28 July 2013

Favourite Youtubers !

Assalamualaikum :)


Rasanya sebelum ni Daya dah pernah buat entry tajuk yang sama
cuma untuk youtubers Melayu .

Kali ni Daya nak buat untuk orang putih pulak . hehehe

Comedian Youtubers

Haa yang ni memang ramai laa yang kelakar tapi ade 4 orang je yang Daya minat.
3 laki , 1 perempuan .. Agaknya perempuan ni pemalu kott sebab tu sikit je or Daya yang
tak kenal , hehe..

Daya mulakan dengan perempuan . Daya minat sangat dengan Jenna Marbles.



Dia ni jenis tak kisah and open minded .
Macam jadi je diri sendiri and tak kisah pon orang kutuk dia .
Haa ni laa bagus ^^
One of her funny videos >> here

Second Daya minat sangat dengan sorang mamat ni . Daya rase ramai yang kenal
dia . Erm muka pon boleh tahan . hekhekhek
Nama dia Ryan Higa / NigaHiga and banyak lagi nickname yang lain.



9 juta kott followers dia -,-
Ni no doubt memang kelakar laa hee . Susah nak terangkan kelakar dia ni
kalau tulis je . So korang tengok laa sendiri >> here

Thirdly and lastly Daya minat TheDominicShow dengan YoMusclesBoii



D Trix



Josh Levya

ok yang ni handsome hahaha *nampak tak sebenarnya Daya bukan minat
sangat lawak dorang cuma minat muka ha ha ha -,-

Video dorang ni korang pandai2 laa cari dekat youtube eh .. hehehe pemalas punya pasal

Sekarang moh laa kita bergerak kepada ...........

Singer Youtubers

Hahh Daya ni ada satu penyakit sejak dua menjak tiga menjak ni ...
Daya dah tak minat penyanyi2 asal satu lagu tu . Daya akan cari dekat youtube
penyanyi yang buat cover lagu yang Daya minat tu . Yang sedap Daya download .
Haa gitu laa cerita dia ...

So dalam phone Daya banyak lagu cover jelaa dari mereka2 yang berkenaan ..



Max Schneider
Lelaki idaman , hukhuk.....
Suara dia memang sedap and jangan lupa dia juga sangat handsome
plus ada killer smile . Sekali dia senyum perghhhhh -,- pengsan Daya *over


Lagu yang Daya suka sangat dia nyanyi . Melttttt :/
Ada banyak lagi cover dia buat , korang boleh tengok sendiri :)
Lagu original dia Nothing Without Love

Next , kalau korang dah tengok video dekat atas , perasan tak ade lagi sorang laki yang
main benda alah yang bedabak besarnya tu .
haa lets talk about him !

Nama dia Kurt Hugo Schneider . Dan dia bukan laa adik beradik dengan Max.
Nama keluarga dorang je kebetulan sama ..



Melting kali ke dua juta kali ...
Kurt ni tak banyak menyanyi tapi dia pandai main semua alat muzik .
Tu yang cekkk terpikat tu haha

Ada laa satu dua video yang dia nyanyi ..


Oopssss muka dalam video tersama dengan gambar -,-

Next Daya suka sorang lagi lelaki yang ohhsemmm suaranya ..
Mata sepet kottt .. Nak kata handsome tak sangat tapi sedap laa mata memandang.
hehe nama dia Sam Tsui . *belit2 lidah nak menyebut nama dia 


Dia ni chinese ke apa Daya tak tau , tapi suara memang baik punya .. hee



Ni lagu original dia .. Antara yang dia cover Just A Dream , Little Things and many more.
Korang boleh laa tengok sendiri eh eh eh ...

Lastly jyeahhhhh a GIRL !
Comel and cantik . Hee nama dia Megan Nicole .
Daya kenal dia sebab dia buat cover lagu One Direction.. Ohh yeahhh sepp
Megan , kita same2 directioner .. huhuhu


Setakat ni dia yang paling Daya minat .. Comel sangat ^^



Korang tengok laa video yang ni . Dia cover lagu Taylor Swift ..
Better than original I think ? Haha taktau laa . Tu bagi Daya je ..

Dorang empat orang pon pernah nyanyi sama2 .. Such as..
Megan and Max - Let's Stay Together


Sam and Megan - Locked Out of Heaven


Sam and Max - So Sick


And semua lagu2 dekat atas ni Kurt jadi pemain muzik .. Haa chemistry antara dorang
tu yang Daya suka .. Hehe

So ni jelaa yang Daya minat .. Satu entry yang panjang gila -,-
Korang pon buat laa satu entry pasal Favourite Youtubers yang korang minat lepas tu
kongsi link dekat komen .. InsyaAllah Daya akan datang singgah ke blog korang .
Hee thanks ^^

2 comments:

Berry Horan said...

Saya suka Sam and the geng ! Yeayh! Kurt and Max pun boleh :)

Daya The Sixth ! said...

@Berry Horan Yeayyy high five sikit :D