23 March 2012

Apabila Daya Ke Konsert Girls Generation

Assalamualaikum ! :)



Berzaman dah Daya tak pijak kaki dekat KL sejak mak Daya sakit ni . Bila dapat lepas dari kandang semalam memey meroyan laa kan ! Haha .. Wee KLCC tersergam indah tu haa , Daya asyik dongak ke atas je kan *dalam hati ku berkata KLCC lagi cantik dari Girls Generation kott . Kan ? Hee ..

Ingat tak dulu Daya ada pergi konsert Ukiss jugak ? >> Entry ini . Daya ada kata Daya muntah sebab bau badan orang kan -..- Kayy semalam Daya prepare perfume semua bila rasa nak muntah je Daya sembur . Haha dekat KL buat macam tu . Memey bagus laa Daya ..

Buat pengetahuan semua , Daya memang tak nampak langsung GG semalam kayy . Jujur ni . Daya tengok dari screen je . Video jelaa korang boleh layan kan . Memang ramai betul hamba Allah yang obses semalam . Sampai nak panjat Ambulance semata-mata nak tengok stage . 

Sebelum layan video , korang kena laa tadah mata comel korang tu untuk tengok gambar 'comel' Daya jugak . Haha cakap laa Daya comel . pleaseeee ~,~ *kemaruk , dah lama tak ada orang puji , sobsob






 Haa ni waktu on the way pergi KLCC ye kawan-2 ? Faham eh ? Haha ! Yang perempuan cun sebelah Daya tu maksu belah ayah . Nak nombor telefon dia tak ? Weee meh lailailai ~~
Btw sorry gambar yang kedua tu . Macam sakai kan blur dia ? Tu selfcam , heheh . Dalam bas time tu .


*Muhammad Nazirul Adha
Ingat lagi pemain bola kita yang akan datang ? Haha dia laa nih .. 
Daya suka gambar ni sebab mamat belakang tu ensem kott ! Haha kejam giler bukan ?



The suprising part ! Daya jumpa salah sorang folower Daya
punya cousin . Wahh nice to meet you Fatehah <3






Kiteorang dengar empat je lagu GG lepas tu keluar dari situ . Lepak dalam KLCC kejap . Mula laa ke tujuan asal konsert tu kan . Wee sebenarnya GG datang untuk Formula 1 tau ? So kiteorang snap-2 laa depan kereta yang takkan dapat naik sampai bila-2 tu -,-

Kaki semua dah kejang . Semua fikir nak duduk bersila je dekat dalam KLCC tu kan tapi apa kan daya , kang orang mengata pulak kan .. Hahah tak mahu tak mahu !


Muka kelaparan gila-2 ! Dah laa tak makan ! Hampeh ~
Nasib laa Maksu Daya ni baik belanja kiteorang pizza ! Weee
Kamsahamnida <3

Hah padan muka kena hadap gambar 'comel' di atas . Sila laa abaikan muka mintak penyapu Daya tu . Kayy yang lain muka okey , muka Daya laa spoil gila kan . Geram sehh -,-

Yelaa yelaa Daya tak membebel lagi , nak tengok video sangat kan ? Hah amek amek ! Haha tibe-2 ? Sebelum tu sorry kalau ada shake-2 video tu . Kiteorang bertukar-tukar nak rakam . Tangan kejang je masing-2 . Wee * sedih sikit laa terlepas satu episode The Walking Dead :(

Enjoy the video yang tak berkualiti . Pftt


21 March 2012

Tahniah Kepada Mereka !

Assalamualaikum !



* Ya Daya rapat dengan sorang je perempuan form 5 tahun lepas -..-
Yang lain semua lelaki-2 gagah . Haha


Senior Daya semua dengan muka bangga harini bawak kereta . Cehh nak tayang lesen baru lettew . Hott je hati rasa kan . Haha dah ada kereta tak reti pulak tu nak bawak junior ni jalan . Kayy  geram -,-

Tu baru lesen kereta , belum dress up dorang lagi . Memang bergaya giler laa kan . Haha ada yang pakai skirt laa , kasut tumit tinggi . Ya tu semestinya Cina betul tak . Weee . Perempuan Melayu Daya suka yang pakai baju kurung . Heheh comel gitu . Molek .

Now Daya nak umum keputusan sorang-2 senior hebat Daya ni . Hee tengok gambar semula ye .. Daya sebut nama dari kiri ke kanan lepas bawah tau ..

Gambar 1 :: Hafieez Helmie . Yeahh senior yang Daya tak boleh panggil dia abang . Haha Daya panggil nickname dia je . Tahniah dia dapat 10 A+ ! Wahh Eez hebakk ..

Gambar 2 :: Haa ni abang Aliff Asyraf .. Daya panggil dia abang AA je . Senang citer -..-
Gambar dia macam Aaron Aziz kan ? Hee dia suka workout , pergi gim semua . Wahh satu lagi senior hebakk Daya . Dia dapat 5A+ . Tahniah Abang !

Gambar 3 :: Abang Amirul Qayyim . As known as abang JB ? Haha dah muka dia macam Justin Bieber . Wee Daya memang suka bagi gelaran dekat orang ni . Seronok bhaii . Haha abang macho Daya ni dapat 8A2B . Wahh Daya rasa tak Daya tak sesuai kawan dengan abang pandai-2 ni -,-

Gambar 4 :: Yeahh abang straight Aaaaa kita ! Woohoo yang ni terbaikk .. Dia laa cikgu math Daya tahun lepas (secara paksa oleh Daya.Haha) . Hebatnya dia dapat 10A . Untung laa pandai . Nanti ajar Daya lagi ye ! :) *dia buat math macam goreng kacang . Geram . Haha

Gambar 5 :: Okey ni gambar ramai-2 . Weeee . No caption :)

Gambar 6 :: My role model . Syahirah Azhar . Kayy dia jelaa perempuan senior yang rapat dengan Daya tahun lepas . Cantik kan ? Ehemm , heheh . Dia dapat 5A+ . Huh memang best ! Daya agaknya berapa laa ?

Gambar 7 & 8 :: 7 tu Fahmi Rozaini , 8 tu Hafizi .. Dua orang ni jelaa Daya tak tau lagi berapa result terbaik dorang tu . Kayy Daya segan laa nak tanya . Kang terjadi busybody pulak . Biar dorang bagitau sendiri laa :)

Apa-2 pon tahniah laa untuk dorang ni . Makan apa laa dorang agaknya sampai pandai giler ni . Haha kayy nanti nak mintak tips sikit . Heheh korang pulak macam mana ? Ada yang amek result ke ? Kakak korang ? Abang korang ? Citer laa dengan Daya yep ! :)

Tahniah You Allsss ! :) <3

18 March 2012

Tutorial Tukar Via Dekat Status Facebook

Assalamualaikum ! :)


*Nobita sangat romantik ><

Selamat Hari Ahad Fellow Reader ! :) Dekat Saga sekarang tengah hujan , Daya nak mandi tapi takut demam laa pulak kan -..- Tiada siapa tak jaga << ayat forever alone , haha .

Daya tertanya-tanya laa kan , kalau korang sedih ke , bad mood about something , ape korang buat eh ? Hee saje nak busybody sikit hari Ahad ni . Haha nak tau Daya buat ape bila sedih menonggeng ni ? Dekat last entry ni nanti Daya bagitau kayy ^^

Now let's move on to today tutorial . I'm gonna teach you how to change your via for facebook status .. * Jangan laa marah Daya cakap omputeh ni . Daya practise untuk Oral nanti . Seram bhaii -..-

*well , Iphone 4S . Haha laa sangat . Nak tau rahsianya ?
Lailailai~


  Citer pon pasal Facebook kan so korang kena login laa Facebook korang tu dulu . *Eh jangan lupa add kita (Hidayah Ya Ya) . Haha sempat selit sikit 

  Dah login , pastu haa check laa notification , messages , friend request dulu . Haha kang cakap Daya mengongkong pulak *tibe-2 >< . Lepas tu baru laa korang pergi >> SINI

 

1. First korang pilih laa dulu via ape . Blackberry ke Iphone ke
2. Baru laa update status terbaik korang ! :)

  Eh dah habis dah ? Haha memey arr . Senang kekacang goreng je tutor kali ni . Haha Daya ajar ni sebab nanti orang kata Daya bangga diri laa guna Iphone 4S semua padahal phone cikai je . Haha enjoy ! 

* Opss lupa . Bila Daya sedih , Daya akan tengok video Kwang Soo ni banyak kali . Haha memang tak boleh nak sedih dah :D Much Love <3