17 April 2012

Tutorial Sidebar Title - My Style

Assalamualaikum ! ^O^


I promise to try my best , teach all of you as many tutorial as I can ..
Cant you promise me to be my awesome follower ? :')

*Sorry jiwang terlebih -.- Daya lupa makan ubat kott tadi . Hee .. You see , nowdays Daya jarang ajar tutorial blog kan . Asyik blogskin je .. So here I go again . Daya nak ajar pasal sidebar title my style . Memang Daya yang reka sendiri .


 Dashboard - Design - Edit Html - Tick Expand Widgets


 Ctrl+F , cari code ni >> h2 {  . Kalau sebelum ni ada edit sidebar title delete dulu code bawah dia tu kayy .

 Paste code ni bawah code yang korang cari tadi .


color:#000000;
text-shadow: 0 0 0.2em #ffffff, 0 0 0.2em #ffffff;
text-align: center;
background: url(URL IMAGE);
font-family: Smiley Monster;
text-transform: uppercase;
font-size:10px;
padding:3px;
border-bottom:2px dotted #9A2EFE;
border-top:2px dotted #9A2EFE;
-moz-border-radius: 5px;
-webkit-border-radius: 5px;
}      


 Merah : Warna tajuk sidebar .
Pink : Korang boleh letak background yang korang suka . Kalau tak nak background just leave it empty atau biar je code tu macam tu ..
Biru : Warna border

 Code warna korang boleh tukar dekat >> Kedai Google

 Kalau nak preview dulu boleh , nak save terus pon boleh . Hee selamat maju jaya dedikasi cemerlang dan yang sama waktu dengannya . Heheh

Enjoy ~~

2 comments:

Amirah Zulhijjah said...

nice tuto..wah..hebat main coding ni..hehe..nak try la nanti..^^

Nadia Hanani said...

nak try la..thank you