7 March 2014

Cara Download Subtitles Untuk Downloaded Movie

Assalamualaikum ! ^^


Ni nak habak Daya baru habis tengok cerita 21 Jump Street yang dilakonkan oleh crush bias kekasih buah hati tak lain tak bukan Channing Tatum muahaha.. Aku ni kuno yang amat. Orang lain dah habis tengok aku baru nak mula hehehe

Ok sebelum ni Daya ada ajar cara nak download movie dengan mudah.. Korang boleh check out dekat >> SINI .. Movie yang korang download tu kalau nasib baik ada laa subtitle kalau tak berapa nak baik tak ada laa kan..

So Daya nak ajar laa macam mana nak download subtitles semua tu.. Shall we begin ladies and gentleman? hehehe

:84: First sekali korang mesti ada GOM Player sebab Daya rasa player ni je yang boleh buat subtitles explorer.. Kalau dah ada korang pass hehe kalau yang tak ada tu boleh laa download dekat >> SINI

:84: Lepas tu contohnya movie korang yang tak ada subtitles tu tajuknya 21 Jump Street so korang search dekat google 21 Jump Street english subtitles subscene.. Download daripada website subscene je tau.. Lepas tu korang download laa satu.



:84: File yang akan keluar adalah file type zip. Korang right-click dekat file yang kelihatan macam gambar dekat bawah ni haa.. hehe


Right-click lepas tu tekan Extract Here


Tadaaaa keluar laa subtitles korang haha.. Ni file srt

:84: Now bukak laa movie korang tu dekat GOM Player.. Sekarang ikut step ni ok..

Right-click dekat GOM Player  Subtitles  Subtitles Explorer

:84: Keluar natang bawah ni haa


Tekan macam dalam bulatan merah tu lepas tu cari laa file srt tadi

:84: Sekarang korang dah boleh enjoy movie korang yang dah ber-subtitle haha..

Harap korang faham ajaran Daya yang agak messy haha..Pening lalat korang baca kan weeee..Kalau tak faham tanya ok ^^

2 comments:

mirzahtul illyana said...

nak save subtitle tu pulak cam ner yer? maksud nya kalau save video tu kat pendrive n bukak kat tv masih still ada subtitle ke?
mohon pencerahan

Daya The Sixth ! said...

@mirzahtul illyana Kalau macam tu memang tak boleh tolong laa.. kecuali tengok dekat tv guna cable bukan pendrive or hardisk