18 February 2012

Kawad Kaki SMKTT 2012 Peringkat Sekolah

Assalamualaikum ! :)

( Baru habis makan maggie , sedap tau nak ? Sorry laa yew , maggie dah masuk dalam perut comel kita ni , HAHA )

Cukup laa pasal makan ni , Daya dah rasa lapar balik dah . Teringin makan pizza pon ado . Haha anyway dekat sekolah Daya kan . Setiap tahun kita boleh tukar unit uniform tau . So macam YEAYYY boleh laa kita cuba satu-2 heheh .

Form 1 --> KAPA Form 2 --> BOMBA Form 3 --> BOMBA Form 4 --> KOREKSIONAL

Heheh tapi yang paling bestttt Daya masuk mesti laa Koreksional .. Memang seronok sangat . Erm skuad dia sporting , sarjan dia HOT . Hhaa kelas kau Zullll :)

Harini skuad kiteorang pon berjuang laa sepenuh hati . Tapi sayanggg ..... ( bersambung selepas gambar .... )





Tiada yang lebih 'HOT' and smart dari Koreksional . Peace (Y)



Sarjan Zul yang sporting . Daya yang tak pandai terus jadi pandai --'
You're The Best . Jangan putus asa walaupun ....

Oraite , now time for the truth .. Koreksional telah mendapat tempat ke - 3 dalam kawad kaki peringkat sekolah . Daya sedih . Zul sedih . Semua mesti sedih laaa ! :(

Tapi bagi Daya korang THE BEST ! Zul THE BEST ! Tahun lepas Zul ketua platun terbaik tapi tahun ni dia tak dapat . Sedih Daya tengok dia tadi . Takpe Zul chayokkk ! Jangan putus asa :')


Always smile , kita tak ada masa untuk bersedih :)
*Anyway nak tau kenapa Daya nampak kedepan ? Daya duduk atas kawan Daya tu --'
Kejam kan . Weeee



Alolo sweet gitu right ? Haha ! sweet laa sangat . Weekkk
Ni laa abang tua Daya . Khairi Luqman :)


Apa-2 pon jadi harini , jum berharap yang hari esok akan jadi lebih baik . Koreksional akan tetap BEST ! Daya tetap tak putus asa untuk buat koreksional .. Heheh sokong laa koreksional SMKTT . Weeee :)

ILOVEYOU <3

16 February 2012

Tutorial Button Follow Dan Dashboad Berbackground

Assalamualaikum :)


* Gambar yang mendatangkan kontroversi

Hah gosip lettew pasal gambar dekat atas ni kan --' Psttt kalau nak tau dia laa AKIM . Well kiteorang macam Tom & Jerry . Setiap kali jumpa mesti kena gaduh kalau tak memang macam hari tak lengkap * okey Daya tipu pasal hari tak lengkap tu 

Kalau asyik gaduh kenapa upload gambar ni ? --' Ye ye Daya ade sixth sense . Tau ape yang korang fikir . Haha . Daya suka gambar ni sebenarnya . Candid . Ni jelaa satu-2 nya gambar candid Daya yang nampak cool . Muahaha !

Erm okey , nak tutor kan ? Ye ye bawak bersabar , Daya kan memang suka bercerita dulu ? Haha macam tak biasa pulak . Weeee

Gambaran Tutor ::


* korang tengok laa sendiri . Nampak ke tak ? Haha
sebab Daya pon tak berapa nak nampak so camano tu ? Weekkk

 Dashboard --> Design --> Add A Gadget --> Html/JavaScript

 Copy paste code ni dalam ruangan Html bla bla bla tadi tu eh *malas nak taip

<div style="display:scroll; position:fixed; top:0px; right: 0px; width:10%; padding:3px;border-radius:8px; background: url( URL Background ); opacity:0.8; color:#FFFFFF; font-family:nova mono; font-size:13px;text-align:right;"><center><a href="http://www.blogger.com/follow-blog.g?blogID=4851705409062015717">+Follow</a>  |  <a href="http://www.blogger.com/home">Dashboard</a></center></div>

 PINK :: Korang gantikan laa dengan background yang comey lotey gitu . Pergi kedai Kak Timah ni haa >> SINI
PURPLE :: Ganti dengan no ID blog korang .

 Macam mana nak amek no ID blog ?

Okey sekarang mesti korang dah bukak blog korang kan ? Oraite tak kesah laa korang tengah dekat Design or Stats or Posting . 


Amek nombor dia je tau :)


 Dah siap edit gitu korang pon dengan menggunakan jari korang yang lembut tu tekan laa Save ! Yeay :D


* You can't just come into someone's life , make them care about you , then check out !
Serious Daya suka sangat ayat ni :') Kayy bye .

12 February 2012

Tutorial Tukar Blogskin Ke Blog Biasa

Assalamualaikum ! :)



( Sedang menaip sambil mengangguk-gangguk kepala )
Eh eh jangan cakap Daya gilo pulak --' Daya memang kalau nak update blog mesti dengar lagu kang bukan Daya yang update blog , blog yang update diri sendiri . Wooo seram POKK . Haha

Korang dah dengar belum lagu seperti yang tertera dalam gambar di atas tu ? << lama tak cakap benda poyo-2 .. Haaa kalau belum pergi download cepat ! Kenapa kena download ? Sebab Daya suka lagu tu and korang pon kena download jugak !! Haha paksaan yang kejam .

Oraite kita end gurauan bodoh by Daya ni . Daya nak bagitau yang sebenarnya Daya kecewa dengan diri sendiri . Desperate sebab tak dapat ajar tutor dekat korang dengan baik . Hasilnya dapat laa komen sedih daripada pembaca blog Daya . Dorang kata tak faham laa kak daya dengan tutor blogskin akak tu ! Semak kepala otak ! 

Ye Daya mengaku Daya bukan pengajar yang baik . Tutor edit blogskin laa paling orang tak faham . Huhu at least Daya dah try the best untuk bagi korang faham . So kepada yang tak faham tu Daya mintak maaf . Dahlah tak faham tutor Daya , lepas tu tak tau macam mana nak tukar blog biasa balik and yang paling benci kena EDIT SEMUA BALIK ! Daya mintak maaf :(

Jum Daya ajar macam mana nak tukar ke blog biasa balik kayy ? Tapi kena janji maafkan Daya :')

 Dashboard >> Template

 


Oraite lepas tu keluar macam ni kan ?
Tekan Customise Design untuk langkah seterusnya




Haa keluar kotak cun ni pulak . 
Upgrade Your Template << tekan jangan tak tekan




Kemuncaknya ! Korang pilih laa template yang korang nak . 
Daya punye template is >> Watermark ! :)


Mission complete ! Tapi kesian laa dekat korang kena edit semua balik right ? Daya mintak maaf yep ? Hmm .

Wish you a good day <3 Much Love Form Me .