8 April 2012

Tutorial Collage Picture Yang Cantik ( XiuXiu )

Assalamualaikum ! :')

Dah hari Ahad dah ? Aiyoo kerja sekolah Daya siapa nak tolong
siap kan ? Volunteer ? Hee pemalas doo -..-

Haih penat laa kalau ada dua hari je cuti ni
Sabtu , Ahad berjalan je kerja .. Hee mesti korang cakap
'lain kali jalan laa berjalan !'
Kayy , haha boring duduk rumah tau .. ^^


Korang nak gambar collage macam dekat atas tu ? Wee mari-2 Daya ajarkan . Okay , sebelum ni Daya ada ajar jugak collage picture tapi biasa punya . >> SINI ( Photoscape )

Kali ni Daya nak ajar guna XiuXiu pulak . actually lagi cantik guna XiuXiu tapi ramai yang cakap XiuXiu ni ada virus eh ? Daya guna biasa je .. Haa tak tau laa . Kalau yang download ada virus tu , korang buat collage picture guna photoscape tu jelaa eh :')

*Nak download XiuXiu tekan >> SINI . Step lepas download semua ada so jangan tutup page tu bila dah tekan download . *ni laa bila dah malas nak ajar balik -..-

*picit button kuning tu untuk download gambar



*dah upload gambar terus tekan no 1 , lepas tu no 2 (gambar)



1 : Tekan untuk tambah gambar
2 : Border
3 : Corak border
4 : Pilih bentuk collage
5 : Lebih banyak bentuk collage yang lain
6 : Save
P/S :: Gambar boleh dialih-alihkan ye kawan-2 :')

Dah habis tutorial baru teringat nak letak banner bagai . Haha -..- . Okey korang edit laa gambar cun melecunss , macho nachoss segala tu eh eh .. Teehee >.< 

-Tamat- * taktau nak cakap ape dah 

3 comments:

Nurul Khaleeda said...

XiuXiu ni mmg virus pon , adk dah terkena dah , rosak desktop ;((

Izah aka Eqin NIA said...

Tao takpe, virus-2 =='

org empunye BLOG said...

kenapa mesti ada virus ? takboleh buang virus tukerrr ?