22 April 2014

Gay Dan Lesbian? Aku Tak Boleh Terima!

Assalamualaikum ! :)


Disebabkan Daya sangat boring tahap tak ada tahap sewaktu Daya tengah bekerja, Daya telah pon menemui cerita di atas secara tidak sengaja.. Well sebenarnya aku tengah cari movie-movie yang boleh aku download.. Al maklum lah baru pandai guna torrent hahaha

Mula-mula tengok poster cerita ni agak tertarik jugak lah.. Dalam fikiran aku membayangkan cerita kisah abang dan adik yang kehilangan kekasih or berebut kekasih or what so ever laa.. Satu habit Daya bila nak tengok movie, Daya suka tengok trailer dia dulu.. Daya tak simply suka satu cerita tu kalau orang lain cakap cerita tu best. Biar Daya tengok trailer dia dan Daya yang decide sendiri cerita tu best ke tak.. Bajet orang tetap pendirian sangat :face23:

Samalah dengan cerita ni Daya tengok trailer dia dulu.. Nasib baik tak download! Rupanya cerita pasal gay yang sedih parent tak kasi kahwin sesama sendiri.

Yang kanan tu nama dia Tom, yang kiri Sam kott.. Daya ingat yang Tom tu sebab dia mati terjatuh daripada bumbung then parent si Tom yang dari dulu tak restu hubungan dorang ni tak bagi si Sam pergi pengkebumian Tom. Lebih kurang gitu laa cerita dia.

Yang Daya tak tahan, dorang boleh-boleh nak buat cerita tu nampak sweet and sedih. Well aku tak rasa sedih pun! Ok maybelah sedih sebab orang yang kita sayang dah mati kan tapi tetap tak nampak sweet weh.

Besides, ramai yang sokong cerita dorang ni. Oh lupa nak bagitau ni kisah benar. Orang dalam cerita tu pon benar. Dan si Sam ni ada post video dekat youtube suruh gay-gay sekalian yakinkan orang ramai untuk macam 'halal'kan perkahwinan sama jenis. Kepala dia :14:

Well aku faham laa ada je lelaki sama lelaki yang sayang sesama sendiri. Tapi dorang tak ada jadi gay pun. Elok je jadi bro seumur hidup. Maksud Daya tak semestinya kalau kita sayang seseorang tu gila-gila kita kena kahwin dengan dia.. Tak kiralah bermakna macam mana pun seseorang tu untuk kita.

Negara kita? I say man berlambak je.. Pergi je Times Square tu haa. Macam-macam spesis ada. Aku memang tunjuk muka babun habis dekat 'mereka-mereka' ni. Kalau tak faham lagi taktau laa den nak kato apo.

Macam cerita Hanya Aku Cinta Kau Seorang. Aku suka gilak lagu dia. Sekali bila tengok wayang cerita hampeh. Gay pun ada. Aku tak boleh terima! Arghhh

Yang penting, semua gay tu handsome-handsome pulak. Membazir sangat kurniaan Allah tu. Dan Daya still tak boleh cerna perangai mereka yang sokong hubungan sejenis ni. Korang tak tergolong kan ? Haa baguihh.

Kalau terasa nak sokong ke apa tolonglah ingat kisah Nabi Luth. Apa balasan dekat kaum tu? Allah terbalikkan tempat dorang. Hancur lebur. Apa pun tak dapat. Sikit pun tak sweet. Sweet apa hancur sama-sama dalam keadaan berdosa.


Say no to gay and lesbian marriage! Tak lupa jugak pengkid. Sekadar peringatan, azab Allah tu panas sakit pedih 1000 kali ganda dari sakit yang kita rasa sekarang.

P/S:: Aku dah tak tertarik dengan cerita BrideGroom tu. Tak jadi download. Baik tengok cerita Agent Of Shield.. ngeh ngeh :face2:

16 comments:

Nur Madihah said...

ergh, ada ceita amcam ni? huh -_-
Nak tunggu Allah laknat dorang, baru nak menyesal. Kat KL/Bukit Bintang memang ramai orang mcam ni.
Say no to gay/lesbian

Daya The Sixth ! said...

@Nur Madihah Haruslah ada dear.. Tulaa entah apa dorang fikir.. SAY NO NO NO !

Zierwa Zainal said...

eii.. xpernah terfikir pun tajuk mcm best tpi cerita tah pape.. eii zz pun x suka tgok.. lelaki dah la nk pupus.. blh pulak mcm tu.. suka sgt jdi mcm kaum nabi Luth..

Siara Elina said...

macam macam je lah -.- hurm. mintak dijauhkan. btw, suka kartun tuu. hheheehe

Daya The Sixth ! said...

@Zierwa Zainal Finally ada pun yang sama pendapat.. Kan kan? Rugi je..

Daya The Sixth ! said...

@Siara Elina Hehehe yup i found it very funny too haha :p

Atiqah H. said...

Aduii..banyak betul filem-filem yang memang sah-sah ke laut..

Tashira Sha said...

eee ada erh cerita gitu? actually kite ada kawan yg gitu. laki suka laki. nak nasihat tapi takut tak diterima so diam ajelah.

Daya The Sixth ! said...

@Atiqah H. Dan ramai jugak yang terpengaruh -.-

Daya The Sixth ! said...

@Tashira Sha Ada.. Tahun lepas punya cerita.. Eh kena nasihat tu, tak terima ke apa dia punya pasal :)

Hafiz Hafizol said...

Lamanya tak masuk blog awak dik.. hehehe...


Semoga kita dijauhkan dari golongan camnie n semoga kita x tergolong dalam golongan camnie . dunia akhir zaman .


- salam rindu.

Daya The Sixth ! said...

@Hafiz Hafizol OMG abang HH haha.. :D

Nurulee said...

same goes to me. aihh memang geli lah tak suka. hm. tapi ex-schmate ee ada je yg gay. hahaha. siap tegur ee lagi. nak buat acane. kawan je lah. ewwww.

Nini Hanini said...

gelilah ya allah,sabar je la. kalau boleh,tak nak jumpa dengan golongan macam ni,mintak jauh!!!

Daya The Sixth ! said...

@Nurulee Kawan je tapi tegurlah juga ;)

Daya The Sixth ! said...

@Nini Hanini Tulaa kalau daya berdepan dgn orang mcm ni takut tak tertegur..