7 March 2014

Cara Download Subtitles Untuk Downloaded Movie

Assalamualaikum ! ^^


Ni nak habak Daya baru habis tengok cerita 21 Jump Street yang dilakonkan oleh crush bias kekasih buah hati tak lain tak bukan Channing Tatum muahaha.. Aku ni kuno yang amat. Orang lain dah habis tengok aku baru nak mula hehehe

Ok sebelum ni Daya ada ajar cara nak download movie dengan mudah.. Korang boleh check out dekat >> SINI .. Movie yang korang download tu kalau nasib baik ada laa subtitle kalau tak berapa nak baik tak ada laa kan..

So Daya nak ajar laa macam mana nak download subtitles semua tu.. Shall we begin ladies and gentleman? hehehe

:84: First sekali korang mesti ada GOM Player sebab Daya rasa player ni je yang boleh buat subtitles explorer.. Kalau dah ada korang pass hehe kalau yang tak ada tu boleh laa download dekat >> SINI

:84: Lepas tu contohnya movie korang yang tak ada subtitles tu tajuknya 21 Jump Street so korang search dekat google 21 Jump Street english subtitles subscene.. Download daripada website subscene je tau.. Lepas tu korang download laa satu.



:84: File yang akan keluar adalah file type zip. Korang right-click dekat file yang kelihatan macam gambar dekat bawah ni haa.. hehe


Right-click lepas tu tekan Extract Here


Tadaaaa keluar laa subtitles korang haha.. Ni file srt

:84: Now bukak laa movie korang tu dekat GOM Player.. Sekarang ikut step ni ok..

Right-click dekat GOM Player  Subtitles  Subtitles Explorer

:84: Keluar natang bawah ni haa


Tekan macam dalam bulatan merah tu lepas tu cari laa file srt tadi

:84: Sekarang korang dah boleh enjoy movie korang yang dah ber-subtitle haha..

Harap korang faham ajaran Daya yang agak messy haha..Pening lalat korang baca kan weeee..Kalau tak faham tanya ok ^^

4 March 2014

Cara Nak Download Movie Dengan Torrent

Assalamualaikum ! :)



Daya rasa Daya tak payah ajar pun takpe haha.. 90% penduduk bumi dah tau macam mana nak buat tapi Daya nak kongsi jugak sebab Daya pun baru tau.. Sadis weyy -,- So Daya rasa nak tolong laa sesiapa yang taktau tu ngeh ngeh.. *ke aku je yang taktau hmm haha!

First sekali korang mestilah download torrent dulu.. Boleh pergi >> SINI .. Pandai-pandailah install semua tu.. Lepas dah siap tekan laa RUN. Keluar laa macam dekat bawah ni..


Yang penting sekarang macam mana nak download. Nak taip apa dekat google ? Okey kalau Daya,Daya akan download movie or cerita english dekat The Pirate Bay. Kalau cerita korea Daya akan download dekat Doramax.

Contohnya korang nak download cerita Robocop. So taip laa dekat google tu Robocop the pirate bay. Akan keluar banyak list.Korang pilih laa yang mana-mana.Kalau nak lawa cari yang HD. Yang dia ada tulis CAM tu orang rakam dalam wayang.. *Dinasihatkan buta kan hati dan mata untuk iklan tak senonoh di kiri dan kanan. -,-

Lepas korang pilih list tu tu akan keluar macam ni.. Korang tekan GET THIS TORRENT


Keluar pulak natang ni.. tekan LAUNCH APPLICATION

Akhir sekali benda alah ni keluar dekat toreent korang..
Tekan laa OK dan movie korang sedia untuk di download :)

P/S :: Semua movie yang di download tak akan ada subtitles. Kalau korang nak tau macam mana, boleh tengok >> SINI