24 February 2014

Tips Laptop Menjadi Ringan Seperti Bulu

Assalamualaikum !


*taktau kenapa kena libatkan bulu pun sebenarnya*

Moshi-moshi sahabat hehe ni Daya nak share laa sikit pengetahuan yang Daya tau. Tu pun ada yang baik hati nak megajar. Katanya " Ni basic, sekolah tak ajar ke?" TAK sekolah tak ajar Daya pun :wtf:

Apa-apa pun tips ni untuk cepatkan pergerakan laptop or komputer korang. Tak payah download apa-apa pun.. Senang pantas tangkas dan cepat hoaaa daebak ni haha!

:72: First sekali korang kena laa cleankan history korang. Buttonnya dekat sebelah kanan dekat belah atas tu ye bagi yang tak tau.

:72: Lepas tu korang tekan button start.. Haa natang bawah ni haa. Hahah!


:72: Dah bukak dah ? Now ikut step ni pulak.

ALL PROGRAM   ACCESSORIES  SYSTEM TOOLS  DISK CLEANUP


Dah klik Disk Cleanup akan keluar box macam dekat atas ni.
Klik OK.
Sekarang tunggu laa sampai dia habis bersihkan laptop korang tu hehe blogger-emoticon.blogspot.com
Ni untuk bersihkan spyware dalam laptop korang. Skpyware ni macam virus jugak.
Dia laa punca laptop korang lambat weyyyy :face59:

:72: Habis step yang atas ni. Tiba laa masanya untuk step yang paling lama dan boleh tumbuh uban kalau tunggu. Better buat waktu korang nak tidur laa hehe.

ALL PROGRAM   ACCESSORIES  SYSTEM TOOLS  DISK DEFRAGMENTER



Mula-mula korang Analyze Disk dulu lepas tu baru Defragment Disk.
Step yang ni pulak untuk susun balik file-file korang yang berterabur. Or file yang korang dah delete
tapi still ada dalam laptop.

Bila dah siap tu haaaa cepat laa laptop korang yehaaaaa !*bunyi cowboy.. Dah tu apa lagi blogwalking banyak-banyak muahahaha :a1:

6 comments:

Noura Qifays said...

wahhh! thankss sudi shareeeeeee... berkesan!

Akeyla Azmi said...

wow. omg dayah, thank u so much <333
this helps alot heheheh <3

Daya The Sixth ! said...

@Noura Qifays Sama-sama :D

Daya The Sixth ! said...

@Akeyla Azmi Bagus laa kalau membantu :D

JariJemari Menaip said...

sure ke kalau dah buat bende nie, document semua tak hilang? risau pulak nak buat. tp tq bg info nie. just nak kepastian je. :)

Daya The Sixth ! said...

@JariJemari Menaip Nope laa. Dia bersihkan spyware je.. :)