6 April 2012

Movie Favourite Daya Dalam FOX Movies Premium (413)

Assalamualaikum ! :')


Ke-saya-an ke-bosan-an . Ke-faham-an ?
'Saya bosan . Faham ?'

Haha kejadah laa bahasa yang budak-2 sekolah Daya guna . Gentle lawak
gila . Daya kalau dengar dorang cakap macam ni Daya blur je -,-

So apa kata korang practise cakap macam tu dekat sekolah ? dekat rumah pun boleh . Hewhew :3

Act bila dah form 4 ni Daya jadi pemalas tahap gunung . Tidur makan je kerja . Haha tak ada laa teruk giler -..- Bila dah malas ni mula laa pijit-2 remote control tu . First yang Daya tekan mesti 413 . Jyeahh Fox Movies Premium <3 !

Ada laa satu hari tu Daya tengok dari tengah hari sampai malam . ' Sayalah raja tv dekat rumah !' hatiku berbisik . Haha !! Daya nak cerita pasal movies yang Daya tengok tu . Gentle best , dijamin oleh mak Daya (Y)



*pelakon kegemaran Daya ni >> Bradley Cooper

Limitless ni cerita pasal mamat yang mulanya sakai . Hidup dia pun tunggang langgang . Sekali dia terjumpa kawan lama dia , pengedar dadah NZT-48 . Bagi dia try satu dadah ni . Mamat ni tak nak makan dadah tu tapi dia simpan . Then macam mana entah Daya pun lupa , dia pergi try dadah tu . Dadah ni buat dia TERROR ! Tiba-2 dia pandai , tahu segala-2nya .. Haa lebih kurang macam tu . Dia mintak dadah tu lagi . Bila kehabisan bekalan ? Tengok sendiri :P

Korang boleh je tengok online cerita ni okey . So don't worry . Nak download pun boleh tapi make sure internet korang selaju kuda yang berlari . Ataupun korang tunggu jelaa ulangan dekat 413 tu . Hewhew :3



Habis je tengok cerita tu Daya ingat nak pergi makan laa . Sekali cerita ni pulak yang menarik mata Daya untuk stay je tengok tv . *Dasyat kan ? Daya dah macam tugu negara depan tv tu cuma versi duduk punya . Weeee



Meet 'Knowing' . Waktu movie ni mulut Daya ternganga je . Selamat lalat tak singgah makan tengahari . Cerita dia gempak + stylo + apa-2 yang sama waktu dengannya . Huhh -,-

Knowing cerita pasal seorang budak perempuan yang asyik dengar suara bisik dekat dia pasal nombor . Mana-2 pun dia pergi suara tu asyik cakap pasal nombor je . Waktu pendidikan seni , cikgu bagi kertas lukisan suruh murid-2 lukis apa yang dorang nak jadi 10 tahun akan datang lepas tu akan tanam dekat depan sekolah . 10 tahun akan datang orang lain yang bukak kertas tu .

So budak perempuan ni tadi dia tak lukis tapi dia tulis semua nombor yang dia dengar . Nombor-2 tu rupanya waktu dan koordinat dimana akan berlaku kemalangan . So orang yang bukak kertas dia tu tau bila dan dekat mana kemalangan tapi macam mana dia tau ? Haa lagi sekali tengok laa sendiri . Hee sampai satu tahap tinggal satu tarikh je . Apa yang jadi ? Entah ! Haha kejam sungguh .


Dua cerita ni memang dah menambat hati Daya laa . Haha sekarang Daya tunggu cerita 'Killers' pulak . Erm nak tengok cerita tu dapat tawan hati Daya ni ke tak . Hewhew poyo je kan ?

KILLERS

*** Nantikan cerita 'Killers' ***

Tarikh : 22 April 2012 , Ahad
Masa : 9 p.m.
Channel : 413 , Fox Movies Premium


TENGOK JANGAN TAK TENGOK ! ^^

5 comments:

Atirah ★ said...

Memang hebat laa daya . tengok dari tngah/hari smpai malam . XD

Daya The Sixth ! said...

@Atirah ★ Hahah tulaa pasal . Lekaa woo ><

alin said...

wooww cite best2...nanti alin nk tgk gak..hahaha :D

Daya The Sixth ! said...

@alinHee tengok tau dear jangan lupe :D

Eyeme Amaryllis said...

ala..nak tgok gak..tapi xde saluran tu =( sedihnye