25 April 2014

MSU, UPU atau UNIKL? Tolong!!

Assalamualaikum ;)

Gambar yang tak ada kena mengena.. Yang pasti aku takkan sampai sana huhu

Saja nak bagitau yang Daya tengah keliru atau sebenarnya tak tahu tempat mana yang lagi better untuk Daya sambung study..

Sesiapa yang dah habis SPM akan tahu bahawanya hampir selori surat yang dihantar ke rumah.. Sampai juling bijik mata tengok nama aku je atas surat tu.. Walaupun sebelum ni Daya laa yang paling excited kalau dapat surat tapi ni dah hampir-hampir nak muntah rainbow pula.

First sekali Daya dapat tawaran daripada MSU iaitu swasta laa kan.. Yang aku tak mampu tulaa kan. Tapi course yang sangat menarik laa kan. Pastu aku macam nak paksa mak aku hantar ke situ jugak laa kan.. Tapi tak mampu kan.. Macam kena pinjam along kan.. Kan kan kan


Computer forensic tu beb! Baru laa berangan sikit nak buat kerja macam si Adam dalam citer CSI New York tu alahai.. Segala bayaran mahai nak mampuihhh..

Lepas tu harini pulak Daya dapat tawaran daripada UNIKL.Half government half swasta.. Bayaran boleh tahan.. Dekat pun dekat.. Jalan depan sikit jumpa Sogo. Depan lagi ada syurga shopping dunia (Jalan TAR).


Buat masa ni tawaran ni laa yang terbaik tapi den ni nak mintak tolong kalian semua yang baik hati bagi pendapat.. Tolong laa kawe yang anak sulung ni dan yang pastinya tak tahu apa-apa sebab tak ada abang or kakak. Kesian kan saya?

Lastly UPU laa.. Tapi lambat sangat laa pulak result nak keluar.. 4/17/19 Mei (Ini kerana aku confuse yang mana satu).. Deadline untuk dua-dua offer ni 5 dengan 9 Mei.. Ni laa yang aku confuse nak pilih yang mana.. Korang rasa patut ke aku tolak lepas tu tunggu result UPU ?

Atau terima UNIKL atau MSU yang aku tak mampu tu (nampak sangat aku kena tolak tawaran yang ni kan. S.E.D.I.H !)

Dengan baik hatinya tolong laa saya ye. Nampaknya korang kena bagi pendapat pasal UNIKL dengan UPU jelaa kan? Bantu ye..? Hehehe :3


28 comments:

Anisyamir Leejo said...

Daya, kita senasib la.. konfius nak pergi yang mana. Tapi kan, upu keluar 17 mei ke ? Bukan 4 Mei ?? Kan ? Ke saya yg salah information ? =='

Anonymous said...

assalammualaikum...sis !
for me baik tunggu UPU. kalau course UPU yang kita amik tu macam akan dapat dan sesuai dengan result spm tunggu jeh la =)
kalau dapat form 6, masuk dulu then nak berhenti sbb dpt tawaran yg lagi baik boleh jeh. kakak aku dulu macam tu la. kalau UniKL ni tak tau laa boleh buat cam tue ke idok.
istikharah sista! =) good luck

Daya The Sixth ! said...

@Anisyamir Leejo Daya taktau laa.. Setakat ni Daya ada 3 tarikh.. 17 mei, 15 mei and latest 4 mei.. Daya taktau haha

Daya The Sixth ! said...

@Anonymous Waalaikumussalam dear.. Asalnya akak fikir macam tu jugak tapi tu laa sayang kalau tak dpt upu. membazir tawaran ni.. InsyaAllah akak akan istikharah byk2.. Doakan akak ye :)

Miss Boo said...

istikharah minta jawapan dan petunjuk dari Allah. if daya yakin dpt upu so tunggu je lar kptusan upu keluar. kalo tak unikl pun ok :D

naaima said...

kita pun lepasan spm jugak . tolak unikl tunggu upu keluar kot i think. matrik , form 6 pun ada jugak . banyak lagi pilihan lebih baik ;)upu keluar 4 mei tak silap . chaiyok !

Daya The Sixth ! said...

@Miss Boo InsyaAllah semoga dipermudahkan..kita nak tggu upu sbnrnya tapi entah laa..

Daya The Sixth ! said...

@naaima matrik daya tk mohon laa pulak.. btw thanks.. course yg daya nak science computer actually so tggu upu maybe ;)

Tashira Sha said...

kite tnggu UPU je. kalau tak dapat nanti terpaksa lah masuk form 6 je dulu :(

Hana Jalil said...

Sama lah dengan Hana.. tengah konfius. tp Hana antara form 6 dgn MSU.. ayah suruh masuk form 6 je.. kalau dpt upu still blh berhenti form 6. :) btw 17 Mei eh? bknakhir bulan ni ke?? hoho.. pening2..

Daya The Sixth ! said...

@Tashira Sha Sama laa kita.. Tunggu upu jelaa kott.. :(

Daya The Sixth ! said...

@Hana Jalil Kalau mampu pergi laa MSU terus :) Daya sendiri konfius ni bila tarikh betulnya hahaha tadi check 19 Mei pulak dah haha

Puteri said...

saya dapat unikl jugak. tapi saya tolak sebab dapat course yang saya tak minat. hihi saya rasa better tunggu upu

Daya The Sixth ! said...

@Puteri Tapi ni course yang Daya minat tu yang sayang nak tolak :( tapi rasanya Daya pun tunggu upu kott

Anizz Annisa said...

salam daya, akak rase, better tggu upu.. elok kite dpt ipta nie utk diploma.. sebab terjamin.. klau nak pilih ipts, kena tgk sijil diploma diiktiraf atau tak dari MQA..memang banyak surat tawaran dtg ke rumah..tak kurg jugak yg tepon kan.. dugaan tu.. kena pandai selidik..akak doakan daya berjaya.. semua keputusan di tgan kita.. haa jgn lupa mintak petunjuk dari ALLAH.. oke dear.. :) just my opinion..

sYiRa LoKMaN said...

hye..selamat malam..syira jalan2 malam ni jenguk tuan blog..hehee
..nak minta maaf kt semua rakan blogger juga :)
semoga ikatan kita terus kuat ! ^_^
happy blogging ^_^

Nurul Syahada said...

dilemaa kann ?taktau nak pi mana ni :(

Dalilah Othman said...

Hmm haritu ada pegi Karnival Mara. And ada pegi kat booth Unikl. Pastu adalah tanya abg tuu. Kalau nk tnggu upu dulu then bru nk decide unikl or upu bole tak. Dia ckp boleh so tak terlepas laaa offer tuu ^_^ jgn risau.

Daya The Sixth ! said...

@Anizz Annisa semalam dah fikir baik2.. Daya rasa Daya pilih unikl.. InsyaAllah sijil dia diiktiraf ;) Terima kasih sis untuk pendapat..

Daya The Sixth ! said...

@Dalilah Othman Terima kasih untuk info.. InsyaAllah UNIKL laa pilihan dihati skrg ni :)

Daya The Sixth ! said...

@Nurul Syahada Tulaa perlu orang yang berpengalaman :)

Nurulee said...

memang dok tahu nak pilih mana kan? hm hm. pikir molekk. pelung tak datang dua kali. ehehe.

AzMil said...

UniKL @ MSU, dua2 bagus. Rugi tak apply.Berbanding IPTA yg xde kursus yg kita minat. Jgn kata mahal, sbb kalau pointer dpt 3.0 ke atas dpt biasiswa penuh atau hutang jadi 10% je(sbb dua2 ada MARA & PPPTN). Klau ipts lain tu xde dua2 sekali gus sbb tu mahal. :)

Anonymous said...

Heloo

Daya The Sixth ! said...

@Nurulee Alhandulillah Daya dah buat keputusan :)

Daya The Sixth ! said...

@AzMil Ohh macam tu ke.. Terima kasih ye bagitau :D

Siti Nooryanawati Mohamed said...

Kalau akak di tempat adik, akak prefer UPU. Akak mmg lebih suka dapat scroll diploma/degree daripada IPTA than IPTS. That's my personal opinion...
Sabar jelah tnggu tu ye dik.

Daya The Sixth ! said...

@Siti Nooryanawati Mohamed InsyaAllah kak UNIKL ni okey.. Sijil dia ada akreditasi :)