7 September 2012

Kawan-Kawan Yang Mereng

Assalamualaikum ! ^^


Kita ni hidup dekat dunia mesti berkawan kan . Kawan tempat mengadu bila kita malu nak bercerita masalah dekat family . Daya rasa sepanjang Daya bersekolah laa kan takde sorang kawan pon yang Daya tak suka .

Semua kawan Daya buat Daya happy all the time , nak touching dengan dorang pon tak boleh . Haha rasenya korang pon faham .. Setiap tahun mesti ade laa kawan yang gila , mereng , senget , tegak . Wee sebab dorang laa wayar dalam otak Daya ni dah tercabut ! :p

Lelaki ke perempuan ke same je laa perangai nya pon -.- Haha aku tak kutuk korang eh .. Puji laa kott ni .. Dah jom Daya kenalkan dorang dekat korang *agak pelik ayat ni kan

 Nabil Shah 

Tahun ni baru Daya kenal dia . Sebelum kenal Daya gila menyampah dekat dia . Haha ! Bile dah kenal haa amek semua rahsia Daya dia pegang . Wee abang bahang ><

Yang aku tau aku suka touching dengan dia . Hee kadang-2 dia pon fed up lepas tu terus taknak pujuk . Hampehh -.-



Faizal Ruslan

Sebenarnya Daya taknak laa letak gambar ni kan . Muka dia pon agak senget . Actually dia sangat handsome *cough* . Tapi semua gambar dia dah macam ni nak buat macam mane . Haha ! Sorry Pejal ..

Erm Pejal ni mereng kalau nak tau laa kan , dalam kelas raja bunyi pelik bagi laa dekat dia . Raja buat muka pon dia . Raja buat orang gila pon dia . Agaknya dia ni keturunan ape -.- Muahahaha!

Tapi sama macam Nabil , rahsia Daya dia pegang :)


 Kathiravan & Sheran

Jujur laa Daya cakap kan . Dorang ni laa first kawan india Daya yang Daya rasa sangat macho dan handsome sekali . Haha !

Dorang ni BM pon okey , otak pon sama taraf je dengan Daya . Memang ngam laa ><



Siti Fauzana Fatimah 

Fauzana ni memang jangan cakap laa mentel dia . Rasenya sejak dua tiga empat menjak ni , dah macam-2 tarian dia ajar Daya .. Weee ! Jangan salah faham bukan tarian yang stylo tau . Haha ..

Dia ajar Daya tarian 'K-Pop Wave' yang sangat pelik -.- Tangan beralun , masa menari tarian tu muka kena sewel . Bahaha dah sebijik beruk dalam zoo tu haa ..





How Sim Yan a.k.a Eygpt ???
Satu kelas ejek dia Eygpt sebab rambut dia . Haha Daya pulak panggil dia Chibi Maruku Chan tu . Same kan ? Haha .

Satu-2nya budak cina yang tau problem Daya . Muahaha walaupun dia agak blur waktu Daya bercerita asalkan dia faham sudah . Hee .. Btw birthday kiteorang sebelah-2 je .. 26 & 27 Jun .. Memang ngam laa !

Najibah , Daya , Emi , Adilah & Azreen

Actually kiteorang sama sekolah dari sekolah rendah tapi waktu sekolah menengah baru rapat . Friend sejak form 1 lagi .. Nak dekat 4 tahun dah Daya kenal dorang ni . Hee memang nampak suci dan baik semuanya . Tapi believe me perangai dorang , Ya Allah tak terlayan -.- Hahah macam perangai aku baik sangat


Akuu Akim

Daya rasa sesapa yang ikut blog Daya ni mesti dah kenal dah dengan dia ni kan -.- Mamat kepoh . Haha ..
Dia ni kalau dengan Faizal memang satu kepala otak . Buat Daya jadi tak siuman tau tak . Tahun ni je dah dua gelaran dia bagi Daya ..Kalau sedap takpe ni macam haremmm -.-!

Dia ni kata je tak minat KPOP tapi lagu Big Bang layan jugak :p Erm cuma sekarang Daya makin jauh dengan dia tak tau laa kenapa .. Kayy akim , aku selalu cakap 'blah ,jangan kacau hidup aku!' .. Now kau betul-2 blah and aku rindu kau :')

Adek Rahimi

Tak payah nak adek pon takpe sebab sama umur je pon . Tapi sebab faktor ketinggian tu . Haha faham-2 jelaa .. Dia pon tak kesah Daya panggil dia adek so okeyy lohh . Weee ..

Rahimi ni sopan je perangai , hee suka kawan dengan dia tapi kalau dia dah cari pasal tu memang terbakar jugak hati ni . Haha ! 





Ni baru kenal sikit je kawan Daya , tu pon yang sama umur. Kita kena ada ramai kawan baru laa menjadi hidup kita ni . Baru ade penyeri hidup , pelita hidup , pape jelaa tu kan .. Hee so don't be sad , ramai dekat luar tu yang nak tengok kita senyum cuma kita tak tau . Kadang-2 senyuman kita ni boleh buat orang lain happy tau . Kajian Daya ni terbukti berkesan eh :p Well Proffesor Hidayah . Muahahaha !

2 September 2012

*Cerita Rekaan* = Keluarga Tak Normal !

Assalamualaikum ! ^^'

*cerita reka sendiri*


Auww chak auww chak ! Aurora in the house . Tangan bentuk X , kaki kengkang *dance oppa gangnam style* Haha ! Btw kan sorry gambar saya tutup muka . Saya malu sebenarnya sebab harini saya nak cerita pasal rambut family saya . Saya rasa rambut saya sorang je yang normal dalam family tau . Yang lain tak normal ! Cantik kan rambut saya ><

Jum mulakan cerita ! Macam ni kesah dia , mak dengan ayah saya bertemu untuk kali pertamanya di zoo . Dua-2 orang tua saya ni memang minat sangat haiwan tau . Percaya laa . Sangat FANATIK !

Perkenalkan ni mak saya . Lily The Bird . 
*ye nama keluarga mak memang pelik -.-

Sorry laa eh muka mak saya memang berlagak diva . Haha
anak orang kaya macam ni laa . Nak buat rambut tu mencecah
RM 2000 . Dasyat tak dasyat mak saya ni ..

Saya sendiri pon tak tau laa macam mana mak tidur .. Rambut steady je macam tu dari dulu . Woaa terbaekk laa mak . * Dah sah tak pernah basuh rambut . kekeke ><
Haa apa kata kenal dengan ayah saya pulak . Saya jujur laa cakap ayah saya memang tak handsome .! --'


Swagggg . Haha
Waktu mak dengan ayah kita jumpa kan , ayah sebenarnya tercucuk rambut mak guna rambut dia tu .. Pastu mula laa bertentangan mata . Haa gempak tak gempak love story parent saya ni ..

Bila si peminat haiwan ni bersatu dan berkahwin ErMmmm memang kami adik beradik laa jadi mangsanya .. Sungguh kejam sekali seksaan terhadap kami . Kami sampai tak sanggup nak keluar rumah .. Huhuhu home school tau !


See ? Kejam --'
Ni semua kakak saya .. Hee gambar saya comel sikit so tunjuk nanti :)

First tu kakak sulung saya (Angrelaa) , HUHHH dia kalau marah macam tu laa tegakk rambut dia macam kena kejutan elektrik . Sadisnya , kalau jumpa malam-2 ni mahu terkucil . Second tu kakak kedua saya (Elly) , kesian dia selalu kena buli dengan Daisy tau .. Elly selalu menangis dekat saya .. Hmm kesian kesian kesian *Ipin voice*

Ketiga tu pulak (ZeeBee) , kayy saya memang nak tergelak tau dengan nama kakak saya yang sorang ni . HAHA ! Sorry kakak . Tapi kesian jugak dekat dia , tengok rambut dia ? Ya , haiwan yang paling famous abad ini --' * Ba Alif Ba Ya .. Mak ayah dipersalahkan . Sekarang dia senyap je sebab selalu diejek .. Poor my sis :(

Haa yang last tu sweet .. Kakak kembar ! ^^ sorang nama Doo , sorang lagi nama Gy .. Mak yang bagi nama tu . Mak kata baru comel sebab bila digabungkan jadi DooGy . Haha ! Nasib baik nama saya sedap , well . 

Tradapapapa ! Tiba laa masanya untuk kemunculan gambar saya . Malu-2 :P


012-XXXXXXX
Call me maybe ? Haha
Jangan pandang lame-2 nanti kalau awak tersuka . Lepas tu kena kahwin 
dengan saya . Haa memang next victim laa dapat rambut macam saya ! ><

Tapi shhh saya dah tukar rambut saya . Hee macam yang awak semua dah tengok dekat gambar atas sekali tadi tu . Jangan bagitau parent saya tau .. Saya tinggal asrama isyy malu laa kan kalau buat rambut macam tu . Apa laa mak ni --'

Kami 'The Abnormal Family' , kalau nak buat rambut macam kami mohh lee datang rumah . Mak dengan ayah dah tunggu dengan gunting tu .. Haha ! Terima kasih baca pasal family saya :D -THE END-