19 April 2012

Siapa Nak Blogskin 'One Direction' ?!!

Assalamualaikum ! ^O^

Duduknya Daya depan lappy harini nak umumkan yang
Daya dah dua hari tak pergi sekolah .. Yeppyy ! -.-

Terkedek-kedek laa Daya nak kejar pelajaran add math , pyhsic ..
Haih nak sakit sekarang jugak . Tunggu laa hari sabtu ke . Heee ,

Kayy laa pape pon memandangkan Daya tak sekolah harini ,
hati pon terniat nak edit blogskin laa . Internet aku punya ! Haha mentang-2
laa tak ada orang dekat rumah huh selesa ..

So kalau sekarang Daya tanya band manakah yang remaja nowdays suka
tahap kerbau beranak ? > ONE DIRECTION ! Tanpa segan silu
dorang jawab , well Daya punya jawapan pon macam tu . Haha . Jadi , dengan keazaman yang kuat serta perkasa dan kukuh Daya pon create laa blogskin untuk hangpa-2 sekalian ..


Dear One Direction



Woot woot tunjuk sikit jea .. Kang korang jadi giler meroyan pulak . Teehee >.< Daya selalunya bagi blogskin as freebies kan ? Harini tak .__. Daya nak jual dekat korang .. Hee , macam mana nak beli ? Haa tengok bawah ni ::


 Add Facebook Daya dekat >> SINI dan bagitau yang korang nak blogskin One Direction ! ^^

 Bayaran Daya amek macam biasa je . Topup RM10 . Tak kesah laa nak bagi no pin ke , share ke . Up to you all kayy ..

 Kalau korang taknak blogskin One Direction nak blogskin Daya The Sixth ke , haha bagitau Daya kayy . Daya buat . Kiranya Daya amek order untuk buat blogskin laa eh .. Wee >.<

Apa tunggu lagi , rebut laa peluang ni ! Hee penat Daya buat dari pagi tadi .. Beli laa beli laa , Mari mari .. *lelong cara pasar malam 

Daya akan tunggu korang dengan setia , heheh ~~ Mari mari <3


18 April 2012

Tutorial Gambar Melengkung Dalam Blogskin

Assalamualaikum ! ^^


Aloha kawan-2 ! Eh korang tau tak apa benda ni ?
Ni laa instragram .. Yang guna android mesti tau .. Hee ,
kalau baik hati tu follow laa Daya kayy ? <3
-hidayahyaya-


Daya dah lama tak edit blogskin so macam blur-2 doo . Kejadah semua code Daya dah lupe -.- .. Berjam-jam laa Daya cari code untuk tutor harini . Hee , hope you all enjoy laa eh ..


* Oraite korang nampak gambar tu ada melengkung kan ?
Haa tu yang Daya nak ajar . Actually bukan bentuk macam tu je . Banyak lagi .
So jum Daya ajar macam mana ..


 Dashboard > Template 

 Ctrl+F , then korang cari code ni > 

 Paste kan code ni ATAS code yang korang cari tadi tu .

img {
border-radius: 7px;
-moz-border-radius: 7px;

filter:alpha(opacity=100);
-moz-opacity:1.0;opacity:1.0;
}
img:hover {
filter:alpha(opacity=890);
-moz-opacity:0.890;
opacity:.95;
}



 Purple : Jangan tukar kalau korang nak macam yang dalam printscreen Daya tunjuk tu . Kalau nak tukar , tengok bentuk dekat >> SINI .. Amek code bentuk yang korang pilih . Code tanda } jangan amek ..

Contoh


 Dengan lemah lembut korang pun save eh :D .. Hope menjadi laa .. And Daya harap korang faham apa Daya tulis . Kadang-2 Daya merepek tu maaf laa ye . Weee good luck !


17 April 2012

Tutorial Sidebar Title - My Style

Assalamualaikum ! ^O^


I promise to try my best , teach all of you as many tutorial as I can ..
Cant you promise me to be my awesome follower ? :')

*Sorry jiwang terlebih -.- Daya lupa makan ubat kott tadi . Hee .. You see , nowdays Daya jarang ajar tutorial blog kan . Asyik blogskin je .. So here I go again . Daya nak ajar pasal sidebar title my style . Memang Daya yang reka sendiri .


 Dashboard - Design - Edit Html - Tick Expand Widgets


 Ctrl+F , cari code ni >> h2 {  . Kalau sebelum ni ada edit sidebar title delete dulu code bawah dia tu kayy .

 Paste code ni bawah code yang korang cari tadi .


color:#000000;
text-shadow: 0 0 0.2em #ffffff, 0 0 0.2em #ffffff;
text-align: center;
background: url(URL IMAGE);
font-family: Smiley Monster;
text-transform: uppercase;
font-size:10px;
padding:3px;
border-bottom:2px dotted #9A2EFE;
border-top:2px dotted #9A2EFE;
-moz-border-radius: 5px;
-webkit-border-radius: 5px;
}      


 Merah : Warna tajuk sidebar .
Pink : Korang boleh letak background yang korang suka . Kalau tak nak background just leave it empty atau biar je code tu macam tu ..
Biru : Warna border

 Code warna korang boleh tukar dekat >> Kedai Google

 Kalau nak preview dulu boleh , nak save terus pon boleh . Hee selamat maju jaya dedikasi cemerlang dan yang sama waktu dengannya . Heheh

Enjoy ~~