19 November 2012

5 Petanda Dia Sesuai Untuk Kita

Assalamualaikum ! :)

Kak Imah Bangi (mycartoonnizz) Tags:

Disaat budak-2 SPM 2012 tengah bertungkus lumus belajar add math , aku pulak nak jiwang2 . Hahaha can ahh ? ><

Actually bukan jiwang sangat kan , Daya nak bagi pendapat aje . First time jugak Daya post entry macam ni . Waduhh malu . Haha terserlah keperempuanannya . Ahh lantak janji malam ni Daya dinner pizza *tibe-2

Jum mula dengan pendapat mengarut Daya , start !

1. Selamba

* Daya suka lelaki yang tak berlakon . Means dia jadi diri dia sendiri laa . Tak kekok bercakap dan perangai dia bila bersama kita sama dengan perangai dia dengan kawan-2 dia cuma kita special sikit . Heee.. Cara gelak dia pun main peranan jugak . Well mula-2 memang laa kita cover gelak kan ? Tapi kalau dah 1 tahun pun gelak tutup mulut . Apa citer ? -,-

2. Tak jemu

* Walaupun selalu berkepit tapi still tak rasa bosan . Malah bertambah sayang * eceh aku guna ayat 'malah ' gitu . Kalau berjauhan sikit je dah rasa rindu , dah rasa nak jumpa . Haa ni laa baru pasangan sejati hingga mati .

3. Terima kita seadanya

* Apa yang kita buat di masa silam kita dia tak peduli asalkan kita yang sekarang dah berubah . Dia tak peduli pasal duit kita , rupa kita as long as kita sayang dia . Dia terima kekurangan kita walaupun kadang-2 kita sendiri pun tak suka kekurangan kita tu . Wahh terharu kalau macam ni :')

4. Jujur

* Ni memang perkara asas laa dalam relationship kan . Kalau tak jujur , memang runtuh laa hubungan kita tu . Bercerita atau berkongsi segala masalah . Ayat biasa dengar >> Tiada rahsia antara kita . Muahahaha !

5. Memahami

* Dia faham bila kita nak bersendirian . Or bila kita nak luangkan masa dengan family dia biarkan . Takdelaa 24 jam nak text je kan .. Then bila kita sedih dia jadi peng-happy . Haha .

So ni laa pendapat Daya pasal jodoh-2 ni . Sorry laa kalau tak betul . Umur Daya pun baru 16 . Muahaha harap dapat membantu korang yang sama umur dengan Daya eh.eh ? Wee have a nice day and goodluck SPM candidates :)

3 comments:

BALQIS HARYANI said...

Jom join GA qis http://balqisharyani.blogspot.com/ Hadiah dress menanti kamu :3

~aLyA aIsYah~ said...

salam kalau saudari berminat untuk dapatkan shawl labuh.. boleh la jenguk di http://loveprettyhawa.blogspot.com/ spread the love of islam by tellling other gurl hijab that cover our chest is the best! gud job dear love ur post =)

~aLyA aIsYah~ said...

salam kalau saudari berminat untuk dapatkan shawl labuh.. boleh la jenguk di http://loveprettyhawa.blogspot.com/ spread the love of islam by tellling other gurl hijab that cover our chest is the best! gud job dear love ur post =)