22 October 2012

Game Yang Awesome Untuk Pengguna Android

Assalamualaikum ! :)


Elele comel je patung tu . Macam Wall-E . Hee

Ramai yang dah guna Android sekarang . So Daya ingat nak ajar laa korang macam mana nak guna android ni . Banyak kott kegunaan dia . Beberapa minggu lepas Daya ada ajar macam mana nak tukar twitter korang dalam phone tu jadi lagi comel . Kalau korang terlepas tutorial tu pergi --> SINI

Hee okey harini taknak ajar benda berat-2 laa , Daya bagitau game yang best-2 je okeyy ? Daya memang pemain game yang tegar sampai makan pon skip .. Haha tak ada laa teruk sangat sampai macam tu .

Yang paling Daya rasa best , game Rail Rush . Tu memang syokk main kalau phone tak tersekat-sekat -.- Dia main kutip emas guna kereta api . Tapi bukan kereta api . Haha Daya pon tak tau macam mana nak cakap . Korang kena main sendiri laa kan baru faham .



Lepas tu game zombie . Haa siapa yang baca blog Daya daripada mula memang kenal laa Daya yang peminat no 1 zombie . Haha so memang tak sah laa kalau Daya tak amek game zombie dalam phone kan . 
Satu Daya amek game Zombie Runaway . Ni bukan game bunuh zombie . Kita yang gerakkan zombie tu . Haha zombie dia muka nak comel je ..

Muka zombie bajet comel ><

Yang kedua , Daya download game SAS3 .. Ni baru laa kita yang bunuh zombie tu . Kita ditugaskan menjadi askar yang menyelamatkan dunia . Muahahaha ayat poyo dah keluar .. Yang ni seram sikit laa kott . Sebab ada zombie yang super duper laju . Dia makan pelari atlet olimpik kott..

Okey untuk makluman The Walking Dead Season 3 dah keluar dekat chanel 413.
Setiap hari ahad . Hee sempat lagi promote ..

Okeyy tadi dah seram kan so kita tukar sikit laa . Daya bagitau game daripada movie apa macam ?
Daya rasa memang banyak game daripada movie . Tapi kalau nak download game jenis macam ni , korang memerlukan space yang BESAR dalam phone korang .. Game yang Daya cakapkan ialah Men In Black 3. Best gila kott , gambar clear !


Dalam game ni korang kena luaskan kawasan , bunuh alien lepas tu latih agent . Yeahh !

Sekarang kita pergi pulak untuk game yang paling famous sekarang .. Temple Run ! Alaa game yang beruk kejar tu . Haha ! Tak sure laa tu layak dipanggil beruk . Rupanya lebih dasyat . Ni best . Hee Daya semua pon best -.-



Untuk sesiapa yang minat Skater , download laa game Skater Boy . Budak skate ni memang hebat laa kan dapat skate atas tangga , bangunan , bas ? -,- Haha dia dapat buat semua yang korang tak dapat buat . Muahaha !


See ? Skate atas bas . Haha

Game yang lepas ni Daya tak tau nak kategori kan sebagai apa so korang tengok laa sendiri . Kalau rasa best download dulu , tak best install laa balik . Hehewhe :3

Ninja Jump

Korang kena kumpul 3 benda yang sama baru dapat kuasa . Contoh dalam tu ada burung ,
tupai dengan shuriken . Kalau dah kumpul burung jangan kumpul yang lain . Tak faham kan ? Haa main sendiri . Haha !

Where's My Water ?

Mengisahkan buaya yang nak mandi , then kita yang kena tolong cari air untuk dia -.-
Haha macam kelakar tapi best okeyy . :)

*download semua game ni dekat Play Store*

Kalau ada rasa nak tambah game selain daripada game yang atas ni , komen laa . Nanti Daya update dalam entry ^^
So enjoy the games !


5 comments:

Kumbang Jingga said...

nmpk cam best game2 tu..nk try lah

Nana Hashim said...

wahhh...game MIB3 tu cambest jer?nk donlod laa nanti...sy ni gamers tegar jgk..huhu

Daya The Sixth ! said...

@Kumbang Jingga Try laa ^^

Daya The Sixth ! said...

@Nana Hashim Best jugak game dia :D

Anonymous said...

akk sye nk mintk game yg best2 lagi bole