seriously . Jangan ingat dekat America je kayy , paling dekat dengan kita Pulau Jawa , Bali & Sulawesei serta hampir seluruh Indonesia amalkan kanibalisme ni tapi bukan sekarang laa eh . Hee kang korang takut pulak nak pergi sana .

Orang kata , amalan ni wujud sebab kehabisan makanan so dorang makan banduan yang kena hukuman mati , orang yang dah mati .

Orang kata lagi amalan ni suci sebab sambil makan tu kita menangis teringatkan si mati tadi . Kayy statement yang ni agak mintak menampar sikit laa -.- Kalau makan lagi kejam . Apakah ? Huh

Ready for picture ? Kalau takde semangat jangan laa tengok kayy . Amaran keras nih . Kanibalisme dalam gambar yang Daya nak tunjuk ni berlaku dekat China kira-2 beberapa tahun lepas , I guess so .





SADIS !!

Tak lain tak bukan mangsanya perempuan ! Kenapa ?! Perempuan tu baru 20 tahun :'( . Daya tak pasti apa sebabnya tapi memang kejam . Perempuan patutnya dilindungi . Kan kaum Adam ? Hmm

Kes paling baru pada tahun 2003 . Rasanya korang dah tau kott . Warga Indonesia iaitu Sumanto . Dia curi mayat perempuan 81 tahun yang dah mati . Mayat tu baru 24 jam tanam . Dia percaya bila dia makan mayat tu dia boleh ada power laa konon . Kejadahnya -.- Tapi ikut doktor dia sakit mental .

Korang boleh tengok lagi 10 kes yang TOP pasal kanibalisme ni dekat >> SINI . Kalau tak faham bawak pegi jumpa cikgu english masing-2 . Heheh << buat lawak kejap . So Daya nak cerita pasal orang yang kesepuluh > Alferd Packer


Alferdpacker

Alferd bersama 5 kawan yang lain pegi mengembara untuk mencari emas . Dalam perjalanan dorang temui tempat tinggal puak India  yang diketuai oleh Chief Ouray . Ouray nasihatkan tunggu sampai musim bunga sebab musim sejuk dekat situ teruk tapi Alfred dengan kawan-2 dia abaikan nasihat Ouray dan teruskan perjalanan . Malang tak berbau , dorang tersesat dan kehabisan bekalan makanan . Alfred yang paling kuat so kawan-2 dia suruh dia jalan cari jalan keluar atau mintak tolong . Alfred jalan sampai malam tapi tak jumpa apa-2 so dia pon patah balik . Dekat campsite dorang tu dia nampak sorang kawan dia , Bell tengah bakar daging . Alfred gembira laa sebab ingat kawan-2 dia dapat buru rusa atau haiwan lain .Tapi dia tengok lagi empat kawan dia yang lain dah berdarah lepas tu usus semua terkeluar . Bell yang perasan Alfred ni nak bunuh dia jugak tapi Alfred sempat tembak dia . Disebabkan Alfred pon lapar , dia pon makan daging kawan-2 dia jugak . 2 bulan dia sesat dalam tu makan daging manusia jelaa . Bila dia balik tempat tinggal dia dia kena penjara 40 tahun sebab orang tak tau cerita sebenar . Dia dah mati baru nak cari bukti so ada macam satu buku khas untuk dia laa untuk memperingati dia .

Dalam Islam pon kalau darurat dibenarkan makan makanan haram tapi sekadar untuk selamatkan nyawa je . Kalau makan manusia ? Arr wallahualam . Daya tak tau . Tanya laa ustaz eh :>

Terima kasih baca panjang-2 ni . Daya tau korang tak suka sejarah , Daya pon -.- HAHA ! Tapi entah kenapa Daya tertarik dengan cerita yang ni . Nak lebih real , korang cari laa dekat youtube eh . Daya nak bagi link memang tak laa , internet baik sangat malam ni sampai bergerak pon macam Daya jalan nak pegi pasar . Weee >.<

*Ke$ha ada lagu Cannibal , Daya dengar rasa nak muntah , bukan apa teringat gambar dekat atas tadi . Buekkkk :P

Alhamdulillah Islam muncul dan Rasulullah S.A.W serta para nabi yang lain 
betulkan pemikiran manusia :'> 


4 comments:

Aida ツ said...

haha..akhirnya..org first komen..ahhaha...

myself said...

tgk gambar tue pun dah rasa pening nak muntah

Emmy Naz said...

sadis sungguh..emy bace entry daya ni terus meremang bulu roma...wanita dijadikan mangsaa..hmm..naseb baik malaysia tak amalkan bende-bende mengarut ni...:'(

roziahojijie said...

Daya ... menakutkan kayh .. Buduh2 je org china ni . Dorg tu dah kenapa ?? Gila ke ?? Cube kalau dorg pulak kene mkn ? Biar pdn muke !