19 May 2012

Tutorial CCTV Dalam Blog

Assalamualaikum ! Selamat hari Sabtu semua ~

Daripada 10 , berapa markah untuk 'new design' blog Daya ni ?
Satu malam woo nak edit , mentang-2 internet laju macam kuda , perghh syokk ..
tapi
 Walaweh kantoi Daya peminat Manchester United >.<
Haha ! Baru nak rahsia ~



Oraite guys , trend baru .. Semalam Daya blogwlking ada satu blog pasang cctv . Pastu dua tiga blog kemudian semua dah ada cctv . Hee actually takde rakaman pon . Just COOL . Kan ? Nak tau macam mane ? Wekkk tak boleh :P *ayat mintak penyepak memang macam ni .

favicon Dashboard -- Design -- Add A Gadget -- Html/JavaScript

favicon Copy paste code ni dalam ruangan Html/JavaScript tadi 

<script language="JavaScript" src="http://js4you.googlecode.com/files/cctv.js" type="text/javascript"> </script> <script language="JavaScript" type="text/javascript"> cot("http://1.bp.blogspot.com/-jyICA3F7eOo/TbBE4YBgbpI/AAAAAAAAAEM/XU9sJQnzGvU/s1600/cctv.gif")</script>

favicon  Tak ada benda pon nak edit tapi PERHATIAN , cctv ni terletak dekat sebelah kanan je so kalau nak letak alihkan button follow dengan dashboard sebelah kiri  .

favicon Tu je , so dah boleh save dah . Senang kacang goreng kan *eeuw tak suka kacang -.-


Good luck mencantikkan blog korang ^^


4 comments:

Hadirah Cweet Cheery said...

boleyy tanye.. mcm mne nk alihkn follow dan dashboard kesebelah kiri?

Yellow Scarf said...

yaya, i've big probs here. why ppl cant comment my entry ehh. i'm using blogskin. pls help~

Yellow Scarf said...

i've big probs here. why ppl cant comment my entry ehh. i'm using blogskin. pls help~

Nur Athirah said...

Klau untuk blogskin mcm mna ? :)