22 September 2012

#MestiBest Kalau Kahwin Banyak Kali ?

Assalamualaikum ! ;)


*Imaginasi konon nak kawin dengan TOP & GDragon -.-
Melampau sangatkah hamba ini ? Cetttt

First sekali kenapa Daya tulis pasal ni sebenarnya ? Woaa creepy you know . Dah laa cakap pasal kahwin lepas tu title entry macam sokong kahwin banyak-2 . Perghh esok rambut mesti kena gondol . Haha ! xD

Hee jangan cepat melatah sebenarnya . Daya bukan nak cakap kahwin dua,tiga ke empat . Actually , sebab Daya tulis entry ni bila ada kawan Daya yang kapel bertahun-tahun lamanya . Tak lama lagi InsyaAllah kahwin laa dorang tu ;) So Daya pon tanya , kira interview untuk pengalaman hidup . Heheh

Daya: Kau dah kapel bertahun-tahun kan . Dah kahwin nanti muka dia jugak . Kau tak bosan ke ?
Kawan: Haha apa susah kahwin laa banyak kali !

*terbatuk darah* Agak terkejut tahap 'Fantastic Baby' jugak laa .* Ya Daya memang takkan berhenti cakap pasal Big Bang :p
Lepas kawan tu jelaskan haa baru laa Daya ni faham . Haha apa laa . Kira bijak jugak kawan Daya sorang ni . Weee

Kawan Daya ni dengan pakwe dia dah kapel sejak form 3 laa kott . Bapak lama -.- Serious weyy macam mana kau boleh tahan . Kawan Daya ni bakal doktor InsyaAllah , pakwe dia pulak macam engineer laa . Woaa memang berduit laa mereka ni nanti .

Dia kate kapel bertahun ni memang payah , tambah lagi kalau tahan sampai pelamin . Dia pon takut bosan sebenarnya . Tapi dia cakap kalau dah cinta mesti ada cara ! * Daya masih ingat expresi muka dia waktu ni -.- excited habis kayy

Kahwin banyak kali laa cara dia . Daya ingat elok Daya hantar je dia pegi Tanjung Rambutan tu . Haha lepas tu dia cakap jangan salah faham kahwin banyak kali bukan dengan orang lain tapi dengan ORANG YANG SAMA ^^

How ? Daya dah blur . Dia cakap dia nak kahwin dengan bakal husbang dia tu dekat tempat yang berlainan dengan cara yang berlainan . Means kalau dia pegi Sarawak , dia akan kahwin cara Sarawak . Kalau pegi Americano(America) *tibe-2 , dia akan kahwin cara America versi halal katanya . Haha . Mata Daya mula laa bercahaya tapi tibe-2 gelap balik ..

'Eh kau bakal doktor boleh laa -.- Kaya lagi' . Tak semestinya dia kata . Pegi tempat dekat-2 je pon boleh . Asalkan buad macam korang baru kahwin . Pakai balik baju kahwin . Sarung balik cincin kahwin . Ohh Daya pon imagine laa kahwin dengan Top sekejap . Haha ! 
Serious kau ni romantik laa kawan ..

Betul laa cakap dia kalau dah cinta tu mesti ada cara dia ! ^^ Okey laa kalau kau buad macam tu aku pon nak jugak . Haha sekarang form 4 so boleh dah kott cari boyfriend sorang . Bananana ! -.- 

Jangan nak bermimpi wahai Hidayah , kau Biologi pon tak faham ni kan pulak nak faham seorang lelaki . Panjang lagi masa aku . Tapi ada crush boleh kan ? Hee >.<

Apa-2 pon , kawan aku harap kau kekal dengan pasangan kau and kalau pegi kahwin tu kan aku nak ikut sekali boleh tak ? Haha well aku memang "PENYEMAK ANTARABANGSA" . Hee Aminnn ~~ 



7 comments:

Nur Sakura said...

hahaha... nk kawen byk kali... larat ke nk bercinta byk kali...hhehehe

Daya The Sixth ! said...

@Nur Sakura Haha sorang laki pon bertahun nak kenal ;)

Aina Sofea said...

Haha .. Yela sgt tu ... Kawen byk kali .. Bijak2 .. :P

obat jantung koroner alami said...

thanks 4 ur nice post >> ""If you do not hope, you will not find what is beyond your hopes.

Daya The Sixth ! said...

@Aina Sofea Bijak kan ? Haha jangan lupa ikut nasihat kawan Daya tu :D

! ★ Athirah ♥ Miasyaryana ★ ! said...

wah , TOP la .. *pengsan*

Siti Aisyah Khalil said...

haishh mana boleh!! top n g-dragon aisyah punya...*merajuk*