26 May 2012

Mungkin Ini Tanda Kiamat Semakin Hampir ??

Assalamualaikum :*

Siapa kata 'goodbye' tu sedih semata-mata ? Ucapkan goodbye kepada sekolah tu sesuatu yang gembira tau ! >.< *just untuk 2minggu memang happy tapi untuk selamanya , Daya mesti rindu punya .

Dah holiday macam ni ermhh Daya ape lagi , tv tu kalau boleh Daya sorok remotenya . Haha nanti adek tengok kartun *padahal Daya pon layan kartun -.- ..Tapi harini munculnya mood penyayang so terniat di hati nak tengok haiwan << padahal dalam tv je bukan boleh belai pon . Choii~~

Jadi Daya bukak lerr National Geographic yang telah buat Daya terfikir , ni tanda kiamat ke ? Sebab Allah sedang menunjukkan kehebatannya supaya kita INGAT KEPADA-NYA !

:: Semua spesis dijumpai di Greenland .

Handfish

Sesiapa pon tak pernah jumpa spesis jenis ni , kenapa baru sekarang ia muncul ?
Ikan ni lebih banyak berjalan di darat dari berenang .. 


Longhead Dreamer

Ikan ni boleh dikatakan 'alien di dasar'
kalau Daya jumpa ikan macam ni pon Daya boleh terkucil . Kecil tapi GANAS !


Icy Stare

Mummy ! Zombie !!!
Ambuihh kalau rakam muka Daya terkejut tengok ikan ni boleh jadi
famous dekat youtube tapi bukan sebab cantik ke ape , terlalu hodoh mukaku ><
Btw Daya tak sure ikan ni dah mati ke , still hidup ? Mata dia putih -.-


Chiasmodon Harteli

Daya tak tau nak explain ikan ni macam mana . Yang Daya tau
ikan ni lebih kurang macam anaconda gitu *ular pon boleh tapi 
nak cool amek anaconda .
Ikan ni boleh menelan mangsa yang lebih besar daripadanya . Dan Daya
terfikir dia boleh makan kita ke ? :O


Shark

Lepas ni kalau ada caption album facebook yang tulis
'Saya hodoh' haa tunjuk laa gambar ni dekat dia biar dia sedar yang dia lagi
cantik dari ikan ni . Bersyukur sikit -.-
Ni jerung spesis baru yang dijumpai berenang tanpa hala tuju * ikan
mana pernah ada hala tuju , Daya ni memang !!

Entry ni nak mengingatkan kita yang Allah tu Maha Besar kerana mampu mencipta makhluk yang tak pernah terfikir dek akal kita . Juga mengingatkan yang kita ni hidup di akhir zaman :')

Syurga tu indah lagi indah dari bumi ni , jom kita sama-2 pergi <3 


Sumber gambar : National Geographic

10 comments:

Lieyna Rosli said...

Betul kak.. saya setuju :)

nurani said...

semakin pelik kan..
suma tu suh kite snase ingat kan Allah..
jgn sesekali lupa kan Dia.
Wallahualam..:)

meh2 jemput ke terarak sye..:)

Daya The Sixth ! said...

@Lieyna Rosli Ngee :)

Daya The Sixth ! said...

@nuraniSemestinya :)

NuRul~ said...

Hmm~ Banyaknya ikan2 pelik sebelum ni kita tak pernah jumpa....:O

shera said...

ish ... takut tengok ikan2 tu !

Daya The Sixth ! said...

@NuRul~Sebenarnya banyak lagi :')

Daya The Sixth ! said...

@sheraAllah Maha Besar :')

Dhiah Mardhiah said...

subahanallah ! Allah maha besar..berkuasa sungguh ALLAH itu ...i'm proud to be a muslim ^^ :')

Daya The Sixth ! said...

@Dhiah Mardhiah Islam The Best :)