1 September 2012

Tutorial Twitter Ala-Ala Korea Gitu ! (Android User Sahaja)

Assalamualaikum ! :)


Berbekalkan battery sebanyak 73 % , Daya pon nak update laa blog ni..
Dah berabad beb tak update --'
So amacam blog baru ? Warna biru .. Weee :)

Okey rasanya korang dah nampak dah twitter yang ala-ala comel dekat gambar tu kan . Perempuan suka laa , lelaki Daya tak tau >< 
So macam mana nak buat eh . Haa senang je . Asalkan memory korang banyak pon dah cukup ..

 Firstly korang kena laa ada wi-fi kan , nak download application dia . Nak guna broadband dalam phone pon boleh .. Haa tak tau kan ? Hee Daya dah ajar dekat --> SINI
Okeyy now korang pergi dekat Play Store  lepas tu cari Phone Theme Shop . Contoh macam gambar dekat bawah ni ..


Disebabkan Daya dah download application ni dia tulis 'update' . Tapi korang yang belum
download ni dia tulis ' Install' .. Haa tekan Install tu tau :)


*tekan gambar untuk kelihatan besar gedabak 

Kalau internet laju sekejap je install dia . Hee kalau internet slow dalam
kura-2 bawak bersabar laa yee . Weee ><

Okeyy ni yang korang jumpa bila dah bukak .. Banyak dalam dia . Tapi harini Daya ajar untuk buat Twitter aje . Yang lain pandai-2 laa godek sendiri . Hee .. Korang pergi yang ada tulis 'SNS Theme ' lepas tu pilih Twitter ..



Tadadada ! *bunyi drum*
keluar laa twitter yang comel-2 belaka ><
Aww first time tengok tu macam nak gila tau .. Comel sangat ^^

 Cara dia :: Korang pilih theme yang korang suka lepas tu tekan . Cari perkataan Install . Pastu ada satu pop up keluar . Dia tulis :: Remove and Install / Install now .. Korang amek Install now .. Maknanya sekarang dalam phone korang ada dua twitter . Satu yang comel ni dengan yang biasa punya .. Kalau suka yang comel ni , uninstall jelaa yang biasa tu . Takdelaa phone korang berat :)

*Tau korang tak berapa nak faham , dah pergi baca balik semula 

Tahniah yang berjaya buat tu , yang tak berjaya ahh tak kira 
berjaya kan jugak . Hee ^^