26 May 2012

Mungkin Ini Tanda Kiamat Semakin Hampir ??

Assalamualaikum :*

Siapa kata 'goodbye' tu sedih semata-mata ? Ucapkan goodbye kepada sekolah tu sesuatu yang gembira tau ! >.< *just untuk 2minggu memang happy tapi untuk selamanya , Daya mesti rindu punya .

Dah holiday macam ni ermhh Daya ape lagi , tv tu kalau boleh Daya sorok remotenya . Haha nanti adek tengok kartun *padahal Daya pon layan kartun -.- ..Tapi harini munculnya mood penyayang so terniat di hati nak tengok haiwan << padahal dalam tv je bukan boleh belai pon . Choii~~

Jadi Daya bukak lerr National Geographic yang telah buat Daya terfikir , ni tanda kiamat ke ? Sebab Allah sedang menunjukkan kehebatannya supaya kita INGAT KEPADA-NYA !

:: Semua spesis dijumpai di Greenland .

Handfish

Sesiapa pon tak pernah jumpa spesis jenis ni , kenapa baru sekarang ia muncul ?
Ikan ni lebih banyak berjalan di darat dari berenang .. 


Longhead Dreamer

Ikan ni boleh dikatakan 'alien di dasar'
kalau Daya jumpa ikan macam ni pon Daya boleh terkucil . Kecil tapi GANAS !


Icy Stare

Mummy ! Zombie !!!
Ambuihh kalau rakam muka Daya terkejut tengok ikan ni boleh jadi
famous dekat youtube tapi bukan sebab cantik ke ape , terlalu hodoh mukaku ><
Btw Daya tak sure ikan ni dah mati ke , still hidup ? Mata dia putih -.-


Chiasmodon Harteli

Daya tak tau nak explain ikan ni macam mana . Yang Daya tau
ikan ni lebih kurang macam anaconda gitu *ular pon boleh tapi 
nak cool amek anaconda .
Ikan ni boleh menelan mangsa yang lebih besar daripadanya . Dan Daya
terfikir dia boleh makan kita ke ? :O


Shark

Lepas ni kalau ada caption album facebook yang tulis
'Saya hodoh' haa tunjuk laa gambar ni dekat dia biar dia sedar yang dia lagi
cantik dari ikan ni . Bersyukur sikit -.-
Ni jerung spesis baru yang dijumpai berenang tanpa hala tuju * ikan
mana pernah ada hala tuju , Daya ni memang !!

Entry ni nak mengingatkan kita yang Allah tu Maha Besar kerana mampu mencipta makhluk yang tak pernah terfikir dek akal kita . Juga mengingatkan yang kita ni hidup di akhir zaman :')

Syurga tu indah lagi indah dari bumi ni , jom kita sama-2 pergi <3 


Sumber gambar : National Geographic

25 May 2012

(Gambar) Sambutan Hari Guru SMK Taman Tasik

Assalamualaikum >3<

'Syabas , anda memang tak berguna'

Ni laa salah satu status yang Daya terbaca waktu online semalam . Cett actually bukan marah orang , marah Syabas yang air tu laa . Hee mana taknya , sesetengah kawan ampang ni tak ada air ! >< Takde notis takde ape pon . Daya mandi pon macam kerbau jehh . Choiii ~ *tapi tak busuk kayy , seriouly . Haha

Kayy malas laa nak marah-2 kan , hari ni kiteorang nak happy je sebab 1 >> Dah habis exam ! . 2 >> Sambutan Hari Guru . Wee seronok ! Daya suka sangat event macam ni sebab boleh jumpa dengan adek-2 yang ketot-2 semua sesi petang . Haha muke semua nak macam bear je kan ^^

Apa kata korang tengok je gambar yang telah di-snap oleh Daya . Kalau buruk sorry der -.- Daya pon memang suke rosak kan lens kamera *kamera pecah sebab Daya selalu tangkap gambar .


*Sambutan hari guru tapi kitaorang sambut hari jadi budak tengah tu .
Khairun :')


*My BFF sejak form 1 , Azreen yang bersuamikan Spongebob ><
peminat fanatik tuuu . Haha taknak blah .


*Mastura ! Hee kiteorang waktu kecik-2 mengaji same-2
tapi tak ingat , haha ! Sekarang baru teringat balik .


*Iman Hakim , abang yang paling rapat dengan Daya .
Suke buat muka comel dia tu -.- Teehee ..


*Well from left :: Me , Akimomom (Akim) , Pejalolipop (Faizal)
Sheran Aziz (Sheran) . Haha semua gelaran tu Akim dengan Pejal yang bagi -.-
Daya panggil apa ? *ayam serama . Choiii


*Farhan Zaid , ni arr Daya pon tak tau nak tulis apa . Daya tak berapa
rapat sangat dengan dia :')


*Abang Hakim ! ^^ aka abang rugby . Wee
baru kenal tahun ni , tu pon sebab diperkenalkan oleh Akimomom tadi tu .


*Lastly , abang muscle . Adek Daya yang nak sangat tangkap gambar
dengan dia nih ._. Dia malu ajak Daya sekali .


At the end of the celebration , kitaorang main calit-2 kek dekat muka . Perghh warna biru pulak >.< Tak cukup dengan kek , baling tepung pulak . Daya cakap ' kena sikit dekat aku korang jadi zombie !' Haha terus tak kena ^^ Wee . 

Good teachers are costly , but bad teachers cost more . Thank you teacher :')

24 May 2012

Tutorial Cute Scrollbar - New Version * (Blog Biasa/Blogskin)

Assalamualaikum ^^


Yabedabedoo !

Akhirnya Daya bebas dari terus diseksa oleh buku-buku . Cettt -.- Merdeka kott . Balik sekolah tadi nasib baik takde yang miang nak baling tepung tapi Daya tahu esok mesti ade :3 So get ready esok nak pakai balang angkasawan tu .. Baru tak kena tepung , weee ..

Never mind , forget about it . Okey arr korang nampak kan gambar dekat atas tu ? Kalau agak kabur or kecik korang tekan je gambar tu nanti dia akan menggemuks kan dirinya *ketawa jahat .

Daya nak nak buat scrollbar versi macam blogskin laa . Yang ni nampak lagi kemas actually . Tak besar , yang sedang-2 sahaja ^^

Blog Biasa *

 Dashboad > Design > Edit Html > Tick Expand Widget Templates

 Ctrl+F atau F3 , lepas tu cari code ni >> ::-webkit-scrollbar { kepada sesiapa yang dah buat cute scrollbar sebelum ni . Yang belum pernah buat cari code >> </b:skin>

 Yang dah buat sebelum ni just gantikan dengan code bawah ni , kepada blogger yang first time buat paste kan code bawah ni ATAS code  </b:skin> tadi . Ingat ! ATAS !!

::-webkit-scrollbar-track-piece  {
background-color: #FFFFFF;
border: 3px solid #fff;
}
::-webkit-scrollbar-thumb:vertical, ::-webkit-scrollbar-thumb:horizontal {
background-color: #000000;
border: 1px solid #fff;
}


 Merah :: Warna background scrollbar tu .
Pink :: Warna scrollbar thumb .

Boleh ganti code warna tu dekat kedai --> Budak Daya Nerd . Than korang dah boleh save . Hee ^^

Blogskin *

 Dashboard > Template 

 Ctrl+F atau F3 , cari code ::-webkit-scrollbar {

 Lepas tu korang paste laa code ni bawah code yang korang searching tadi 

::-webkit-scrollbar-track-piece  {
background-color: #FFFFFF;
border: 3px solid #fff;
}
::-webkit-scrollbar-thumb:vertical, ::-webkit-scrollbar-thumb:horizontal {
background-color: #000000;
border: 1px solid #fff;
}

 Merah :: Warna background scrollbar tu .
Pink :: Warna scrollbar thumb .

Boleh ganti code warna tu dekat kedai --> Budak Daya Nerd . Than korang dah boleh save . Hee ^^

Ape ? Ayat same macam dekat atas ? Hee kemalasan melanda >< Lama tak typing dah lupa dekat mana semua huruf . Pfttt -.- Otak still tepu kott . Wee kayy entry ends here . Enjoy the tutorial :)

*Jangan lupa tengok video terbaru Mathluthfi ^^ ( padahal dah sebulan lebih -.- )