29 May 2012

Ahh Mereka Dah Tak Sayang Aku !

Assalamualaikum ! :')


Kisahnya bermula macam ni ....

'Aku ada 2 orang kawan . Aku biasa-2 je tapi kawan-2 aku pandai bergaya , pandai pulak tu . Keseluruhannya dia memang perfect ! Aku nak jadi dia . Cikgu aku selalu sanjung dia . Apa-2 pon dia . Aku apa ada ? Hanya hati yang ikhlas mengharapkan kasih sayang .

Muka aku tak lawa sangat ke ? Aku bersyukur dengan apa yang TUHAN bagi dekat aku . Tapi kenapa orang tak boleh terima aku . Isy tak baik kau ni mungkin dorang tak tunjukkan je . Aku selalu tenangkan hati macam tu laa .

Satu hari tu , sorang kawan aku buat majlis hari jadi dia . Memang meriah ! Aku jadi waiter . Hee bawak air bagi dekat orang . Tapi aku memang cuai ! Aku rosakkan segalanya . Aku terpijak seluar aku sendiri dan tak sengaja tumpahkan air atas baju kawan aku .

Aku cuak aku berundur ke belakang tapi sekali lagi aku cuai . Kek hari jadi dia ada belakang aku . Habis ! 

Malam tu 'masak' aku kena marah dengan kawan-2 aku . Dorang tak bercakap dengan aku lama . Kutuk belakang , maki aku . Akhirnya aku ambil keputusan untuk pergi dari situ ! Biarlah siapa peduli pon ! Semua orang tak kesah !!

Malam tu aku panjat bumbung rumah dengan semua beg yang penuh dengan baju aku . Tapi mana aku nak pergi . Dorang je kawan aku . Aku menumpang pon dekat rumah sewa yang dorang bayar . Nak pergi kolej balik nanti macam mana . Ahh aku tak peduli dah ! :(

'Wey , kau buat apa tu ? Nak terbang ke ? ' Kuss semangat . Siapa pulak laa potong stim cerita aku ni -.- .. Aku tengok jiran rumah sewa aku rupanya . 'Arr aku nak nak ...'
'Takpe-2 aku faham , kawan-2 kau still marah kau kan ? Setiap malam aku dengar , tangan kau tu pon dah luka aku tengok asyik jadi babu dorang . Kalau tak kesah duduk laa sekali dengan aku . Kawan-2 aku pon mesti tak kesah ' 

Eh pandainya dia teka ,ada sixth sense ke ? Hmm tapi kenapa dia baik sangat :( 'Kau serious weyy ? Selama ni aku tak pernah tegur kau ' ..' Alaa tak kesah laa tu , kita saudara sesama islam , lagipun kitaorang suka kau bukan macam kawan-2 kau tu . Berlagak dengan apa yang ada '

Sejak tu aku lebih rapat dengan dorang . Baru aku sedar aku tersalah pilih kawan . Lagi satu , kawan-2 baru aku cakap yang kawan lelaki dorang ada hati dekat aku . Heheh aku ada secret admire ? Wahh hidup ni hebat ! dan aku mula bergantung dekat si jejaka tadi dan kawan-2 baru aku . Kami kawan sejati :') '



*not my story -.-

Apa macam ? Nangis tak ? Haha actually Daya tak buat entry ni untuk korang nangis ke terharu ke . Daya nak korang ingat walau betapa ramai pon yang benci dekat korang , masih ada insan yang menghargai dan menyayangi korang . So korang jangan risau kalau kena palau or single . Just korang belum jumpa yang sejati <3

Sayang mereka yang menyayayi korang .
Kawan yang baik takkan hancurkan korang or abaikan korang 
Malah selalu ada dengan korang .
Hidup Daya ada ibubapa , adik , dan saudara :3
Yang penting Allah selalu memerhati dan beri yang terbaik untuk kita .


18 comments:

priya darshini said...

Betul tu.. mUla - mula saya ingat ni kisah Kak Daya.. Hehe

Dhiah Mardhiah said...

Tersentuh hati saya :')

Xiao Xandria said...

Sedih doe baca story ni :)

Daya The Sixth ! said...

@priya darshini Yeke ? Yes ! Berjaya buat pembaca keliru :D

Daya The Sixth ! said...

@Dhiah Mardhiah Bukan niat nak buat awak tersentuh . Just ingat ada orang yang sayang kita :')

Daya The Sixth ! said...

@Xiao Xandria Cukup tak tisu ? Guna kain langsir kalau tak cukup . Haha :D

EtySalbiah Abdurrasik said...

hye daya..i hope u enjoy ur day always..nice entry..=)

Dhiah Mardhiah said...

sedih nye bile saye bace..saye rase macam nak nangis .. cian akak..sabar ye kak =]

roziahojijie said...

ingatkan Daya yang jadi waiter dan terpijak seluar pastu tertumpah kan air kat org td . huhu ..

Daya The Sixth ! said...

@Dhiah Mardhiah Bukan kesah akak laa dek :D

Daya The Sixth ! said...

@roziahojijie Daya memang suka buat orang keliru :D

FA10:) ™ said...

AsSalam .Hye Daya ;3 ..first baca entry ne i tot the character was 'boy' ., then part last tu baru nmpk wataknya.
I like ;3 mcm misteri gtu~
.:. Kita tidak pernah bersendirian ..:))

♫Nur Najihah♫ said...

Sedih :< SobSob

amirul ilham said...

nice blog ....good blog....blogwalking come back

Unknown said...

malang sungguh..tp bersyukur lah pada Tuhan kerana segala telah ditentukanNYA..
Carilah dimana kesilapan yg ada..dan perbaikinye..setiap kejadian Tuhan ada keindahan yg tersendiri...dan hanya org tertentu sahaja akan nampak keindahan itu..itu juga adalah ketentuan dari Tuhan...
Kita sebagai manusia harus redha dgn ketentuanNYA..ape yg harus dilakukan perbaiki utk diri sendiri dahulu..


*semoga anda kuat menghadapi segala rintangan yg sememangnye adalah ketentuanNYA..

lovesite said...

ingtkn yg betul2...hmpir ngs bab same je cm story sy...huhu...memg tak dihargaoi kawan...time susah je dorg kwn ngn sy...huhu

cik nara omey said...

haha..sabar jela kalo terkena mcm nie..

Nelly The Strange said...

ouch , tersentuh nelly baca ..

yup , masih ramai lagi sayang kita ^__^
if Daya takde sapa nak sayang , Nelly boleh sayang Daya as my best friend ! hehehe