30 March 2012

Freebies Flower Background ( Macam Daya )

Assalamualaikum ! :)



Selamat bertemu entry Daya lagi ! Dah lima hari right ? Huh Daya memang tak ada masa kott . Baru dapat result exam lagi . Wee Daya banyak kumpul Excellent (E) tahun ni . Pftt suka sangat -..-

Btw tengok laa lawak bodoh kawan Daya *dalam gambar tu . Haha ! Kelakar laa dia tu . Sakit perut setiap kali tengok kertas exam dia . Boleh dia tanya ' mesti salah kan ? ' Haha! Nasib baik cikgu tu sporting . Wee macam-2 orang dalam dunia nih .

Okey dalam lima hari Daya tak bukak blog ni , dah berapa ramai yang nak background sama macam Daya . Hee aman je kan background ni ? Macam dalam hutan . Haha ! Tema blog Daya sekarang macam semangat hutan macam tu tapi macam tak jadi je . Wee pape pon , nah amek laa background yang sama macam Daya ni :)



http://4.bp.blogspot.com/-_JCbGVkCOD4/T3W4ovWlxPI/AAAAAAAAC5s/QU1AzqIqEUQ/s1600/FlowerBlue.png


http://2.bp.blogspot.com/-PNbmCKYf-pY/T3W4quO3mLI/AAAAAAAAC50/xci3gU78Hq4/s1600/FlowerHijau.png

http://3.bp.blogspot.com/-E5N2vCaZebg/T3W4r8xz31I/AAAAAAAAC58/v-aEJWjJGkA/s1600/FlowerPink.png


http://4.bp.blogspot.com/-yb-OP1e41Q0/T3W4wGMWjsI/AAAAAAAAC6E/ZEY46kjyT7o/s1600/FlowerPurple.png

http://1.bp.blogspot.com/-YD-pEd_2eIM/T3W4yXwqeDI/AAAAAAAAC6M/IjF0tMYK5YQ/s1600/FlowerYellow.png

Happy tak ? Haha tibe-2 je kan . Alright memandangkan harini hari Jumaat so jangan lupa tengok TWD * The Walking Dead . Wee nasib laa kalau ada yang baca entry ni hari Sabtu ke ape kan . Buekkk :P

Have a nice dayy yaa dear WALKERS ! Haha kayy obses dengan zombie tak hilang-2 doo -,-

Background credit :: Pakcik Google saya

25 March 2012

Cara Nak Tahu Orang Curi Gambar Kita Di Facebook Atau Blog

Assalamualaikum ! :)

 


Eh kau boleh jangan amek gambar aku tak ?! Aku block kang ! Dah tak ada muka ke ? Haisyy -..-

Okey jangan gelabah , Daya bagi contoh karangan je tuh . Heheh Daya nak marah macam tu ? Haha memang tak laa . Marah pon setakat keluar asap dekat hidung je . Daya ni nak marah orang pon malu >< Tapi kalau dah marah boleh terkencing orang tu . Haha

Oraite laa korang tengok tajuk entry ni pon dah tahu Daya nak ajar ape kan ? So nak Daya terangkan ke ? Haha mesti taknak . Siapa yang follower tegar tu dah faham dah Daya kuat membebel dalam entry . Maaf ! Weee

Biasanya orang HOT yang selalu gambarnya di curi betul ? Daya tau korang hot . Mengaku jelaa .. Hihi nak sign name boleh ? << muka tembok batu dekat China . Anyway dah tau gambar tu cantik private kan . Takdelaa marah-2 kan kalau orang curi . Tapi kalau dia curi pon buat tak tau je . Tu maknanya kita cantik or handsome tahap gunung laa ye tak ? :P

Cara Nak Tahu Gambar Kita Dicuri Atau Tidak

Firstly ladies and gentlemen ,
korang bertapak laa dulu dekat website >> INI



Oraite korang nampak tak 'Upload your image' dengan 'Enter image address' .. So pilih laa salah satu daripada dua tu . nak upload ke , amek url image ke . Up to you . Then korang tekan laa search .. Loading dia nak kata lama tu tak laa lama mana pon . Wee ..

Haa lepas tu korang pon jumpa laa siapa yang meroyan amek gambar korang as Defult Picture ke or whatever laa kan !

Tu jelaa pon harini , thanks for reading .. * hee mesti korang tanya if gambar Daya ada orang curi ke tak kan ? Well TAKDE ! Sebab Daya tak lawa . Pftt kenyataan doo -,-

Much love <3