18 April 2012

Tutorial Gambar Melengkung Dalam Blogskin

Assalamualaikum ! ^^


Aloha kawan-2 ! Eh korang tau tak apa benda ni ?
Ni laa instragram .. Yang guna android mesti tau .. Hee ,
kalau baik hati tu follow laa Daya kayy ? <3
-hidayahyaya-


Daya dah lama tak edit blogskin so macam blur-2 doo . Kejadah semua code Daya dah lupe -.- .. Berjam-jam laa Daya cari code untuk tutor harini . Hee , hope you all enjoy laa eh ..


* Oraite korang nampak gambar tu ada melengkung kan ?
Haa tu yang Daya nak ajar . Actually bukan bentuk macam tu je . Banyak lagi .
So jum Daya ajar macam mana ..


 Dashboard > Template 

 Ctrl+F , then korang cari code ni > 

 Paste kan code ni ATAS code yang korang cari tadi tu .

img {
border-radius: 7px;
-moz-border-radius: 7px;

filter:alpha(opacity=100);
-moz-opacity:1.0;opacity:1.0;
}
img:hover {
filter:alpha(opacity=890);
-moz-opacity:0.890;
opacity:.95;
}



 Purple : Jangan tukar kalau korang nak macam yang dalam printscreen Daya tunjuk tu . Kalau nak tukar , tengok bentuk dekat >> SINI .. Amek code bentuk yang korang pilih . Code tanda } jangan amek ..

Contoh


 Dengan lemah lembut korang pun save eh :D .. Hope menjadi laa .. And Daya harap korang faham apa Daya tulis . Kadang-2 Daya merepek tu maaf laa ye . Weee good luck !


6 comments:

sabrina rahim said...

apew code yg nqk kne cari tuh?

psdp said...

cari code apa?

Siti Fatini said...

maner code yg perlu kiter cari??

Nurul Syafiqah Ajirin said...

code apa nak kene cari kak? bgung ehh= =

fayun said...

code ape dayah ?

amira evans said...

body {

lah korang . . :)
dah try dahhh :D