27 July 2012

Sesi Beramah Mesra Di Internet !( Extra:Tempahan Header Dari Daya)

Assalamualaikum ! (^^"


Hey awak yang dekat depan laptop , belakang laptop , tepi laptop , atas laptop , mahupun awak yang berada 200cm jauh dari laptop . Hai lama tak jumpa ? Haha ! *makluman Daya baru sahur so kenyang gila dan menyebabkan urat otak Daya masih tak dapat berfungsi dengan baik .

' Akak Daya ! Susahnya nak contact akak sekarang !
Text pon berjanggut nak tunggu reply '

Walauwehh kantoi tau -.- Follower Daya yang ada nombor Daya tu dah keluar asap dekat hidung dah marah Daya sebab tak reply text . Haha ! Daya ni bagi je nombor telefon dekat orang tapi text pun tak balas2 .

Daya mintak maaf sangat2 . Bukan malas nak layan , tapi Daya ni 'miskin' kredit . Weee kredit tak ada kott . Bukan follower je laa . Kawan2 pon dah hilang sabar . Haha ! Kesian >3<

Memandangkan korang memang takkan dapat reply text dari Daya so korang meh laa beramah mesra dengan Daya dekat laman sesawang yang lain * cehh gitu ayat nak BM sangatt .

Facebook


*tekan button dekat atas ni untuk terus add ^^

 Twitter 

Follow Daya dekat --> Yaya VampireLLa

Skype
Nak pastikan Daya ni bukan FAKE meh laa face to face . Haha ayat nak gangster

Search nama Daya dekat skype --> hidayahyaya64

Instagram

Search nama Daya dekat Instagram --> HidayahYaya

Ni laa empat laman sesawang yang Daya aktif , selain tu korang boleh email/gmail Daya dekat ::

 hidayah_yaya64@yahoo.com
 yayah.miss9377@gmail.com

Haaa ! Dah banyak Daya bagi dah ni . So ada macam2 cara nak contact Daya . And Daya mesti balas punya . Jangan risau . Daya takdelaa sibuk megalahkan Obama sampai tak boleh balas respon korang .

Buat masa sekarang , Daya amek tempahan header sahaja . Harganya RM 3 . Bayaran mengikut topup . Murah ! Jom tempah ?! -Have a nice day- :)

22 July 2012

SBS New Drama - GHOST

Assalamualaikum ! >.<


Woaaaaa <3 !!

Maaf , Daya kalau dah masuk bab korea ni memang sawan . Mak dah naik pening *tapi mak pon layan korea jugak . Muaheehe ..

Kalau nak tau *tak nak tau pon baca je entry ni korang mesti teruja . Haha ! , lepas cerita Rooftop Prince yang kiut miut tu , 'Ghost' muncul sebagai drama baru dekat SBS HD .

Sesiapa yang tak ada HD tu memang tak tau laa . Sesiapa yang ada tv tu tapi just tengok iklan cerita ni je memang tak best . Iklan dia tak sesedap cerita . Haha Daya tau sebab Daya pon macam tu . Mula-II macam 'Isy boringnya iklan cerita ni , taknak tengok laa!'

Sekali tu , tengah syokk lepak makan semua layan laa cerita tu sekejap ' Uisyy best jugak ! ' Haa kan dah kelam kabut nak kena tengok episode yang tertinggal tu -.-

Actually 'Ghost' bukan cerita hantu , dia cerita penyiasatan dunia siber . Macam jenayah virus . Kalau tengok cerita ni mesti terasa nak jadi hacker . Haha seriously , nampak GEMPAK ! Weee >.<

Sinopsis :


Hero So Ji Sub , atau Kim Woo Hyun dalam cerita ni memegang jawatan sebagai inspektor dalam Unit Jenayah Siber . Satu pembunuhan seorang artis menjadi tarikan *sorry ayat dulu-II punya .. Pembunuhan menggunakan cara yang sama terus berlaku . Ketika sedang menjalankan siasatan , Kim Woo Hyun ni mati terbakar .



Choi Daniel atau Park Ki Young dalam cerita ni ialah rakan tentera polis Kim Woo Hyun . Tapi dia berhenti dari tentera bila dia tahu polis melakukan jenayah secara besar-besaran dan memilih untuk menjadi penggodam/hacker menggunakan gelaran Hades . Kedua-dua Woo Hyun dan Ki Young ni minat dengan virus . Bila Woo Hyun mati dalam kebakaran tu , Ki Young yang turut ada dekat situ (turut terbakar tapi tak mati) membuat pembedahan plastik kemudian menjadi Woo Hyun .

Dia buat macam tu untuk siasat jenayah besar-besaran yang polis buat . Tapi bukan semua polis . Dalam masa yang sama mencari pembunuh artis tadi .. *tau korang kurang faham , pergi baca balik semula .



Lee Yeon Hee atau Yong Gang Mi dalam cerita ni ialah heroin . Dia suka dekat Woo Hyun tapi nak buat macam mana dah ajal dia mati dalam cerita ni so memandangkan Ki Young buat pembedahan plastik , muka mesti laa sama dengan Woo Hyun kan . Tak tau laa kalau Gang Mi suka dekat dia ke tak sebab cerita ni Daya pon tak tau bila dia nak bercinta -.- Haha !

Pelakon tambahan yang famous serta comel giler tahap rumah apartment 20 tingkat , G.O MBLAQ ^^


Jangan lupa tengok tau korang ! Gerenti 99.9% best cerita ni * 1% tak yakin sebab mana tau kan kita tak sama taste ? Haha ..

Channel : SBS , 393
Masa : 9.05 p.m
Hari : Isnin dan Selasa